Editorial Useliştii şi acţiunile lor invalide

Camelia-Balan.jpgPentru moment, CCR-ul a pus capăt genocidului electoral. Schema uselistă cu „tăiaţi-i, radiaţi-i pe toţi de pe listele electorale" nu a ţinut în faţa judecătorilor de la Curte, care, pe de altă parte, se fac şi ei, ca şi ceilalţi, vinovaţi de perpetuarea conflictului politic. Judecătorii au tergiversat în mod consternant decizia privind referendumul pentru demiterea preşedintelui suspendat Traian Băsescu. Au hotărât mai întâi că vor oferi un răspuns pe data de 31 august, apoi judecătorii au revenit şi au stabilit să dea sentinţa pe 21 august, la 23 de zile de la data organizării scrutinului, deşi puteau face prea bine acest lucru şi imediat după închiderea urnelor de votare şi după anunţarea rezultatelor referendumului privind demiterea preşedintelui suspendat Traian Băsescu. Cele 23 de zile consacrate deliberării au creat contextul prielnic păstrării şi inflamării conflictului politic. Răgazul inexplicabil luat şi dat de CCR a dat naştere unei monstruozităţi cu nume de mini-recensământ, un genocid electoral prin care USL şi-a propus să taie iraţional din listele electorale persoanele cu reşedinţa sau domiciliul în străinătate, cetăţenii cu buletine expirate şi alte categorii sociale, astfel încât să le iasă numărătoarea voturilor şi implicit cvorumul necesar validării referendumului. Primarii din toată ţara au fost invitaţi să-i şteargă pe localnici fără milă de pe liste. Urmarea? Şefii locali roşii de furie, dar şi cei galbeni, palizi de atâta aşa-zisă suferinţă pentru popor, au dat curs solicitării şi se pare că pentru o astfel de năstruşnicie au dat deja cu subsemnatul pe la DNA. Au fost ce-i drept şi primari puţini, dar de toate culorile politice, care, din prudenţă, s-au ferit să execute ordinele Guvernului Ponta.

Toată această vânzoleală, întreg genocidul electoral care a pus pe jar autorităţile locale, nu şi-a avut rostul. Bunăoară, revizuirea unor liste electorale nu se poate face peste noapte, aşa cum şi-a propus Guvernul USL.

Deşi ţara arde, Parlamentul menţine în continuare starea de conflict politic, cel puţin până la începutul săptămânii viitoare, forul legislativ amânând citirea deciziei Curţii Constituţionale privind validarea referendumului pentru luni. Dar să nu uităm că zilele acestea au fost formulate două variante USL referitoare la o nouă suspendare a preşedintelui Traian Băsescu sau la înlăturarea condiţiei de cvorum în ceea ce priveşte referendumul. Dacă vor fi luate în seamă şi implicit puse în practică se vor dovedi a fi aidoma celei legate de organizarea fără rost a mini-recensământului post-referendum.

Firesc este ca decizia Curţii Constituţionale să fie respectată, iar Traian Băsescu să se întoarcă la Cotroceni, fie că unii vor, fie că alţii nu vor aceasta. Însă până luni este drum lung, iar afirmaţia lui Ponta de ieri cum că formalitatea deciziei Curţii Constituţionale de invalidare a referendumului trebuie îndeplinită poate fi dată uitării, aşa cum a fost abandonată şi promisiunea lui Crin Antonescu de ieşire din viaţa politică în situaţia în care Traian Băsescu revine la Cotroceni...


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Elevul Cristian Dorian Hiastru, de la Liceul Teoretic „Lucian Blaga” Constanța, și-a lansat cartea „Dinastia Said” (GALERIE FOTO)

26 Mar 2024 685

Un nou proiect de educație pentru științele oceanice la Liceul Teoretic „Ovidius ”Constanța

26 Mar 2024 372

Ce evenimente sunt pregătite de Comunitatea Elenă Elpis Constanța pentru a celebra Ziua Națională a Greciei

25 Mar 2024 590

Criticul literar acad. Nicolae Manolescu, condus marți pe ultimul drum. Unde i se poate aduce un ultim omagiu

24 Mar 2024 531

Ora Pământului, pe 23 martie 2024 în Parcul Arheologic Constanța. Organizatorii promit o seară plină de lumină și culoare

20 Mar 2024 1123

Ziua Greciei, celebrată la Teatrul Jean Bart din Tulcea

19 Mar 2024 467

Uniunea Democrată Turcă din România organizează la Muzeul de Artă Constanța prima manifestare culturală din această primăvară

19 Mar 2024 441

Administrația Fondului Imobiliar SA, fostă RAEDPP, obține și la Tribunal evacuarea Uniunii Județene a Pensionarilor din Constanța (MINUTA)

15 Mar 2024 672

Ceremonia de decernare a Premiilor Filialei Dobrogea a Uniunii Scriitorilor din România, la Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” Constanța

13 Mar 2024 539

Percheziții în Arad într-un dosar al Parchetului European de fraudă de 3 milioane de euro

13 Mar 2024 513

Modificări în examenul de obținere a permisului de conducere. Despre ce este vorba

11 Mar 2024 1440

Nicolae Ciucă „În momentul în care Republica Moldova va deveni membru cu drepturi depline al UE, atunci vom fi cu adevărat uniţi în UE"

02 Mar 2024 517

USR propune o platformă unică pentru prescripţiile medicale

02 Mar 2024 485

MAEVizita de lucru a secretarului de stat Daniela Gîtman în Republica Polonă

01 Mar 2024 370

Marcel Ciolacu, la Congresul PES de la Roma. Va fi desemnat candidatul comun pentru preşedinţia Comisiei Europene

29 Feb 2024 378