Mai multe firme sunt interesate să construiască parcuri eoliene şi solare în judeţ

Noi proiecte de parcuri eoliene prind contur la nivelul judeţului Constanţa. Localităţile Dobromir şi Băneasa sunt beneficiarele unor investiţii care le vor aduce câştiguri importante.
Şi investitorii în parcuri fotovoltaice îşi îndreaptă atenţia către Dobrogea, energia solară devenind noul trend în domeniul regenerabilelor din ţara noastră. În judeţul Constanţa, Lipniţa şi Băneasa se laudă în ultima perioada cu astfel de proiecte.    
Spre localităţile Dobromir şi Băneasa şi-a îndreptat paşii SC Mire Energia SRL, care urmează să instaleze în cele două zone cât mai multe mori de vânt. 

Lipsesc avizele de la Consiliul Judeţean

Primarul de la Dobromir, Eugen Iliescu, afirmă că societatea va construi pe raza comunei un parc eolian cu 61 de turbine. „Investitorul mai trebuie să obţină un aviz de la Consiliul Judeţean Constanţa şi apoi urmează ca Primăria Dobromir să-i elibereze autorizaţia pentru amenajarea parcului eolian”, a explicat şeful autorităţii locale, care afirmă că „procedura cu avizarea nu se va termina prea curând şi nici nu este indicat să se întâmple aceasta, întrucât este foarte important să se pună la punct toate detaliile ce privesc această investiţie”. Şeful autorităţii locale estimează că numai din autorizaţia pe care o va elibera constructorului va primi 200.000 de euro pe cele 61 de turbine eoliene. Eugen Iliescu urmează să negocieze şi valoarea impozitului pe care firma îl va plăti an de an, timp de 40 de ani, cât este durata contractului, dar şi o serie de alte beneficii pentru localitate, precum acoperirea cheltuielilor cu iluminatul public. 

Parcul de la Băneasa al SC Mire Energia SRL va avea 22 de turbine. Şi aici, potrivit primarului Ion Marin, firma mai are de obţinut un singur aviz, cel de la Consiliul Judeţean Constanţa. La fel, şi la Băneasa vor fi negociate un impozit anual şi alte beneficii pentru locuitorii din oraş.
Tot la Băneasa, SC Gelbe Sonne Energie SRL intenţionează construirea unui parc de panouri fotovoltaice, propus a se realiza în extravilanul oraşului, parcelele A 532/1/24, A 532/1/25, A 532/1/26.
În comuna Lipniţa, investitor este SC Green Power Park, care va amenaja panouri solare fotovoltaice în extravilanul oraşului, parcelele A 243/34 şi A 243/35.
Potrivit primarului comunei Lipniţa, Florin Georgel Onescu, autorizaţia pentru amenajarea parcului solar o va da Consiliul Judeţean Constanţa. Contractul va fi semnat pe o perioadă de 50 de ani şi va crea şase locuri de muncă în cadrul comunităţii.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Justiție Constanța Se cere sesizarea Curţii Constituţionale în cazul fostului profesor acuzat că și-ar fi atins elevii în zonele intime

17 Mar 2024 392

Firme Constanța Spicul SA. Vânzarea morilor din Ion Corvin, Oltina şi Dobromir, supusă aprobării acționarilor

16 Mar 2024 454

Cumpărări directe Constanța Top Management ING SRL, contract cu Primăria Dobromir pentru implementarea proiectelor finanțate prin PNRR (DOCUMENT)

10 Mar 2024 499

Audit financiar la Primăria Dobromir, județul Constanța Camera de Conturi a constatat o inventariere defectuoasă a mijloacelor de transport auto din cadrul primăriei (DOCUMENT)

07 Mar 2024 492

Afaceri Constanța Lucrări de reparații de aproximativ 300.000 de lei la dispensarul comunei Dobromir. Cine le asigură (DOCUMENTE)

27 Feb 2024 498

Constanța. Fostul profesor acuzat că și-ar fi atins elevii în zonele intime, menținut sub control judiciar!

18 Feb 2024 892

Prefectul Județului Constanța și Primarul Comunei Dobromir, părți într-un dosar aflat pe rolul Tribunalului Constanța

17 Feb 2024 644

Se circulă în condiții de iarnă în județul Constanța! În ce zone acționează drumarii (VIDEO)

20 Jan 2024 4755

Prefectura Constanța merge din nou în instanță Vrea să desființeze acte administrative emise de primarii din Limanu și Dobromir și de Consiliul Local din Năvodari

18 Jan 2024 789

Au fost stabilite și acordate indemnizații nelegale Prefectura Constanța vrea să anuleze mai multe dispoziții emise de viceprimarul cu atribuții de primar din comuna Dobromir, județul Constanța

10 Jan 2024 711

Cazul fostului profesor din județul Constanţa, care și-ar fi atins elevii în zonele intime, a ajuns în apel! S-a fixat primul termen

08 Jan 2024 741

Nemulțumiri! Tribunalul Constanța a încetat procesul penal faţă de Iusein Visel, fost primar al comunei Dobromir! Dosarul merge la Curtea de Apel

30 Dec 2023 733

Pastilă amară pentru DNA Constanța! Judecătorii au încetat procesul penal faţă de un fost primar din județul Constanța (MINUTĂ)

14 Dec 2023 1482

Aproape 13 ani de închisoare pentru un fost profesor din Constanța acuzat de agresiune sexuală!

16 Nov 2023 1196

Cumpărări directe Constanța Primăria Dobromir a semnat un contract pentru echipamente sanitare

20 Oct 2023 770