Proiecte noi la Tuzla - port pescăresc şi canalizare Rectificarea bugetară ar putea aduce bani pentru satul pescăresc de pe balta Tuzla

Tuzla_Constantin_Micu.jpgEdilul din Tuzla, Constantin Micu, speră ca, la rectificarea bugetară din această lună, proiectul său privind finanţarea satului pescăresc să primească fonduri. Primarul a purtat discuţii în acest sens cu reprezentanţi ai Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului, care i-au dat speranţe că unul dintre proiectele care va deveni atracţia litoralului se va putea pune în aplicare cât de curând. Aşezarea lacustră va arăta întocmai ca satele de pescari care existau la malul mării, în urmă cu mai multe decenii.

„Aşteptăm rectificarea să vedem dacă se vor debloca banii", spune primarul comunei. Proiectul satului pescăresc va începe cu dragarea bălţii Tuzla, urmând ca, în etapele următoare, să fie montate pontoanele şi căsuţele pescăreşti. Investiţia se ridică la aproximativ 70 de miliarde de lei vechi fără TVA şi este asigurată de către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului. Căsuţele pescăreşti se vor închiria celor interesaţi să-şi petreacă timpul liber în această aşezare lacustră şi vor aduce venituri la bugetul local.

În paralel cu aşteptarea veştilor legate de acest proiect, în aceste zile, autorităţile locale din Tuzla poartă discuţii pe baza studiului de fezabilitate întocmit pentru realizare, pe malul mării, în apropiere de Eforie Sud, a unui port pentru pescari, care va fi gândit astfel încât acolo să acosteze şi diferite ambarcaţiuni de dimensiuni mai mari. „Am cedat un hectar de teren, în folosinţă gratuită, pe o perioadă de cinci ani. În acest timp, portul se va afla în administrarea AMPA, după care va ajunge la primărie. „Sperăm ca, din septembrie, să se dea drumul la lucrări. Va fi ceva deosebit. Vrem să tragem în acea zonă toate utilităţile, să existe tot confortul posibil", a spus primarul din Tuzla. Proiectul este finanţat în totalitate din fonduri de la Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

Lucrările la grădiniţă sunt în toi

De asemenea, la rectificarea bugetară din această lună, se aşteaptă bani pentru 25 de kilometri de canalizare, plus o staţie de pompare. Proiectul este finanţat în întregime din fonduri guvernamentale, valoarea totală a proiectului fiind de opt miliarde de lei. „Urmează licitaţia pentru a vedea cine va face lucrarea, aşteptăm însa OK-ul că vom primi banii. Toată Tuzla o să aibă canalizare", a mai spus primarul. Proiectul privind obţinerea banilor necesari a fost depus anul trecut, în iarnă.

În afara acestor planuri care se vor concretiza cât de curând, administraţia locală se laudă cu faptul că lucrările la cea de-a doua grădiniţă care se ridică în comună sunt în toi şi, mai mult, sunt mari speranţe, dacă ritmul se va menţine ca, la 15 septembrie, copiii să înceapă anul şcolar într-o clădire nouă. Valoarea totală a investiţiei este de 15 miliarde de lei vechi, fără TVA. De asemenea, până la Ziua comunei Tuzla, care va fi pe 9 septembrie, se doreşte amenajarea unui parc pe terenul din spatele primăriei, acolo unde, iniţial, era programat să se realizeze un supermarket. Între timp, lucrurile s-au schimbat şi primarul doreşte să le ofere locuitorilor un spaţiu unde să se relaxeze. Amenajarea acestuia este programată să nu coste mai mult de două miliarde de lei.

În ceea ce priveşte lucrările de asfaltare în comună, care sunt în toi, primarul spune că mai sunt de făcut aproximativ 15 kilometri.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Fotbal Constanța Rezultatele etapei a 26-a de la Liga a 4-a (seniori și juniori + clasamentele) - FOTO - VIDEO

21 Apr 2024 719

Județele Constanța și Tulcea, sub cod galben de vânt

20 Apr 2024 606

Știri Constanța Bărbat de 44 ani, găsit spânzurat într-o anexă a unei case din Conacu!

15 Apr 2024 1051

Primăria Tuzla, județul Constanța, organizează licitația pentru achiziția de mobilier școlar și echipamente digitale

14 Apr 2024 413

Primăria comunei Tuzla, județul Constanța, achiziționează servicii de salvare acvatică

13 Apr 2024 492

Știri Constanța azi UPDATE. Incendiu în Techirghiol!

12 Apr 2024 540

Localitățile Tuzla și Vadu Oii din județul Constanța, fără energie electrică vineri

11 Apr 2024 579

Primăria Tuzla, județul Constanța, contract pentru efectuarea de audit energetic! Iată cine se va ocupa

11 Apr 2024 430

CJC face plângerea penală împotriva Asociației de Dezvoltare pentru demararea unor achiziții de lucrări pentru două drumuri din județ

10 Apr 2024 710

UPDATE Licitații publice. Proiectarea și execuția pentru modernizarea DJ393 și DJ391, lansate în licitație de ADD. Ce spune Consiliul Județean Constanța!

10 Apr 2024 877

Știri Constanța Accident rutier pe strada Cerealelor din localitatea Tuzla

09 Apr 2024 674

UPDATE Accident rutier în Eforie Sud, județul Constanța. O mașină a intrat în copac (Galerie FOTO+VIDEO)

07 Apr 2024 1703

Fotbal Constanța Rezultatele etapei a 24-a de la Liga a 4-a (seniori și juniori + clasamentele)

07 Apr 2024 1837

Declarațiile ARSVOM cu privire la ambarcațiunea găsită în Marea Neagră (FOTO+VIDEO)

06 Apr 2024 733

Bubuitura detonării controlate de la Poligonul Midia a fost auzită și la Corbu, județul Constanța (VIDEO)

06 Apr 2024 878