Firma SPP-istului Duminica primeste o noua transa de bani publici

deschidere_harta_constanta1.jpgConsilierii judeţeni au aprobat, luna aceasta, repartizarea a 56 miliarde de lei vechi către primării, dintre care 16,6 miliarde pentru efectuarea plăţilor către SC Geotop 2001 SRL

Judeţul Constanţa continuă colaborarea cu firma care se ocupă de cadastrarea localităţilor. În ultima şedinţă, Consiliul Judeţean Constanţa a mai alocat o sumă importantă pentru efectuarea plăţilor către SC Geotop 2001 SRL Bucureşti.

Consilierii judeţeni au aprobat, în şedinţa din 9 iulie, HCJC nr. 222 privind repartizarea pe unităţi administrativ-teritoriale a 20% din sume defalcate din cota de 22% pe impozitul pe venit pentru susţinerea programelor de dezvoltare locală şi pentru proiecte de infrastructură pe anul 2009. Prin această hotărâre s-au alocat bani pentru 47 din cele 69 de localităţi ale judeţului Constanţa, preponderent celor din mediul rural. Suma totală alocată este de 5.672.179 lei, din care 4.010.000 lei sunt bani alocaţi pentru programe de dezvoltare locală şi proiecte de infrastructură, iar 1.662.179 lei (16,6 miliarde de lei vechi) sunt pentru plata documentaţiei cadastrale.

Aşa cum arătam într-un material publicat într-o ediţie anterioară, lipsa cadastrului în majoritatea localităţilor este o problemă despre care Nicuşor Constantinescu, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, atrăgea atenţia încă din 2006, când, în cadrul unei şedinţe, le-a propus consilierilor să demareze un amplu proiect de cadastrare, la nivelul întregului judeţ. Constantinescu a propus atunci ca aceste sume provenite din procentul de 20% din cota de 22% din impozitul pe venit pentru susţinerea programelor de dezvoltare locală şi pentru proiecte de infrastructură să fie direcţionate pentru întocmirea planurilor cadastrale. Şi s-a ţinut de cuvânt. Astfel, dacă anii trecuţi aceşti bani erau alocaţi primăriilor pentru diverse segmente, de la modernizare de baze sportive, finalizarea sediului primăriei, extinderea reţelei de alimentare cu apă, asigurarea co-finanţării pentru diferite proiecte din fonduri comunitare etc, din 2008 nu s-a mai întâmplat acelaşi lucru.

geotop_cjc.jpgO sută de miliarde - nota de plată către Geotop

Pe 28 noiembrie 2007, contractul privind întocmirea documentaţiei cadastrale şi înscrierea în Cartea Funciară a reţelei de drumuri publice de interes local din judeţul Constanţa şi realizarea soluţiei geospaţiale pentru gestiunea căilor de transport a fost atribuit SC Geotop 2001 SRL din Bucureşti. Valoarea estimată a contractului a fost de 9.610.164 lei, fără TVA, adică de peste 96 miliarde de lei vechi, fără TVA. Contractul a fost atribuit pentru 8.435.827 lei, fără TVA, adică pentru peste o sută de miliarde de lei vechi cu tot cu TVA. Aşadar, banii de care aminteam mai sus au fost direcţionaţi către contul firmei Geotop 2001 din Bucureşti. Reprezentanţi ai diferitelor primării din judeţ ne-au declarat că cei din conducerea CJC se interesează dacă banii au fost viraţi la timp către firma bucureşteană, sunând, nu o dată, să-i întrebe pe primari dacă au făcut plata către Geotop.

 SC Geotop 2001 SRL Bucureşti îi are ca asociaţi pe Nicolae Duminică, Adrian Petru Pascu, George Daniel Popescu şi Ioan Ichim, acesta din urmă fiind şi administrator.

Garda de corp a lui Mitrea

Nicolae Duminică nu este un anonim în viaţa publică. Potrivit presei centrale, el este colonel SPP şi nimeni altul decât garda de corp a social-democratului Miron Mitrea, apropiatul primarului Constanţei, Radu Mazăre, şi al preşedintelui CJC, Nicuşor Constantinescu. SC Geotop 2001 SRL nu este singura firmă a colonelului, el mai este asociat şi în I Mall Center SRL, Romguard Group SA, Ideal Casa SRL, Agrovit Impex SRL, Geotop 2001 - GIS SRL, Geotop 2001 - Software SRL, GT&M Fotogrametrie SRL, Geosoft Logistics SRL şi Ramida Association SRL.

În concluzie, cele 16,6 miliarde de lei vechi au fost alocaţi de către CJC primăriilor, cu destinaţie specială, pentru efectuarea plăţilor către SC Geotop 2001 SRL. În ediţia online puteţi vizualiza HCJC nr. 222 şi sumele alocate celor 47 de unităţi administrativ-teritoriale.

