Primăria Adamclisi investeşte într-o bază sportivă

Adamclisi_-_Anton_Burcea.jpgObiectivul, destinat atât elevilor, cât şi locuitorilor comunei, va fi amplasat pe actualul teren de fotbal

Anton Burcea, primarul din Adamclisi, va demara construcţia unei baze sportive.

Valoarea totală a investiţiei va fi, potrivit primarului, de 500.000 de lei, din care 200.000 de lei au intrat deja în contul Primăriei. „Proiectul a fost depus anterior la Cancelaria primului ministru şi acum am primit primii bani", a precizat primarul Burcea.

Autoritatea locală din Adamclisi intenţionează să acceseze fonduri europene pentru reabilitarea unor drumuri. „Am încheiat contract cu o firmă de consultanţă pentru depunerea unui proiect pe Măsura 125 - îmbunătăţirea şi dezvoltarea infrastructurii legate de dezvoltarea şi adaptarea agriculturii şi silviculturii. Este vorba despre reabilitarea unor drumuri forestiere şi agricole, care să lege comuna de şoseaua naţională", a afirmat edilul. Potrivit primarului, este vorba despre asfaltarea de drumuri în lungime de aproximativ 15 km.

Alimentare cu apă în satul Abrud

O prioritate pentru edilul din Adamclisi este şi alimentarea cu apă a satului Abrud. Documentaţia pentru această investiţie va fi depusă spre finanţare la Ministerul Mediului. Există deja un proiect pentru acest obiectiv şi urmează să se elaboreze şi studiul de fezabilitate. În satul Abrud sunt aproximativ 40 de gospodării, care se alimentează cu apă de la o cişmea. În opinia primarului, alimentarea cu apă curentă a acestui sat ar fi o şansă pentru repopularea lui. „Este o zonă foarte frumoasă. Mulţi au case sau terenuri acolo, dar nu locuiesc în Abrud. Această investiţie ar putea duce la repopularea satului", a precizat primarul Burcea. Edilul a precizat că intenţionează să reabiliteze şi drumul dintre Adamclisi şi Abrud, pe care circulă şi microbuzul care transportă copiii la şcoală. „Sunt vreo şapte kilometri până la Abrud şi 12-13 kilometri până la următorul sat - Haţeg - de unde mai merge la şcoală încă un copil", a precizat primarul, adăugând că refacerea drumului către aceste localităţi este necesară. O prioritate este şi asfaltarea drumului către satul Zorile.

Adamclisi ar putea avea canalizare

Un alt proiect important pentru comunitatea locală din Adamclisi este, potrivit primarului Anton Burcea, şi înfiinţarea reţelei de canalizare în localitate. Proiectul de realizare a sistemului de canalizare şi a staţiei de epurare ar putea fi depus spre finanţare la Ministerul Mediului. „În Adamclisi există o reţea de canalizare mică, de vreo câteva sute de metri, dar nici aceea nu este funcţională", a precizat edilul.

Primăria Adamclisi va avea în derulare şi un proiect transfrontalier în parteneriat cu Bulgaria, prin care comuna ar putea beneficia de construirea unui centru cultural, care va include şi o bibliotecă.

Primarul Burcea a adăugat că instituţiile de învăţământ din comună sunt, în mare, pregătite pentru iarnă. „Am achiziţionat lemne pentru şcolile care se încălzesc cu lemne, dar aşteptăm combustibilul de tip M de la Consiliul Judeţean, pentru că ei îl asigură", a afirmat primarul Anton Burcea.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 23 octombrie 2023

24 Oct 2023 1462

A murit Anton Burcea, fost primar al comunei Adamclisi

23 Apr 2023 3366

Declaraţiile de avere ale social-democraţilor care vor să devină primari de comune în judeţul Constanţa (documente)

03 Jun 2016 5771

„Ordonanţa migranţilor“ şi primele roade Primarul Anton Burcea e la PSD. „Florin Mitroi nu a trecut, până la acest moment“

04 Oct 2014 3347

Primarii din Constanţa dau startul dezertărilor Anton Burcea, primarul din Adamclisi, se înscrie în PSD

10 Sep 2014 3434

Primarul comunei Adamclisi, Anton Burcea, pleacă de la PDL la PSD

09 Sep 2014 2384