Comuna Mereni asteapta banii pentru electrificarea cartierului nou

mereni_primar_gheorghe_chiriac_08.jpgPrimăria Mereni a demarat lucrările la reţeaua de alimentare cu apă în Mereni şi Osmancea. Este vorba, mai exact, despre lucrări de reabilitare şi extindere a sistemului de alimentare cu apă existent.

În luna iunie a avut loc deschiderea ofertelor pentru atribuirea contractului de lucrări. Câştigătoare a fost desemnată firma Toporaşul Verde. Valoarea totală a lucrărilor se cifrează la aproximativ 17 miliarde lei, potrivit primarului Gheorghe Chiriac. Edilul a precizat că reabilitarea sistemului de alimentare cu apă include şi efectuarea a două foraje noi. Un alt obiectiv important pentru comunitatea locală din Mereni este alimentarea cu energie electrică a cartierului nou. În şedinţa Consiliului Judeţean Constanţa din luna iulie, a fost admis proiectul de hotărâre privind aprobarea „Listei proiectelor prioritare" propuse pentru finanţare în cadrul Programului „Electrificare 2007 - 2009", faza a doua. Este vorba despre alimentarea cu energie electrică în localităţile Cernavodă, Mereni, Agigea şi Hârşova. Prin acest proiect de hotărâre se face un prim pas pentru alimentarea cu energie electrică a cartierului nou de locuinţe din Mereni, a cartierului Chirescu din Cernavodă, a terenurilor lotizate situate pe strada Aurel Vlaicu, din Agigea, şi a locuinţelor pentru tineret din Hârşova. Prin realizarea reţelei de joasă tensiune în aceste zone se va asigura alimentarea cu energie electrică pentru sute de beneficiari.

Localitatea are cei mai mulţi beneficiari

Astfel, prin electrificarea cartierului nou de locuinţe din Mereni (zona A), vor fi scoase din beznă 250 de gospodării. În această zonă locuiesc 360 de persoane. „Aşteptăm finanţarea pentru acest cartier. Dintre localităţile incluse în acest proiect, comuna Mereni are cel mai mare număr de beneficiari", ne-a declarat primarul Gheorghe Chiriac.

Edilul intenţionează să construiască o grădiniţă şi în satul Osmancea. În acest sens, Gheorghe Chiriac vrea să demoleze fostul sediul al CAP, iar pe amplasamentul fostului edificiu să construiască grădiniţa. Administraţia locală a întocmit deja studiul de fezabilitate pentru construirea imobilului şi va elabora şi proiectul pentru această investiţie. În momentul de faţă, preşcolarii sunt găzduiţi de şcoala generală, iar conform standardelor europene, activitatea grădiniţei trebuie separată de cea a şcolii. În Osmancea sunt aproximativ 30 de copii de vârstă preşcolară. Potrivit primarului Gheorghe Chiriac, grădiniţa va avea două săli de clasă, iar investiţia va fi de aproximativ nouă miliarde de lei vechi.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

indiferent

14 Sep, 2009 16:08

minte domne in satul osmancea nu sa facut nici o reabilitare a coloanelor de apa, unde sunt bani ? la domnul chiriac in buzunar trymytety controale pe baza statului syau ridicat case

Articole asemanatoare

Acţionarii Oil Terminal SA vor stabili valoarea dividendului brut. Adunarea Generală Ordinară, convocată în luna aprilie

28 Mar 2024 297

Volei. CSM Constanța Cristian Imhoff - „Suntem cam dezamăgiți că nu am acces în semifinale, dar continuăm lupta“ (GALERIE FOTO)

28 Mar 2024 469

Exclusiv Noi procurori pentru Constanța și Tulcea! Să-i cunoaștem (DOCUMENT)

28 Mar 2024 818

IGPR InfotraficTrafic blocat pe DN 1

28 Mar 2024 249

IGPR InfotraficTrafic blocat pe DN 17 -localitatea Uriu, județul Bistrița-Năsăud

28 Mar 2024 241

ISU HarghitaRecomandările pompierilor harghiteni pentru prevenirea situațiilor de urgență generate de vântul puternic

28 Mar 2024 269

Licitații publice Constanța Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului investește în lucrări la trei imobile (DOCUMENT)

28 Mar 2024 291

Licitații Tulcea Ce firmă va livra carne la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului?

28 Mar 2024 287

Afaceri Constanța AGOA societății Romanța Estival 2002, convocată în ședință. Ce se va discuta

27 Mar 2024 438

Modificări în firma Grand SRL! Firma fostului consul general al României la Toronto a suferit modificări

27 Mar 2024 561

Firme Constanța Mandatul directorului general al Nuclearelectrica Serv SRL, Mihai Laurenţiu Gioară, prelungit

27 Mar 2024 825

Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor societății Comat Constanța SA, convocată în ședință

27 Mar 2024 383

Univers SA s-a retras din societatea Aliment Murfatlar SRL. Iată care este noua structură a capitalului social

27 Mar 2024 423

Decizia asociaților, publicată în Monitorul Oficial Aliment Murfatlar SRL scoate la licitație un teren, situat în zona Inel I din Costanţa

27 Mar 2024 452

Firme Constanța Acționarii Service Neptun 2002 SA, în AGOA!

27 Mar 2024 336