Demersuri la MAI pentru electrificarea cartierului nou din Albesti

albesti_gheorghe_moldovan_1.jpgPrimăria Albeşti a depus spre finanţare documentaţia necesară alimentării cartierului nou din localitate. 

„Am reuşit să depunem proiectul pentru electrificarea cartierului nou din Albeşti la Ministerul Administraţiei şi Internelor. Avem şanse să obţinem finanţare", ne-a declarat primarul Gheorghe Moldovan. Valoarea totală a investiţiei este de 13 miliarde de lei vechi. Dacă proiectul va fi aprobat, va fi rezolvată problema alimentării cu energie electrică pentru un cartier cu peste 150 de loturi de casă, din care 57 au fost deja construite.

Administraţia locală din Albeşti se ocupă, în prezent, şi de elaborarea unui proiect ce va fi depus spre finanţare în această sesiune a Planului Naţional pentru Dezvoltare Rurală - Măsura 322. Proiectul include mai multe priorităţi pentru comunitatea locală din Albeşti, printre care asfaltarea drumurilor din satul Cotu Văii, construirea unei grădiniţe noi şi dotarea căminului cultural din Albeşti. Valoarea totală a proiectului integrat este de 2,5 milioane de euro. Ca şi alţi colegi de breaslă, şi primarul din Albeşti spune că eliberarea greoaie a diferitelor avize este o piedică pentru accesarea de fonduri post-aderare, având în vedere că întârzie depunerea proiectului.

O altă prioritate a administraţiei locale din Albeşti o reprezintă realizarea sistemului de alimentare cu apă din satul Vârtop. „Sperăm să prindem finanţare pe Ordonanţa 7", a afirmat primarul Gheorghe Moldovan.

Locuinţe ANL la Cotu Văii

Alte proiecte ale primarului din Albeşti se referă la amenajarea şi modernizarea bazei sportive din comună, construirea unui teren de sport în localitate şi construirea a două blocuri prin Agenţia Naţională pentru Locuinţe (ANL) la Cotu Văii. Potrivit edilului, cele două imobile vor avea în total 45 de locuinţe, ce vor fi repartizate tinerilor.

Un proiect important pentru administraţia locală din Albeşti îl constituie şi realizarea reţelei de canalizare în localitate. Potrivit primarului Gheorghe Moldovan, în momentul de faţă se lucrează la elaborarea studiului de fezabilitate pentru această investiţiei. Sprijinul financiar pentru acest obiectiv ar putea fi obţinut prin Ministerul Mediului.

Comunitatea locală din Albeşti se mândreşte cu Ansamblul de dansuri populare „Plai de Dor", care a câştigat locul I atât la festivalul internaţional desfăşurat pe plan local, cât şi în cadrul manifestării culturale organizate la Câmpia Turzii. Primarul Gheorghe Moldovan a precizat că membrii ansamblului au fost invitaţi să participe la un festival similar în Italia, unde au fost şi anul trecut.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Investiție de peste 140.000 de euro a companiilor Chimpex și AmeropaGrains Sală de sport, inaugurată la Școala Gimnazială nr. 30 „Gheorghe Țițeica” din Constanța chiar de ziua unității școlare (GALERIE FOTO+VIDEO)

24 Apr 2024 562

Ședință CJC Au fost stabiliți câștigătorii proiectelor sportive care vor beneficia anul acesta de finanțări nerambursabile (DOCUMENT)

23 Apr 2024 773

LIVE TEXT Companiile Chimpex și Ameropa Grains investesc în infrastructura școlară din Constanța. Sală de sport inaugurată la Școala Gimnazială Nr. 30 „Gheorghe Țițeica” (GALERIE FOTO+VIDEO)

23 Apr 2024 826

Cumpărări directe Constanța Primăria Topraisar dotează sala de sport cu aparatură și echipamente specifice (DOCUMENT)

22 Apr 2024 565

Chimpex și Ameropa Grains - companii cu tradiție în proiecte destinate comunității Școala Gimnazială Nr. 30 „Gheorghe Țițeica” din Constanța are o nouă sală de sport, construită integral cu sprijinul grupului de companii AMEROPA

22 Apr 2024 734

Peste 15 milioane lei fără TVA Primăria Constanța încheie un nou acord-cadru pentru toaletarea copacilor şi a spaţiilor verzi din zona II a municipiului Constanța (DOCUMENTE)

21 Apr 2024 633

Constanța Micii voleibaliști au jucat în amintirea lui Paul Cămui, la memorialul care-i poartă numele (GALERIE FOTO+VIDEO)

21 Apr 2024 813

Hagi, după Farul Constanța - CFR Cluj 5-1 „Un meci perfect. Bravo lor! Am făcut diferența la ritm și intensitate“ (GALERIE FOTO)

19 Apr 2024 1473

Locuri de muncă Constanța Direcția Județeană pentru Sport și Tineret angajează. Detalii

18 Apr 2024 686

Cumpărări directe Constanța SC Degreen SRL tunde gazonul de pe terenuri de sport din comuna Topraisar (DOCUMENT)

17 Apr 2024 508

Cumpărări directe Constanța În satul Moșneni, comuna 23 August, se va construi un teren de sport multifuncțional (DOCUMENT)

16 Apr 2024 733

Fotbal județul Constanța Rezultatele de la Liga a 5-a și clasamentele. CS Peștera a câștigat cu 12-0

15 Apr 2024 1278

Cumpărări directe Constanța Alsar Pro Construct SRL a bifat trei contracte cu Primăria Grădina în valoare de peste 300.000 lei (DOCUMENTE)

14 Apr 2024 447

Constanța „Nu te vom uita!“. Competiție memorială în amintirea celui ce a fost Paul Cămui, antrenorul de volei decedat la numai 27 de ani

14 Apr 2024 1061

Farul Constanța Pe lângă Louis Munteanu, și Mihai Popescu ar fi pe lista de achiziții a FCSB. Ce a declarat Gheorghe Hagi

12 Apr 2024 1088