Primarul Cristea Gascan „Vom contesta, daca vom fi depunctati"

decupaj_independenta.jpgLa sfârşitul lunii februarie, Primăria Independenţa va primi documentul privind punctajul stabilit de către Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit pentru proiectul integrat depus spre finanţare, de către autoritatea locală, în cadrul Măsurii 322.

Primarul Cristea Gâscan este nemulţumit de faptul că proiectul pe care l-a depus spre finanţare în cadrul Planului Naţional de Dezvoltare Rurală ar fi fost depunctat. Edilul ne-a declarat anterior că proiectul integrat privind alimentarea cu apă a satului Tufani, înfiinţarea reţelei de canalizare în această localitate, asfaltarea a 1,7 km de drum, construirea unei grădiniţe la Independenţa şi a unui after-school, ar putea fi respins din cauza faptului că, în loc de 66 de puncte, câte ar fi avut potrivit estimărilor reprezentanţilor Primăriei Independenţa, a rămas cu doar 59. Din câte a aflat, primarul susţine că ar fi fost depunctat din cauza faptului că nu a specificat obiectul de activitate al ONG-ului pe care l-a înfiinţat în scopul accesării fondurilor europene. Edilul a precizat că, în cazul în care va fi depunctat pe nedrept va contesta punctajul obţinut.

independenta_primar_cristea_gascan_02.jpgRestructurări de personal

O problemă cu care se confruntă şi administraţia locală din Independenţa, ca de altfel, mai toate administraţiile din ţară, este şi cea a restructurării locurilor de muncă. Primarul ne-a declarat că are greaua misiune de a dispune reorganizarea schemei de personal. Cristea Gâscan a precizat că primii care vor pleca sunt cei 11 agenţi de pază ai comunei. „Paza se va face prin rotaţie, de către locuitorii comunei", a spus primarul. El a adăugat că şi îngrijitorii de cămine culturale vor fi eliberaţi din funcţie, sarcinile lor căzând în atribuţia directorului de cămin. Nici aparatul de specialitate al primăriei nu fa fi ocolit de restructurări. „Unde sunt doi într-un birou, unul va trebui să plece. Vor pleca de la Asistenţă socială, de la Achiziţii publice, pe care le vom externaliza, cum am externalizat şi Auditul, şi asta e", a afirmat primarul Cristea Gâscan. Edilul ar vrea să trimită la Ministerul Administraţiei şi Internelor câteva propuneri de economie a resurselor, prin care să se evite concedierile din administraţia publică locală. „Aş propune desfiinţarea satelor sub 2.000 de locuitori, reducerea numărului de consilieri locali şi desfiinţarea postului de viceprimar în cazul comunelor. Astfel, s-ar putea face o economie cu care am putea asigura salariile oamenilor din administraţia locală care muncesc şi de care este nevoie", a subliniat edilul din Independenţa.

Printre proiectele pentru acest an al autorităţii locale se numără şi înfiinţarea de birouri administrative în satele componente ale comunei. „La Movila Verde este aproape gata. Intenţionăm să reabilităm în acest scop, şi clădirea fostului CAP, de la Tufani", a adăugat primarul. Edilul doreşte ca prin această iniţiativă să fie mai aproape de comunităţile satelor din componenţa comunei.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

ana-maria popescu

13 Feb, 2010 10:18

toate bune si frumoase,dar apa?cand dati drumul si la apa pe str Izlazului domnule primar?ca sunt oameni batrani care nu mai pot sa-si care 1 galeata de apa mai ales iarna!ma refer la Movila verde

Articole asemanatoare

73 de ani de la nașterea actorului, regizorului și scriitorului constănțean Vasile Cojocaru

17 Jan 2023 2706

#DobrogeaDigitală „Pentru Tafrali, Dobrogea a fost o datorie”

09 Nov 2021 3215

Jurnalist cunoscut, audiat la DIICOT într-un dosar de trafic de droguri. Cine sunt celelate persoane audiate în dosar

16 Jul 2018 3404

Traian Băsescu speră la o redefinire a abuzului în serviciu de către judecătorii CCR

30 May 2016 3449

MAE Atenționare de călătorie Danemarca

03 May 2016 3786

Interviu online cu Robert Boroianu, candidatul PNL pentru Consiliul Judeţean „După 16 ani de administraţie a echipei PSD Constanţa, avem o situaţie dezastruoasă atât la nivel local, cât şi la nivel judeţean!”

30 Apr 2016 6193

Angola – Epidemie de febră galbenă

18 Mar 2016 2669

Plaja Modern, scapă de imaginea dezolantă Se anunţă amenzi pentru cei care nu fac curat

15 Mar 2016 5213

Comisia Europeana lansează Raportul de țară 2016

09 Mar 2016 2990

Comunicat PNL Constanta

08 Feb 2016 3018

Atenţionare de călătorie SUA - Condiții meteorologice severe pentru zonele de Nord - Est și Est, Washinhton DC și metropola New York

22 Jan 2016 3012

Atenţionare de călătorie Turcia – Anulare zboruri de pe aeroporturile din Istanbul

19 Jan 2016 2664

Atenţionare de călătorie Bulgaria – coduri de vreme rece, ninsori și polei

06 Jan 2016 2769

Atenţionare de călătorie Belgia – grevă în sistemul feroviar din capitala Bruxelles și din sudul țării

04 Jan 2016 2762

Ungaria – reglementări privind circulaţia camioanelor în perioada Crăciunului

21 Dec 2015 2757