Ce caută Artemis Comp în sediul Setconstruct?!Afaceristul Adrian Marcel Radu şi contractele pe bandă de la primăriile PSD (galerie foto)

Artemis_com_-_sediu_Set_Construct_si_Artemis_com.jpgSC Artemis Comp SRL a pătruns pe piaţa achiziţiilor publice în 2007, obţinând contracte frumuşele pe bani publici, dintre care, o pondere mare o au cele de la primării conduse de edili PSD. Firma funcţionează la aceeaşi adresă ca şi firma Setconstruct campioana licitaţiilor puse la bătaie în 2011 de SRL-ul CJC

Societatea Artemis Comp SRL a pus piciorul pe piaţa achiziţiilor publice finanţate prin intermediul Consiliului Judeţean Constanţa, câştigând unul dintre contractele importante puse la bătaie de către SRL-ul subordonat instituţiei conduse de Nicuşor Constantinescu. Firma nu este însă o începătoare în ceea ce priveşte licitaţiile finanţate din bani publici, câştigând din 2007 şi până în prezent mai multe contracte de acest gen în judeţ.

Revenind la lucrarea contractată de la SC Domeniul Public şi Privat Judeţean SRL, subordonat CJC, este vorba despre reabilitarea căminului cultural din localitatea Saligny, investiţie în valoare de aproximativ opt miliarde de lei vechi fără TVA. Contractul cu Domeniul a fost parafat pe 11 mai 2011, în prezent lucrările aflându-se în desfăşurare.
Aşa cum precizam, firma Artemis Comp a intrat pe piaţa achiziţiilor publice în 2007, obţinând două contracte de lucrări de la Primăria Ostrov, condusă de primarul Niculae Dragomir. Este vorba despre lucrări pentru utilităţi la Şcoala Almalău, contract în valoare de aproximativ 2,5 miliarde de lei vechi fără TVA, şi de utilităţi pentru Şcoala Gârliţa, investiţie în valoare de aproape două miliarde de lei vechi fără TVA. Ambele contracte de lucrări au fost semnate pe 9.12.2009. Tot de la administraţia locală a comunei Ostrov, Artemis Comp a obţinut pe 21.09.2009 contractul "Reabilitare teren de sport multifuncţional Şcoala Almalău + Şcoala Galiţa" în valoare de peste 800 de milioane de lei vechi fără TVA. Contactat telefonic, primarul comunei Ostrov, Niculae Dragomir, ne-a declarat că este mulţumit de lucrările realizate de această societate în comuna sa. "Constructorul a fost serios, în sensul că şi-a respectat contractul, s-a încadrat în termene", ne-a declarat primarul.

Contracte la Negru Vodă şi Deleni

Artemis Comp a obţinut un contract de lucrări şi de la o altă primărie condusă de un edil social-democrat - Primăria Negru Vodă. Pe 18 iulie 2008, societatea a parafat cu administraţia locală condusă de Ion Nicolin contractul de "Reparaţii şi amenajări interioare - sediu administrativ sat Darabani", în valoare de aproximativ 1,5 miliarde de lei vechi.
O altă primărie social-democrată care a intrat în palmaresul Artemis Comp este şi Deleniul. Pe 29 ianuarie 2009, administraţia locală, condusă de primarul Marian Dan, a încheiat cu firma constănţeană un contract de executare lucrări pentru "amenajare spaţiu garare 5 autogunoiere, vestiare personal, cabină de pază" în valoare de 700 de milioane de lei vechi. Curios este faptul că valoarea estimată a contractului a fost de peste trei ori mai mare decât cea finală, adică aproximativ 2,8 miliarde de lei vechi. Explicaţia preţului extrem de mic a venit însă un an mai târziu, când comuna Deleni a încheiat, pentru parcarea autogunoierelor, cu tot cu vestiare şi cabină de pază, un act adiţional. Mai exact, suplimentarea a fost acordată prin contractul parafat pe 7.04.2010, valoarea fiind aproape dublă decât preţul ofertat iniţial de Artemis Comp, mai exact aproape 1,4 miliarde de lei vechi fără TVA. artemis_comp_adresa.jpg