 


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

SURMELIS ARGENTINA PUSA

25 Jun, 2010 10:19

25-06-2010. Primaria orasului HARSOVA de Constanta a finalizat CENTRUL DE ZI PENTRU COPIII SCOLARI din acest oras,de cinci luni de zile,nefiind dat inca in folosinta .De ce ??? Pentru ca nu sunt bani. Dar pentru FINALIZAREA viitorului CENTRU DE PERSOANE ABUZATE sau CENTRUL MEDICO SOCIAL cum se doreste a fi ,cladirea din strada CARSIUM nr. 34 , s-au GASIT BANI. De ce ??? Rea vointa si CRETINISM feroce din partea a doua partide ce e afla in conducerea CONSILIULUI LOCAL HARSOVA respectiv ,PNL si PSD...

surmelis argentina pusa

05 Aug, 2009 07:09

Copiii scolari din clasele 1-4 ,primara,ai orasului Harsova din jud.Constanta au nevoie de sprijinul oficialitatilor locale si nu numai, de a fi supravegheati si educati in institutii asemanatoare CRESELOR si GRADINITELOR CU PROGRAM PRELUNGIT afiliate Ministerului de Invatamant si nu lasati SINGURI IN CASE ,cat timp parintii sau persoanele care ii ingrijesc sunt la serviciu timp de opt ore pe zi. Institutiile de educare si supraveghere revendicate se pot numi CAMINE DE COPII SCOLARI si sunt asemanatoare ca functionare cu vechile INTERNATE . Cine nu a apelat in tinerete la aceste INTERNATE ?, cand, dupa varsta de 14 ani cei de la sate urmau o scoala intr-un oras mai mare? Acum se schimba NUMELE si DESTINATIA "vechilor internate" cu cel de CAMIN DE COPII SCOLARI si v-or fi folosite de copiii din clasele primare si din orasul de domiciliu al acestora. Copiii ,parintii si persoanele care ingrijesc copii, asteapta un raspuns favorabil pentru infiintarea CAMINELOR DE COPII SCOLARI revendicate.

surmelis argentina pusa

04 Aug, 2009 14:39

Astazi, 04-08-2009, au intrat in contul Oficiul Postal Harsova, fondurile destinate platilor ALOCATIILOR DE INTRETINERE ale copiilor aflati in plasament familial din orasul Harsova.

surmelis argentina pusa

02 Aug, 2009 10:11

Cand vor fi alocati banii pentru finalizarea :AZILULUI de batrani,GRADINITEI din cartierul "Varos", CAMINULUI de copii scolari,MUZEULUI de istorie si arheologie "Regina Maria" de la SCOALA VECHE,"Cantinei saracilor" de pe marginea prapastiei,Cetatea tridimensionala "Carsium" ? Si de ce nu ar trebui finantate urmatoarele proiecte pentru viitorul orasuiui Harova :CALEA FERATA care sa uneasca localitatea Nicolae Balcescu de orasul Harsova si de ce nu construirea unui POD peste Dunare alaturi de cel RUTIER de la Giurgeni-Vadu-Oii,sere pentru legume si zarzavaturi,micro-ferme de pasari si animale, statiune balneara la "Puturoasa",hoteluri de 3-4 stele,gradina zoologica,hipodrom cu o crescatorie de cai de rasa(si caii nostrii sunt frumosi si mandri),pasarela noua pe Dunare,malul Dunarii amenajat pentru promenada,vechile HALE ruginite reabilitate si modernizate,HALE NOI pentru dezvotarea industriei locale,scoli adresate etniei rome pregatitoare pentru integrarea rapida in viata sociala a orasului si nu numai,finalizarea zugravirii exterioare a bisericii "Sfintii Imparati Constantin si Elena" care a fost ridicata cu banii regelui CAROL 1 in 1904 si sfintita in 1909 (clopotul bisericii a fost turnat de bunicul meu SURMELIS CHIRIAC).

surmelis argentina pusa

02 Aug, 2009 09:33

Si cand vor fi alocati banii pentru infiintarea unui CAMIN DE COPII SCOLARI in orasul Harsova ,jud. Constanta ? COPII asteapta si ei din partea autoritatior locale si nu numai o VIATA mai buna si linistita.

