Lucrarile la canalizarea din Cuza Voda incep saptamana viitoare

Cuza_Voda_primar_Eugen_Dumitru_01_.jpgLucrările la reţeaua de canalizare din Cuza Vodă ar putea fi demarate săptămâna viitoare. Primarul comunei, Eugen Dumitru, ne-a declarat că execuţia nu a început până acum din cauza birocraţiei.

„Lucrările nu au început până acum din cauza faptului că au fost necesare tot felul de avize şi aprobări. Mai avem de obţinut acum aprobări de la Mediu şi de la Conpet, pentru că reţeaua de canalizare se învecinează într-o zonă cu aceste conducte. Proiectantul, managerul de proiect şi şeful de şantier vor avea o ultimă întâlnire şi sper ca săptămâna viitoare să înceapă lucrările", a afirmat primarul comunei Cuza Vodă. Edilul a precizat că, deşi s-a întârziat din cauza birocraţiei, lucrările sunt în grafic. „Nu ne facem probleme pentru că suntem încă în grafic. Acum aşteptăm startul din zi în zi", a subliniat primarul Eugen Dumitru.

În ceea ce priveşte lucrările de realizare a grădiniţei, suspendate pe final de către Ministerul Educaţiei din lipsă de fonduri, primarul din Cuza Vodă spune că mai există şanse ca preşcolarii să înceapă noul an în grădiniţa cea nouă. Mai exact, acesta a cerut sprijinul Consiliului Judeţean pentru împrejmuirea grădiniţei şi amenajarea curţii interioare.

Primăria are nevoie de bani pentru împrejmuirea grădiniţei

„Am adresat o solicitare Consiliului Judeţean Constanţa, o rugăminte de a ne sprijini cu 500.000 lei pentru finalizarea lucrărilor de împrejmuire şi amenajare a curţii interioare a grădiniţei. Sperăm să primim acest ajutor pentru ca anul şcolar să înceapă în această clădire nouă şi nu tot la cămin, unde nu avem condiţii", a precizat primarul Eugen Dumitru. Până acum, preşcolarii din Cuza Vodă au mers la grădiniţă la Căminul Cultural, însă imobilul nu dispune de condiţii prea bune pentru desfăşurarea activităţilor educative. „Ne aflăm într-o situaţie dificilă şi pentru faptul că clădirea şcolii este neîncăpătoare, iar din acest an, grupa mare-pregătitoare ar fi trebuit să treacă la şcoală. Avem 22 de clase şi numai 11 săli de clasă. Se învaţă în două schimburi şi nu mai avem spaţiu pentru grupa pregătitoare. Dacă am deschide grădiniţa, am avea spaţiu", a adăugat primarul Eugen Dumitru. În paralel, constructorul care a realizat grădiniţa mai are de primit bani pentru această lucrare şi va da în judecată beneficiarul. „Am discutat cu constructorul şi a înţeles că nu avem ce face. Ca urmare, le-am recomandat să ne dea în judecată pentru a-şi recupera banii de la minister", a adăugat primarul comunei Cuza Vodă.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cumpărări Directe Primăria Cuza Vodă, județul Constanța cumpără pachete pentru sărbători. Ce produse vor conține (DOCUMENT)

18 Apr 2024 524

Construită în perioada interbelică Fosta Franzelărie Automată de Lux din Constanța se vinde. Proprietarii cer aproape jumătate de milion de euro - VIDEO

18 Apr 2024 573

Comuna Cuza Vodă organizează licitaţie publică pentru suprafeţe de teren extravilan

18 Apr 2024 224

Consiliul Local Cuza Vodă organizează licitaţie publică pentru suprafeţe de teren intravilan/extravilan

18 Apr 2024 226

Știri Constanța Mădălin, polițistul erou care a contribuit la găsirea unui copil dispărut în Cuza Vodă

16 Apr 2024 1022

Cumpărări directe Constanța Primăria Cuza Vodă investește în întreținerea străzilor împietruite din comună. Iată firma câștigătoare (DOCUMENT)

15 Apr 2024 600

Cumpărări directe Constanța Primăria Cuza Vodă investește în echipament sportiv (DOCUMENT)

13 Apr 2024 599

Cumpărări directe Constanța Creative & Innovative Management, contract cu Primăria Cuza Vodă. Iată care este obiectul achiziției! (DOCUMENT)

13 Apr 2024 557

Fermă agrozootehnică, înființată de Biograins Cuza Vodă Cooperativa Agricolă în județul Constanța

11 Apr 2024 1184

Biciclist rănit, în urma unui accident rutier în Constanța

10 Apr 2024 775

Cumpărări directe Constanța Contract de servicii de amenajare și întreținere spații verzi încheiat de Primăria Cuza Vodă (DOCUMENT)

09 Apr 2024 569

Primăria Cuza Vodă, județul Constanța, a cumpărat echipamente digitale de aproximativ 18.000 de euro. Vezi de la ce firmă (DOCUMENT)

09 Apr 2024 620

Compania Forex SRL, din Constanța, cu mai multe contracte publice, a intrat în faliment! (MINUTĂ)

05 Apr 2024 705

Liceul Tehnologic „Ioan N. Roman" închiriază un spațiu cu destinaţia chioşc alimentar

21 Mar 2024 606

Locuri de muncă Constanța Școala Gimnazială nr. 1 Cuza-Vodă angajează îngrijitor

21 Mar 2024 619