O noua sesiune pentru fermele de subzistenta

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale lansează o nouă sesiune de cereri de proiecte pentru Măsura 141 „Sprijinirea fermelor agricole de semisubzistenţă".

În perioada15 aprilie - 14 mai 2010se va desfăşura a doua sesiune de depunere a proiectelor pentru Măsura 141 din Programul Naţional de Dezvoltare Rurală 2007 - 2013. Fondurile disponibile pentru Măsura 141 „Sprijinirea fermelor de semisubzistenţă"sunt de 75.000.000 euro. Prin Măsura 141 se acordă sprijin public nerambursabil de 1.500 de euro/an pe fermă de semisubzistenţă. Sprijinul se acordă pentru o perioadă de cinci ani, unui singur membru al familiei, pentru aceeaşi exploataţie agricolă.

Beneficiarii eligibilipentru sprijinul nerambursabil acordat prin Măsura 141 sunt persoanele fizice în vârstă de până la 62 de ani (neîmpliniţi la data depunerii cererii de finanţare), care desfăşoară activităţi economice, în principal activităţi agricole şi a căror exploataţie agricolă are o dimensiune economică cuprinsă între 2 şi 8 UDE (unitatea de dimensiune economică), este situată pe teritoriul ţării, este înregistrată în Registrul fermelor/Registrul agricol şi comercializează o parte din producţia agricolă obţinută. Instituţia responsabilă de implementarea acestei măsuri este Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, prin Direcţia Generală de Dezvoltare Rurală, care îndeplineşte funcţia de Autoritate de Management pentru PNDR.Depunerea proiectelor se va face la sediile Direcţiilor pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală (DADR) judeţene, în intervalul orar 09.00 - 14.00.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

groza emilia

25 Apr, 2010 20:02

este destul de rau ,cacipina acum nu nea informat nimeni de aceasta masura.La noi in comuna deabia acum sa aflat si ne este foarte greu sa ne incadram deoarece in toate actele ni se cere ca sa fi fost inregistrati ( cu teren,animale,culturi,etc.)in anul2009

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.