Dumitru Dragu - „Aştept o gură de aer de la Consiliul Judeţean"

Targusor_primar_Dumitru_Dragu_1_2.jpgDumitru Dragu a început primul mandat cu dreptul. Dragu este singurul primar PNŢCD din judeţ şi a câştigat Primăria Târguşor, reuşind să obţină 48,83% din voturile alegătorilor prezenţi la urne în data de 10 iunie.

Şeful autorităţii locale de la Târguşor, Dumitru Dragu, a investit în această perioadă suma de 50.000 de lei pentru contorizarea gospodăriilor, dar şi pentru punerea în funcţiune a staţiei de pompare de la Gura Doborgei, devastată în urmă cu doi ani de hoţi. Primarul a explicat că era necesară reabilitarea staţiei de pompare din Gura Dobrogei întrucât puţul de aici a fost închis din cauza apei acestui izvor, care era îndoielnică din punct de vedere calitativ. De asemenea, Dumitru Dragu a precizat că a montat contoare localnicilor, care încă nu deţineau astfel de aparate de măsurare. Potrivit şefului autorităţii locale, la această dată au mai rămas de contorizat doar câteva dintre gospodăriile din localităţile Mireasa şi Târguşor. Întrucât în prezent fondurile de la bugetul local au fost epuizate, Dumitru Dragu speră că va primi ajutor financiar de la Consiliul Judeţean. „Aştept o gură de aer de la Consiliul Judeţean. Dacă ne va da jumătate din suma de 50.000 de lei cheltuită pentru reabilitarea staţiei de pompare şi contorizare, vom avea posibilitatea să facem şi alte lucrări în localitate", a declarat Dragu. Tot cu bani de la bugetul local, şeful autorităţii locale a reuşit în această vară să zugrăvească unităţile de învăţământ, să înlocuiască tablele din şcoli, dar şi să monteze grupuri sanitare noi în cadrul instituţiilor de învăţământ. De asemenea, tot cu banii comunităţii, Dumitru Dragu a achiziţionat combustibilul necesar pentru încălzirea pe timpul iernii a celor două şcoli şi a grădiniţei din localitate. Primarul a mai anunţat şi că proiectul european privind construirea unui drum de exploatare la Târguşor este în plină desfăşurare. Dumitru Dragu susţine că a primit de la Consiliul Judeţean un avans de 320.000 de lei pentru lucrare. Centura ocolitoare a Târguşorului, dedicată maşinilor de mare tonaj, va avea, potrivit primarului, aproximativ 2 kilometri, iar pentru realizarea ei Uniunea Europeană a aprobat suma de 366.903 euro.

Dumitru Dragu are în plan înfiinţarea cât mai urgentă a unui SRL în cadrul Primăriei Târguşor, care va favoriza crearea de noi locuri de muncă pentru comunitate şi în acelaşi timp va rezolva şi problema lipsei de personal cu care se confruntă autoritatea locală. Prin intermediul SRL-ului, primarul îşi doreşte, pentru început, să amenajeze în localitate un cimitir nou, dar şi să înlocuiască acoperişul Casei Parohiale din Mireasa.

S-a instituit Ziua Comunei

Primarul Dumitru Dragu a iniţiat de curând o hotărâre de Consiliu Local prin care s-a stabilit ca Ziua comunei să fie sărbătorită de Sfinţii Constantin şi Elena. Potrivit primarului, în aceeaşi zi se sărbătoreşte şi hramul bisericii din Târguşor, dar şi ziua şcolii din localitate.

Se aşteaptă cereri pentru vinderea unor loturi de case

Dumitru Dragu a precizat că este deschis tuturor investitorilor, dar şi persoanelor interesate să-şi ridice case la Târguşor. La această dată sunt puse la dispoziţia celor ce vor să-şi construiască o locuinţă în jur de 50 de terenuri. Primarul a menţionat că pentru a intra în posesia unui teren de 800 - 900 de metri pătraţi se va percepe o taxă de 1.000 de euro.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Afaceri Constanța Primăria Crucea plătește peste 24.000 de euro pentru elaborarea studiului de fezabilitate privind modernizarea unui drum (DOCUMENTE)

24 Apr 2024 167

Cu acordul Primăriei Constanța, Alessia Pro Trans Spedition SRL va construi hale pentru depozitare pe strada Interioară 3

24 Apr 2024 248

LIVE VIDEO-TEXT Stelian Ion (candidat ADU) pentru Primăria Municipiului Constanța- „Comunitatea tătaro-turco-musulmană este una puternică, cu o istorie care ne apropie“ (FOTO)

24 Apr 2024 404

Garda de Mediu Constanța a amendat Primăria Comunei Bărăganu. Ce nereguli au fost sesizate (GALERIE FOTO)

24 Apr 2024 225

Cumpărări directe Constanța Adonica Consulting SRL va elabora studii DNSH pentru reabilitarea Școlii din Eforie Nord și a lacului Belona, proiecte dezvoltate de Primăria Eforie (DOCUMENTE)

24 Apr 2024 269

Licitații publice Primăria cumpără lucrări pentru reabilitarea, grădiniței cu program prelungit Steluțele Mării din Constanța

24 Apr 2024 287

ZIUA LIVE George Tufă, președintele PNL Cumpăna - „Comuna Cumpăna are o problemă mare de mobilitate” (GALERIE FOTO+VIDEO)

24 Apr 2024 438

Primăria Constanța Campania „Salvează un cățel” Continuă (GALERIE FOTO)

24 Apr 2024 246

„Salvați Copiii” Conferință la Constanța Evaluarea situației copiilor ai căror părinți sunt plecați la muncă în străinătate (GALERIE FOTO)

24 Apr 2024 279

Primăria Constanța Atenție, călători! Iată când își reia activitatea linia 100M

24 Apr 2024 353

Oportunități de investiții norvegiene la Constanța

23 Apr 2024 511

Decizii CNSC Primăria Negru Vodă, obligată să remedieze clauzele restrictive în cazul licitației de servicii de catering pentru preșcolari și elevi!

23 Apr 2024 273

Oficial! Pot începe lucrările de primă urgență pentru reabilitarea generală a Templului Israelit din Constanța

23 Apr 2024 785

Imobiliare Constanța DDN Global SRL vrea să investească într-un imobil de pe bulevardul Tomis

23 Apr 2024 496

Cupa Satelor 2024 Finala fazei pe Euroregiunea Sud - Est, găzduită de Cumpăna. Județul Constanța e reprezentat de CS Victoria Cumpăna

23 Apr 2024 554