Primăria Crucea se pregăteşte de inaugurarea Căminului de bătrâni

crucea_gheorghe_frigioi.jpgSfârşitul de an aduce veşti bune localnicilor din Crucea. Asfaltarea drumurilor din Crucea şi Stupina s-a încheiat. De asemenea, construcţia Căminului de bătrâni este aproape finalizată. Ca atare, pensionarii care vor alege să se cazeze în viitorul apropiat la Căminul de bătrâni vor avea parte de tot confortul.

Primarul Gheorghe Frigioi a anunţat că recent a avut loc recepţia lucrărilor de asfaltare de la Crucea şi Stupina. Amintim că proiectul a fost finanţat prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală, Măsura 322 - Renovarea, dezvoltarea satelor, îmbunătăţirea serviciilor de bază pentru economia şi populaţia rurală şi punerea în valoare a moştenirii rurale şi a prevăzut asfaltarea drumurilor din Crucea şi Stupina pe o lungime de 12,324 km. De asemenea, cât de curând vor fi încheiate lucrările la Căminul de bătrâni, obiectiv finanţat tot prin Măsura 322. Căminul este prevăzut cu două etaje, 34 de camere, cabinete medicale, bucătărie, sală de mese, dar şi cu un parc. Primarul Gheorghe Frigioi a menţionat că zilele acestea se fac ultimele retuşuri în privinţa amenajării spaţiului de agrement şi relaxare şi că în curând căminul va fi inaugurat.

Noi demersuri în privinţa grădiniţei

În altă ordine de idei, primarul aşteaptă începerea lucrărilor la grădiniţa din localitatea Crucea. Gheorghe Frigioi a precizat că unitatea preşcolară este construită de Ministerul Educaţiei, firma aleasă de minister, prin licitaţie publică, pentru acest obiectiv fiind SC Rico SRL. Şeful autorităţii locale a menţionat şi că a primit deja vizita constructorului şi că în cel mai scurt timp acesta se va ocupa de lucrări. Banii pentru realizarea unităţii preşcolare sunt acordaţi de Ministerul Educaţiei, valoarea aproximativă a lucrărilor fiind de 800.000 de lei. Grădiniţa ar trebui să fie gata în maxim 18 luni de la începerea lucrărilor. Unitatea preşcolară este prevăzută cu două săli de clasă, o încăpere pentru organizarea festivităţilor şi un cabinet medical. De asemenea, grădiniţa va avea şi un miniparc şi un loc de joacă, acestea urmând a fi amenajate pe o suprafaţă de 2.000 de metri pătraţi. Facem precizarea că până la construcţia grădiniţei prichindeii studiază în clădirea şcolii vechi din Crucea, unde cu ani în urmă a funcţionat internatul. Potrivit primarului Gheorghe Frigioi, sălile de clasă au fost amenajate astfel încât să fie adecvate ciclului preprimar, dar totuşi sunt improprii, de aceea s-a şi luat decizia construirii unei grădiniţe.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cumpărări Directe Primăria Cuza Vodă, județul Constanța cumpără pachete pentru sărbători. Ce produse vor conține (DOCUMENT)

18 Apr 2024 419

Cumpărări directe Constanța Primăria Pantelimon cumpără stație de autobuz (DOCUMENT)

18 Apr 2024 346

Raris SRL furnizează și anul acesta foișoarele de salvamar pentru plaja din Constanța și stațiunea Mamaia (DOCUMENT)

18 Apr 2024 297

Firma, obligată de Municipalitate să elaboreze un PUZ Karelly Wash SRL vrea să construiască două blocuri în municipiul Constanța

18 Apr 2024 409

Licitații Constanța Arlechin Total Distribution SRL din București furnizează echipamente IT pentru școlile din comuna Nicolae Bălcescu (DOCUMENT)

18 Apr 2024 365

Cumpărări directe Constanța Lucris Servcom SRL se ocupă de instalarea luminițelor de Paște în Năvodari (DOCUMENT)

18 Apr 2024 316

ZIUA LIVE. Iulia Iurea, viceprimar Valu lui Traian „28 de hectare de teren sunt destinate strict amenajării de parcuri în localitate" (VIDEO)

18 Apr 2024 675

Licitații publice Primăria Constanța achiziționează lucrări de reabilitare enegetică pentru două blocuri din zona Badea Cârţan

18 Apr 2024 318

Licitații Constanța Structurile Școlii Gimnaziale „Nicolae Maraloi“ din comuna Saraiu vor fi dotate cu mobilier și echipamente digitale (DOCUMENTE)

18 Apr 2024 300

Primăria Constanța Bucuria, în dar pentru seniorii din Căminul pentru Persoane Vârstnice (GALERIE FOTO)

18 Apr 2024 336

Imobiliare Constanța Cine vrea să ridice un imobil de două etaje pe strada Baba Novac?

18 Apr 2024 404

Imobiliare Constanța Mation SRL a obținut un certificat de urbanism de la municipalitate

18 Apr 2024 314

Afaceri Constanța Două terenuri din comuna Lipnița sunt scoase la vânzare. Când are loc licitația

18 Apr 2024 317

Cumpărări directe Constanța Un imobil de pe strada Mihai Viteazu din Mangalia va fi demolat de Altion Serv SRL (DOCUMENT)

18 Apr 2024 305

ZIUA LIVE Comuna Ghindărești, în viziunea candidatului USR la primărie - Mihai Vîlcu

18 Apr 2024 419