Se pregăteşte inaugurarea pieţei din Saraiu

Se apropie o nouă ediţie a Zilelor Comunei Saraiu. Anul trecut, în zilele de 13 şi 14 octombrie, primarul Dorinela Irimia i-a uimit pe localnici cu lucrările de sistematizare a centrului comunei şi cu un impresionant eveniment religios (au fost aduse Moaştele Preacuvioasei Maici Parascheva). Şi de această dată, în cadrul celei de-a doua ediţii a sărbătorii, şefa autorităţii locale va reuşi să aducă în centrul atenţiei tot localitatea.

„Ţintesc să realizez un obiectiv care să fie inaugurat de Zilele Comunei. Este vorba de piaţa din spatele sediului Primăriei”, a precizat primarul Dorinela Irimia. În acest sens, se are în vedere sistematizarea spaţiului prin delimitarea zonei cu trotuare, flori şi pavarea unei suprafeţe de 600 de metri pătraţi. Va fi o piaţă în aer liber, urmând ca deasupra tarabelor să fie montată o structură de fier, acoperită cu tablă lindab de culoare roşie. Cele nouă tarabe vor fi placate cu gresie de exterior, potrivit şefei autorităţii locale. Primarul Dorinela Irimia a mai precizat că are în plan pentru anul viitor amenajarea unei pieţe închise, care se va afla în vecinătatea noii construcţii.

Trebuie precizat că, în paralel cu lucrările de la piaţa de vară, a început extinderea grupului sanitar al Primăriei, care, de acum înainte, va face corp comun cu sediul autorităţii locale. Şi această lucrare va fi realizată până la manifestările dedicate Zilelor Comunei. De asemenea, se lucrează la sediul anexă al Primăriei, unde pe viitor se vor ţine şedinţele Consiliului Local. Tot aici îşi va desfăşura activitatea Serviciul de Asistenţă Socială.
 
„Şcoala trebuie să fie gata până pe 16 septembrie”
 
Lucrările de reabilitare a Şcolii gimnaziale „Nicolae Maraloi” din Saraiu se află pe ultima sută de metri. Era necesar ca acest obiectiv să fie realizat, întrucât şcoala găzduia elevii în condiţii total improprii. Dacă anul trecut, odată cu preluarea mandatului de primar, Dorinela Irimia a reabilitat termic clădirea unităţii şcolare, de curând autoritatea locală a început renovarea interiorului unităţii de învăţământ, lucrare pe care primăriţa speră să o finalizeze până pe data de 16 septembrie, când începe noul an şcolar. „Trebuie să finalizăm această lucrare”, a declarat, ieri, şefa autorităţii locale.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Licitații Constanța Structurile Școlii Gimnaziale „Nicolae Maraloi“ din comuna Saraiu vor fi dotate cu mobilier și echipamente digitale (DOCUMENTE)

18 Apr 2024 353

Ce au găsit auditorii de la Camera de Conturi Constanța la controlul efectuat în comuna Saraiu? (DOCUMENT)

07 Mar 2024 678

Primăria Saraiu, județul Constanța, contract de peste 1,4 milioane lei cu o firmă înființată anul trecut (DOCUMENT)

23 Feb 2024 846

Intervenții ale polițiștilor în județul Constanța. Ce au depistat aceștia

13 Feb 2024 901

Acțiuni ale polițiștilor IPJ Constanța în municipiu și în județ! Au fost aplicate mai multe amenzi

13 Feb 2024 721

Mai au la dispoziție două săptămâni Derogare de la centru pentru desemnarea candidaților AUR de la Constanța

12 Feb 2024 734

DSVSA Constanța cesionează, pentru patru ani, serviciile veterinare din județ. Contract de peste 5 milioane de lei (DOCUMENT)

09 Feb 2024 618

Știri Constanța Polițiștii intervin în cazul a patru șoferi în Mihail Kogălniceanu, Valu lui Traian, Lumina și Saraiu

03 Feb 2024 1107

Știri Constanța azi Tânăr reținut pentru act sexual cu un minor și viol asupra unui minor! Date oficiale

02 Feb 2024 798

Remorca cu alimente a unui autovehicul s-a răsturnat în județul Constanța. Trafic dirijat

06 Jan 2024 1111

Rețele Electrice Dobrogea Zonele din Constanța, Saraiu și Tariverde care rămân fără curent electric, luni

16 Dec 2023 1487

Situație actualizată! Lista drumurilor județene închise în județul Constanța. Care sunt drumurile pe care s-a reluat circulația

27 Nov 2023 2117

Știri Constanța azi Polițiștii constănțeni acționează în filtrele rutiere și pe principalele artere de circulație (FOTO)

26 Nov 2023 739

UPDATE Incident rutier, la ieșirea din Saraiu. O victimă este implicată

20 Nov 2023 935

Monsson Operation SRL împarte, mai nou, controlul în Wind Power Energy SRL cu trei persoane fizice

16 Nov 2023 1171