Primaria Cobadin a reparat acoperisul bisericii din Negresti

decupaj_cobadin_cristian_telehoi_02.jpgLucrările la acoperişul bisericii din satul Negreşti, comuna Cobadin, sunt aproape de finalizare.

Primarul comunei, Cristian Telehoi, ne-a declarat că acoperişul va fi gata până la sfârşitul lunii. Lucrarea a fost atribuită prin licitaţie, pe 9 septembrie, firmei SC Anticus MG SRL din Topraisar. Valoarea lucrării este de un miliard de lei vechi. Edilul comunei ne-a declarat că lucrările au constat în refacerea grinzilor, a acoperişului, în montarea de burlane pentru scurgerea apei de la precipitaţii şi în zugrăvirea exteriorului. Primarul Telehoi a precizat că investiţia s-a efectuat în regim de urgenţă, întrucât lăcaşul de cult din Negreşti este un monument, având o vechime de 125 de ani. Edilul a precizat că biserica are la interior o pictură preţioasă, care, din cauza faptului că acoperişul era dezafectat, era pusă în pericol, întrucât apa se infiltra în interior. În ceea ce priveşte restaurarea picturilor care au fost afectate de apă, primarul a precizat că acestă investiţie nu este prevăzută a avea loc într-un viitor apropiat, întrucât necesită o sumă deloc de neglijat. „Vom face şi acest lucru, dar altădată, când vom avea fonduri", a spus primarul. Acum că i-a fost reparat acoperişul, biserica nu duce lipsă de condiţii pentru enoriaşi. „Preotul paroh al bisericii s-a ocupat de strângerea unor fonduri şi, din sponsorizări, a reuşit să cumpere centrală şi să monteze calorifere în biserică. În acest fel, se mai protejează şi picturile", a adăugat primarul Cristian Telehoi.

 

 

cristian_telehoi_2.jpgÎncep lucrările la şcoală şi grădiniţă

În momentul de faţă, administraţia locală din Cobadin are în derulare alte două proiecte importante pentru comunitate. Este vorba despre construirea şcolii şi grădiniţei din Negreşti. Unităţile din învăţământ vor funcţiona în acelaşi imobil, dar vor avea intrări separate, astfel încât primăria să obţină autorizaţia de funcţionare.

De asemenea, Primăria Cobadin construieşte în satul Viişoara o clădire multifuncţională, în care îşi vor desfăşura activitatea poliţia, un cabinet medical, o farmacie şi o frizerie. Lucrările vor fi demarate în scurt timp.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

RUSE POPESCU MARIA GEORGIANA

14 Nov, 2010 23:06

Ce bine ar fi daca ne-ar ajuta si pe noi cei din Conacu cu acoperisul biserici domnul primar,sau cu orice fel de ajutor , ca...la noi nu numai acoperisul cade , ci si biserica , si stiu cu totii ce biserica "amarata" este si nu se gaseste nimeni sa ajute. saracul preot face naveta din bucuresti ca nu are nici casa parohiala, sta pe la cine ii da voie, in rest consolidam bisericii cu venit mai consistent,ca asa este la noi ...interesul poarta fesul

Articole asemanatoare

FOTOREPORTAJ Cazinoul, vânt din pupa pentru restaurare! Pardoseli ca ape cristaline, tâmplărie exterioară de nota 10 și „misterul“ sursei de încălzire din interior

09 Feb 2024 1734

Ministerul Culturii va da în judecată executantul lucrărilor la Muzeul Național „George Enescu"

11 Jan 2024 783

Licitații Constanța Acvashop Trade SRL va livra mobilierul pentru Ansamblul Vasile Cotovu, din Hârșova (DOCUMENT)

29 Dec 2023 756

Primarul Municipiului Constanța „Cazinoul veghează asupra Mării Negre de peste 100 ani și este pe cale să își recapete strălucirea de odinioară!“

29 Dec 2023 628

„Restaurăm istoria și construim viitorul“ Ateneul Român, readus la viață de lucrările conduse de actualul manager de proiect al Cazinoului din Constanța (GALERIE FOTO)

28 Dec 2023 1636

Ministrul Culturii a dispus controale la Bojdeuca lui Ion Creangă! Sunt verificate lucrările de restaurare

08 Dec 2023 666

Lucrările exterioare, reabilitarea terasei, zidului de apărare și a balustradei Cazinoului, estimate la aproximativ 12 milioane de lei (DOCUMENT)

01 Dec 2023 1179

Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța scoate la concurs mai multe posturi vacante

24 Nov 2023 1639

Primăria Cernavodă a finalizat proiectul de restaurare a produsului turistic „Hamangia - Prima civilizație a Vechii Europe”!

23 Nov 2023 758

Primăria Constanța! Cazinoul ar urma să fie renovat integral până la finalul lunii iulie 2024

20 Nov 2023 758

Muzeul Naţional de Istorie a României va fi reabilitat! Ce sumă de bani a fost alocată pentru efectuarea lucrărilor

16 Nov 2023 690

Știri Constanța Restaurarea hărții siturilor arheologice din Dobrogea, aproape de finalizare

14 Nov 2023 734

Fotoreportaj Lucrările de pe strada Ștefan cel Mare din municipiul Constanța sunt aproape de final (GALERIE FOTO)

10 Nov 2023 2095

Se interzice edificarea unei construcții turistice Restauratorul operelor lui Brâncuși a obținut de la Primăria Constanța certificat de urbanism pentru restaurarea Bar Orient și demolarea unor construcții

07 Nov 2023 2001

Proiectul de lege care va debloca reabilitarea Cetății Histria din județul Constanța intră la vot în plenul Camerei Deputaților! (DOCUMENTE)

22 Oct 2023 1186