Centru de zi pentru tinerii comunei Proiect de suflet pentru administraţia locală din Topraisar

După ce toamna trecută a fost inaugurat noul sediu al grădiniţei din localitate, primarul din Topraisar are o nouă dorinţă. Un centru de zi urmează să funcţioneze în clădirea care găzduia preşcolarii înainte de mutarea la noua adresă.
„Proiectul în vederea construirii unui centru de zi cu after-school a fost propus spre finanţare Ministerului Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice încă de acum 4 ani. Acesta a fost aprobat recent, iar în decursul anului 2014 vor fi demarate lucrările de reabilitare a sediului vechii grădiniţe, care va adăposti centrul. Practic, aşteptăm ca, din zi în zi, să fie publicată hotărârea în Monitorul Oficial. Deja este în lucru studiul de fezabilitate pentru proiect”, a declarat entuziasmat primarul comunei Topraisar, Stelian Gheorghe. Potrivit acestuia, investiţia este de aproximativ 100.000 de euro, 80% din întreaga sumă provenind din fonduri guvernamentale. Administraţia locală din Topraisar va acoperi doar o proporţie de 20% din capitalul necesar. „Este o lucrare importantă şi de suflet, aş putea adăuga, mai cu seamă că se adresează îndeosebi copiilor ai căror părinţi sunt plecaţi să muncească în afara ţării şi care au nevoie de consiliere psihologică specializată, dar nu numai”, a conchis primarul din Topraisar.

De asemenea, aleşii locali din comună speră ca lucrările deja începute în comună să fie finalizate cu succes în termenul stabilit. Este vorba despre reabilitarea unui drum tehnologic de 12 kilometri destinat utilajelor agricole. Deşi recepţia lucrărilor la acest tronson trebuie realizată în luna septembrie, până în prezent au fost pietruiţi primii 3-4 kilometri, lucrările fiind sistate din cauza vremii nefavorabile. Cele 1,5 milioane de euro necesare acestei investiţii provin din fonduri europene, însă 20% din valoarea proiectului trebuie acoperită de către administraţia locală, sumă pentru care a cerut ajutorul Consiliului Judeţean Constanţa. Solicitarea a rămas, momentan, fără un răspuns, însă aleşii locali nu şi-au pierdut speranţa.

Primarul comunei Topraisar a mai spus că speră ca, odată cu venirea primăverii, timpul să fie favorabil pentru a putea începe repararea drumurilor şi a trotuarelor stricate de intemperiile iernii. În acest sens, aleşii locali au depus, recent, la Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa, o solicitare privind emiterea acordului de mediu pentru proiectul „Modernizare şi reabilitare drumuri în comuna Topraisar, judeţul Constanţa”, care prevede refacerea străzilor Muşcatei, Mereni, Trandafirului, Garofiţei, Brânduşei, Spicului, Şcolii, Piersicului, Macului, Dobrogei şi Bujorului.
Odată cu încălzirea vremii, primarul spune că vor continua lucrările şi la proiectul ce vizează extinderea reţelei de alimentare cu apă potabilă a satului Potârnichea, demarat încă din anul 2008. În total, 600 de locuinţe aşteaptă branşamentul la apă în cadrul programului. Până ca acest lucru să fie finalizat, Guvernul trebuie să vireze banii pe o factură în cuantum de 300.000 de lei, emisă încă de anul trecut. Valoarea totală a investiţiei acestui proiect se ridică la 1.300.000 de lei, iar până în prezent a fost realizată doar prima jumătate a lucrărilor necesare.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cumpărări directe Constanța SC Degreen SRL tunde gazonul de pe terenuri de sport din comuna Topraisar (DOCUMENT)

17 Apr 2024 430

Percheziții în municipiul Constanța, Năvodari, Lumina, Topraisar și Dulcești (GALERIE FOTO+VIDEO)

17 Apr 2024 711

Fotbal județul Constanța Rezultatele de la Liga a 5-a și clasamentele. AS Viișoara - Constructorul Topraisar, meci cu zece goluri

08 Apr 2024 1205

Cumpărări directe Constanța O firmă din județul Satu Mare va dota cu mobilier școala și grădinița din comuna Topraisar (DOCUMENT)

04 Apr 2024 424

Fotbal județul Constanța Rezultatele de la Liga a 5-a și clasamentele. Speranța Castelu, victorie cu 13-0

03 Apr 2024 1809

Licitații Constanța Școala din localitatea Movilița, comuna Topraisar va fi reabilitată cu bani din PNRR (DOCUMENT)

02 Apr 2024 677

Județele Constanța și Tulcea, sub cod galben de vânt. Când expiră avertizarea meteo

27 Mar 2024 623

Afaceri Constanța Primăria Topraisar, contract cu o firmă din Iași pentru elaborarea documentației tehnice în vederea obținerii autorizației de construire (DOCUMENTE)

19 Mar 2024 628

Județele Constanța și Tulcea, sub cod galben de vânt! Când expiră avertizarea meteo

11 Mar 2024 941

Județul Constanța Bărbat reținut pentru încălcarea ordinului de protecție obținut de soția sa. Suspectul, reținut

08 Mar 2024 577

Județul Constanța Profanare de morminte la Topraisar! Trei bărbați, cercetați de polițiști

05 Mar 2024 451

Școlile din comuna Topraisar, județul Constanța, dotate cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale. Ce valoare are contractul (DOCUMENT)

02 Mar 2024 584

Lucrări programate Rețele Electrice Dobrogea Ce zone din Constanța și Topraisar rămân fără curent electric astăzi

26 Feb 2024 1026

Lucrări programate Rețele Electrice Dobrogea Ce zone din Constanța și Topraisar rămân fără curent electric, luni

24 Feb 2024 2317

Licitații Constanța Kokkai Comimpex SRL, contract pentru servicii de pază în comuna Topraisar (DOCUMENT)

20 Feb 2024 758