surmelis argentina pusa

31 Jul, 2009 08:09

D-na ZIARIST Manuela Moldoveanu, a avut curiozitatea de a se informa si asupra veniturilor ce le au copii aflati in PLASAMENT FAMILIAL? Sigur, NU! Copii aflati in plasament familial primesc ca sprijin din partea statului roman suma "fabuloasa" de 970.000 de lei vechi.De SAPTE zile asteptam sa primim prin POSTA suma de bani ,mai sus mentionata.NU s-a mai intamplat niciodata sa intarzie atat de mult.Eu am un copil in plasament familial de 7 ani .Este la scoala si a trecut in clasa a 3-a. E sfarsitul lunii,ce facem? Iau mancare pe DATORIE. NU am serviciu pentru ca as fi obligata sa-l las singur in casa sau pe strazi,jucanduse,timp de 8(opt)ore cat as fi la munca. E CAZUL si TIMPUL sa luati si d-voastra ,mass-media, ATITUDINE in rezolvarea acordarii unei ALOCATII REALE care s-o primessca acesti copii si nu in ultimul rand, rezolvarea securitatii tuturor copiilor de varste scolare, clasele 1-4.Tinand cont ca in prezent un loc de munca este UN LUX ,pe de o parte si o NEGLIJENTA CRASA pe de cealalta parte ,datorita faptului ca sunt si FAMILII care au copii si sunt OBLIGATE sa-si lase copii de varste scolare, singuri in casa, ceeace este INADMISIBIL atat din punct de vedere MORAL cat si LEGAL. Principalii VINOVATI de situatia descrisa mai sus sunt Primariile si Asistenta Sociala de Protectie a Copilului.In sprijinul copiilor scolari proveniti din familii cat si din cel numit "plasament familial" am cerut in mai multe randuri PRIMARIEI orasului Harsova ,jud Constanta ,sa se infiinteze CAMINUL DE COPII SCOLARI in str.Carsium nr .34,in mijlocul orasului. Trebuie sa amintesc faptul ca Asistenta Sociala si Protectia Copilului are in vedere de a construi o cladire cu profil asemanator,dar este situat pe coasta unui deal (se poate vedea la fata locului),PE MARGINEA UNEI PRAPASTII. Punem situatia in care se infiinteaza "Centrul de zi pentru copii" de pe deal(cum vrea sa fie denumit de primarie si de care numai o parte dintre copii va putea beneficia),acesti copii vor pleca singuri ,o parte , de la scoala situata PE MALUL DUNARII . Acesta situatie este INADMISIBILA atat din punct de vedere MORAL SI LEGAL.Nu credeti ca sunt necesare MASURI URGENTE in rezolvarea situatiei mentionate mai sus?

Articole asemanatoare

Natație Sportivii de la Atena Sport Club Constanța, multe clasări pe podium la Campionatul Regional (GALERIE FOTO)

27 Mar 2024 534

Fotbal județul Constanța Rezultatele de la Liga a 5-a și clasamentele. Voința Săcele, scorul etapei

27 Mar 2024 1022

Primăria Năvodari repară locul de joacă din Parcul Ion Dobre. Ce societate se va ocupa de lucrări (DOCUMENT)

26 Mar 2024 496

ISJ Constanța a inaugurat două terenuri de sport pentru elevii constănțeni (GALERIE FOTO)

26 Mar 2024 633

Aleșii locali vor aproba procedurile de închiriere a terenului de sport al Școlii Gimnaziale „Nicolae Titulescu” și a unei săli de clasă a Școlii Gimnaziale „Dimitrie Cantemir” (DOCUMENTE)

25 Mar 2024 458

Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Constanța vrea să obțină în instanță suspendarea hotărârii Consiliului Local Constanța prin care a fost revocat dreptul de folosință gratuită a sediului (DOCUMENT)

23 Mar 2024 1639

Clubul Sportiv Dinamo București va avea o arenă multifuncțională modernă! Câte locuri va avea arena

21 Mar 2024 469

Încălțăminte sport contrafăcută, descoperită în Portul Constanţa

21 Mar 2024 357

Prima întâlnire transnațională în cadrul proiectului Protecting Children in Sport Developing Safe and Inclusive Sport Organizations la Universitatea Ovidius Constanța

20 Mar 2024 449

Primăria a emis certificatele de urbanism Două școli și o grădiniță din Palazu Mare și Constanța vor avea săli de sport

20 Mar 2024 512

SC Agrement Sport Club SRL solicită de la Agenția de protecție a mediului obținerea autorizației de mediu, amplasat în Mamaia Sat

20 Mar 2024 306

Tulceanul Sorin Andrici stabilește un nou record pentru România în competiția din Spania

19 Mar 2024 451

UPDATE Simona Halep și-a aflat adversara de la Miami!

18 Mar 2024 649

Județul Tulcea Sportivii de performanță, susținuți financiar mai degrabă de familii

13 Mar 2024 494

Cumpărări directe Constanța Construirea terenului de sport cu balon de la Băltăgești costă aproape 710.000 lei (DOCUMENT)

12 Mar 2024 575