Gheorghe Frigioi - „Grădiniţa nouă din Crucea va înfrumuseţa centrul localităţii" (galerie foto)

Crucea_Gradinita_Crucea.jpgPrimăria Crucea a achiziţionat terenul necesar construirii unei noi grădiniţe.

Primarul comunei, Gheorghe Frigioi, ne-a declarat că terenul a costat aproximativ 780 de milioane de lei vechi. „Am găsit sponsori pentru achiziţionarea terenului pentru grădiniţă. Este vorba despre un teren în suprafaţă de 2.000 de metri pătraţi, situat chiar la şosea, cu ieşire la drumul naţional adică. Am dorit ca terenul să fie situat la şosea pentru ca centrul localităţii să fie înfrumuseţat de această nouă construcţie", a precizat edilul comunei Crucea, care ne-a prezentat totodată proiectul de construire a grădiniţei noi. Într-o ediţie anterioară relatam că obiectivul de investiţii este sprijinit cu fonduri de la Ministerul Educaţiei. Suprafaţa construită a noii grădiniţe va fi de peste 220 de metri pătraţi, iar imobilul va dispune de spaţii de joacă, spaţii de agrement, două săli de grupă, sală de festivităţi şi cabinet medical. Lucrările vor demara în viitorul apropiat. La Crucea va fi reabilitat şi dispensarul uman. Primarul ne-a declarat că imobilul a fost dat în administrare, în acest sens, Consiliului Judeţean Constanţa. „Clădirea unităţii sanitare are două corpuri. Într-unul funcţionează dispensarul, iar în celălalt vrem să amenajăm un cabinet stomatologic. Vrem să găsim sprijin la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate şi la Direcţia de Sănătate Publică în găsirea unui medic stomatolog. Am avut unul, dar a plecat în America. La dispensar au mai fost efectuate nişte reparaţii în 1993, dar nu au fost de calitate prea bună", a adăugat primarul Frigioi.

Reţeaua de apă din Băltăgeşti, aproape gata

Crucea_primar_Gheorghe_Frigioi_03.jpgO investiţie prioritară pentru autoritatea locală din comuna Crucea este şi alimentarea cu apă a satului Băltăgeşti. „Guvernul ne-a alocat trei miliarde de lei vechi pentru plata unei părţi a datoriei către constructor. Lucrările sunt realizate în proporţie de 85-90%, mai au de echipat doar puţurile", a subliniat edilul, precizând că mai sunt de achitat încă şase miliarde de lei vechi către constructor.

În ceea ce priveşte postul de secretar rămas vacant ca urmare a demisiei Danielei Jiga, acesta a rămas deocamdată neocupat ca urmare a amânării. Primarul Gheorghe Frigioi ne-a declarat că a solicitat amânarea concursului având în vedere faptul că se înscrisese un sigur candidat. „Concursul se va ţine doar dacă sunt cel puţin doi candidaţi. Aşa este firesc, pentru că nu vreau să existe comentarii că postul ar fi pregătit pentru cineva", a precizat edilul comunei Crucea. În ceea ce priveşte condiţiile de participare, candidaţii interesaţi trebuie să aibă studii universitare de licenţă absolvite cu diplomă în domeniul ştiinţelor administrative, dar să aibă şi o vechime în specialitatea studiilor necesare exercitării funcţiei publice de minimum doi ani.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Procesul dintre Comuna Crucea și fostul primar Gheorghe Frigioi, pe rolul Curții de Apel Constanța

04 Apr 2024 456

Procesul dintre Comuna Crucea și fostul primar Gheorghe Frigioi, la Curtea de Apel. Cine a câștigat în primă instanță

27 Jan 2024 798

Magistrații de la fond au stabilit că fostul primar al comunei Crucea este bun de plată! Gheorghe Frigioi a făcut recurs în dosar

05 Apr 2022 1864

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 07 iulie 2020

09 Jul 2020 2651

Fost junior la Farul Constanța Fotbalistul Ștefan Iordan, tătic pentru a doua oară. Naș de botez a fost primarul comunei Crucea, Gheorghe Frigioi (galerie foto)

01 Apr 2020 7194

Un primar PSD din judeţul Constanţa se retrage! Nu mai vrea să candideze şi a demisionat

05 Oct 2019 2021

Interviuri live Gheorghe Frigioi - „În Anul Centenar, avem nevoie mai mult ca oricând să se popularizeze istoria Dobrogei, să fim uniți, să ne «strângă» și Dunărea, și Marea Neagră!” (video)

12 Sep 2018 2644

Interviuri live Cele mai importante etape în dezvoltarea comunităţii Satişchioi, actuala comună Crucea din judeţul Constanţa, în ultimul secol (galerie foto + documente)

10 Sep 2018 5722

Obiective pentru 2018 ale administraţiei locale Crucea

25 Jan 2018 2926

La finele anului, Daruri pentru toţi copiii şi tradiţii pentru bătrânii comunei Crucea (galerie foto)

11 Dec 2017 2871

Cu bani prin PNDL Drumurile din comuna Crucea, localităţile Şiriu şi Crişan vor fi asfaltate

29 Nov 2017 3185

Locuitorii satelor Crişan, Şiriu şi Băltăgeşti au transport de persoane spre Hârşova

26 Oct 2017 4512

Liceul Tehnologic Crucea, extins, modernizat şi dotat. Ce spune primarul Gheorghe Frigioi despre noua investiţie (document)

04 Oct 2017 5224

Proiect transfrontalier SAGE, o şansă pentru locuitorii comunei Crucea

28 Sep 2017 4032

Două proiecte nefinanţate prin PNDL vor fi realizate la Crucea din fonduri proprii sau alte surse de finanţare

31 Aug 2017 3965