WC de sute de milioane la Ion Corvin

SC Artemis Comp SRL a trecut şi pe la Primăria Ion Corvin, de unde a obţinut un contract cu o valoare modică, de aproximativ 570 milioane de lei vechi pentru realizarea unei toalete. Contractul pentru grupul sanitar la Şcoala cu clasele I-VIII din satul Viile a fost parafat pe 4.10.2007. De precizat că, pe atunci, comuna era condusă de către primarul social-democrat Marcela Rădulescu.
Firma a obţinut un contract frumuşel şi de la Regia Autonomă de Exploatare a Domeniului Public şi Privat Constanţa, condusă de tânărul pesedist Radu Babuş. Înţelegerea contractuală încheiată pe 18 august 2008, ce a vizat reparaţii curente la Colegiul Naţional "Mihai Eminescu", a adus în contul firmei peste 1,2 miliarde de lei vechi.


De asemenea, SC Artemis Comp SRL a mai câştigat, la începutul lunii iunie a.c., de la SC Domeniul Public şi Privat Judeţean SRL, trei contracte de valori semnificative. Primul dintre ele, de 491.013 lei, fără TVA, a fost încheiat pentru construirea Grădiniţei cu orar normal Prichindel, din Hârşova. Acestuia i se alătură un altul, de reabilitare şi modernizare a dispensarului medical din comuna Ciobanu, a cărui valoare a ajuns la 686.584,65 lei, fără TVA, plus un contact identic pentru comuna Crucea, valoarea acestuia, predat aceleaşi firme, ajungând la nici mai mult, nici mai puţin de 799.759 lei, fără TVA.

Societatea s-a lipit de un contract şi de la Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, semnat pe 24.10.2007, care i-a adus aproximativ 500 de milioane de lei vechi, în schimbul remedierii hidroizolării fundaţiei sediului DSVSA Constanţa.
La sfârşitul anului 2010, mai exact pe 9 decembrie, Artemis Comp a semnat cu Direcţia pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală pentru "Contract de lucrări sediu Unitatea Fitosanitară Constanţa". Valoarea contractului obţinut a fost de aproape 3,3 miliarde de lei vechi.

Artemis Comp şi Setconstruct - firme în "concubinaj"?

De precizat că SC Artemis Comp SRL îi are ca asociaţi pe Adrian Marcel Radu şi Oana Roxana Radu, primul fiind şi administrator. Aşa cum relatam într-o ediţie anterioară, este foarte interesant faptul că societatea, "domiciliată" iniţial pe Aleea Macilor nr. 4, într-un apartament din Blocul B2, şi-a schimbat sediul, desfăşurându-şi activitatea pe Bd. IC Brătianu, nr. 27. Adresa este aceeaşi cu cea a SC Setconstruct SRL, patronată de un alt cuplu - Aurelian Claudiu şi Cristina Mihaela Stoica. Sediul de pe IC Brătianu este însă unul cam ponosit, care nu prea face cinste unor constructori fruntaşi cum se vor a fi cele două firme. De precizat că Setconstruct este campioană a licitaţiilor scoase la bătaie de Domeniul Public şi Privat Judeţean în 2011, câştigând nu mai puţin de opt contracte de lucrări care însumează zeci de miliarde de lei vechi. Menţionăm că patronul Setconstruct, Aurelian Claudiu Stoica, mai deţine o altă societate - SC Strait SRL, care are sediul declarat la aceeaşi adresă: IC Brătianu, nr. 27.
De precizat că am încercat să-i contactăm telefonic, în repetate rânduri şi prin mesaje text, pe reprezentanţii firmelor Setconstruct şi Artemis Comp, pentru a afla care este legătura între cele două societăţi, având în vedere că funcţionează la aceeaşi adresă, însă fără nici un rezultat. Atât apelurile telefonice, cât şi SMS-urile au rămas fără răspuns.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

La Negru Vodă „Artemis Comp” a câştigat un contract, dar nu se ştie exact cât a durat! (documente)

04 Dec 2015 2875