Saligny ar putea primi agent termic de la centrala nucleara

saligny_primar_tatulescu_gabriel_dreapta_sus.jpgComuna Saligny ar putea primi căldură de la centrala nucleară. Primarul Gabriel Tătulescu ne-a declarat că în momentul de faţă se lucrează la un studiu de fezabilitate pentru alimentarea cu energie termică a întregii comune.

Astfel, dacă investiţia se concretizează, toate cele trei sate componente ale comunei - Saligny, Faclia şi Ştefan cel Mare - vor fi termoficate. „Alimentarea celor trei sate cu energie termincă se va face prin preluarea unei ramificaţii de termoficare care să transporte căldură către toate cele trei localităţi", a afirmat primarul. Potrivit edilului, susţinerea financiară a studiului de fezabilitate, cât şi a proiectului tehnic, va fi asigurată de către Centrala Nucleară Cernavodă.

O altă investiţie pe care primarul Tătulescu vrea să o ducă la îndeplinire este construcţia unor sere de legume şi flori. „Ar fi o investiţie importantă pentru localitate, care însă va depinde tot de agentul termic de la centrală", a precizat edilul comunei Saligny. Autoritatea locală va identifica un investitor, alături de care să realizeze serele în parteneriat. „Noi vom pune la dispoziţie infrastructura, iar investitorul va avea un aport financiar", a adăugat primarul.

saligny_gabriel_tatulescu_07.jpgCherhana pe malul Canalului

Un alt proiect ambiţios al adminsitraţiei locale din Saligny este şi realizarea unei cherhanale pe o suprafaţă de 38 de hectare. Terenul a fost deja concesionat astfel încât, lucrările ar putea fi demarate în curând, în funcţie de posibilităţile financiare. „Există un teren pe marginea Canalului Dunăre - Marea Neagră pentru o crescătorie de peşte. Din pânza freatică s-a creat o baltă. Pe acest teren nu putem încasa bani ca autoritate locală şi nici să păşunăm animalele. Suntem la faza de a concesiona acest teren. Am început parteneriatul, însă deocamdată nu am găsit bani pentru demararea propriu-zisă. Sperăm că totuşi vom găsi fondurile necesare", a precizat Gabriel Tătulescu.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.