În curând vor avea şi creşă Grădiniţă nouă, ruptă din poveşti, pentru copiii din Agigea (galerie foto)

agigea_gradinita_2_1.jpgPrima zi de grădiniţă va rămâne întipărită pentru totdeauna în mintea celor 170 de copii preşcolari din Agigea, care, la începutul anului şcolar 2011 - 2012, au păşit într-o casă nouă, cum numai în basme au auzit.

Lucrările la grădiniţa din Agigea au fost începute în luna aprilie a anului trecut, fiind gata după fix un an, constructorul îndeplinindu-şi obligaţiile contractuale mai devreme decât era prevăzut, astfel ca în prima zi de şcoală prichindeii din Agigea, cu părinţi, fraţi mai mari şi bunici, să poată păşi într-o clădire modernă şi adusă la standarde europene de cea mai înaltă calitate. De atunci şi până la începutul anului şcolar s-au efectuat lucrări de amenajare a exteriorului grădiniţei, care şi trebuia să arate şi el perfect.

agigea_gradinita_1.jpgDe cum păşeşti în incinta grădiniţei Riţa Gărgăriţa, o adevărată lume de basm ţi se aşterne la picioare, chiar şi ţie, un adult trecut de mult de vârsta copilăriei. Prinţi şi prinţese, Albă-ca-Zăpada şi cei şapte pitici, dar şi multe alte personaje de poveste îi îmbie pe cei mici în lumea de basm încă de la intrare, iar educatoarele care îi întâmpină le transmit prichindeilor entuziasmul copilăriei şi o poftă de viaţă pe care mai rar o întâlneşti în rândul dascălilor care formează generaţia de mâine.

Inaugurată oficial la începutul acestei săptămâni, chiar în prima zi de şcoală, grădiniţa a fost luată cu asalt şi lăudată în toată comuna de cei care au fost prezenţi la deschidere. „Clădirea are şase clase, dar pentru că avem un număr mare de copii am fost nevoiţi să mai amenajăm încă o clasă. Toţi copiii, dar în special părinţii, sunt foarte mulţumiţi şi încântaţi de noua clădire şi toţi aşteaptă ca şi lucrările la creşa de lângă clădirea grădiniţei să fie gata. Va fi prima creşă ridicată pentru copiii din Agigea şi va avea o capacitate de 60 de locuri. Vrem ca până la sfârşitul anului să fie gata", ne-a spus primarul Cristian Cîrjaliu.

Agigea_gradinita_2.jpgFiecare dintre cele şase săli de clasă sunt dotate cu tot ceea ce este necesar, încăperile şi interioarele fiind parcă rupte din poveştile pe care le spun bunicii şi părinţii: mobilier nou în diverse culori, care să le atragă atenţia, jucării de tot soiul, covoraşe cu scene din poveşti, scăunele pe măsura lor. Clădirea dată în folosinţă, construită în regim P+1, dispune şi de vestiare, de o cancelarie, de o bucătărie, dar şi de o sală de calculatoare. Bineînţeles, grupurile sanitare sunt pe măsura copiilor şi pentru fiecare din cele şapte grupe care învaţă aici.

Cei 170 de copii cu vârste cuprinse între 2 şi 6 ani sunt împărţiţi în şapte grupe, fiecare grupă purtând nume de poveste: Grupa mare a Ciupercuţelor, Grupa Mică a Răţuştelor, Grupa Pregătitoare a Fluturaşilor, Grupa Mijlocie grupată cu cea Mare - a Florilor, Grupa Mică şi cea Mijlocie - a Iepuraşilor Veseli, o Grupă Mare a Albinuţelor şi încă o Grupă Pregătitoare a Spiriduşilor Veseli.

Ţara Piticilor şi cămin cultural în Lazu, până la sfârşitul anului

Primarul Cristian Cîrjaliu s-a preocupat la început de an şcolar şi de copiii care au trecut de vârsta grădiniţei. Pentru al patrulea an consecutiv, cei 500 de elevi de la ciclul primar şi gimnazial au primit uniforme şcolare şi beneficiază de transport gratuit către şcoală indiferent daca învaţă în localitate sau fac naveta la Constanţa: „Avem două microbuze a câte 20 de locuri, care transportă copiii din Agigea la şcoală. Programul este început încă de anul trecut".

În ceea ce priveşte copiii din Lazu, primarul spune că în săptămânile următoare va demara lucrările la Ţara Piticilor, un proiect asemănător cu cel aplicat la Agigea şi care s-a dovedit a fi un mare succes.

De asemenea, până la sfârşitul acestui an se va da în folosinţă şi căminul cultural, care se construieşte în centrul localităţii, vizavi de primărie, lucrare demarată la începutul acestei primăveri. „Am depus proiect şi pentru construirea unui centru de informare turistică în faţa Căminului Cultural. Avem proiectul depus la începutul acestei luni, aşteptăm să vedem acum", a mai adăugat primarul.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Atenție șoferi! Un transport agabaritic va circula pe ruta Agigea - Ploiești

23 Apr 2024 261

O lucrare programată de RAJA SA în județul Constanța, va fi replanificată. Ce localități erau vizate

23 Apr 2024 1388

Firme Constanța O nouă societate, deschisă în localitatea Agigea. Iată cine o conduce

22 Apr 2024 476

Centrul INFOTRAFIC 15 transporturi agabaritice, astăzi. Unul vizează Agigea!

22 Apr 2024 314

RAJA Constanța Apa, oprită în Lazu, Agigea și Eforie Nord!

22 Apr 2024 417

Atenție șoferi! Două transporturi agabaritice se vor deplasa pe traseul Agigea RORO PTF-București IMGB

22 Apr 2024 335

Atenție șoferi! Un transport agabaritic va circula pe drumurile din județul Constanța

21 Apr 2024 474

Știri Constanța Depistat în trafic pe DN 39, în comuna Agigea, conducând un autoturism neînmatriculat

21 Apr 2024 567

Ședință CJ Constanța Câți bani vor fi alocați pentru reabilitarea corpului C1 a Unității de Asistență Medico-Socială Agigea (DOCUMENT)

21 Apr 2024 424

RAJA Constanța anunță întreruperea furnizării apei în Lazu, Agigea și Eforie Nord!

21 Apr 2024 2896

Fotbal Constanța Rezultatele etapei a 26-a de la Liga a 4-a (seniori și juniori + clasamentele) - FOTO - VIDEO

21 Apr 2024 724

Un transport agabaritic va circula pe ruta Agigea RORO PTF - București IMGB

20 Apr 2024 353

Județele Constanța și Tulcea, sub cod galben de vânt

20 Apr 2024 607

Vrei să amenajezi o grădină de legume? Primăria Agigea, județul Constanța lansează licitație pentru concesionarea unui teren

19 Apr 2024 2770

RAJA Constanța Atenție, se oprește apa în Lazu, Agigea și Eforie Nord!

19 Apr 2024 401