Se vor crea noi locuri de muncă Consilierii locali au aprobat înfiinţarea societăţii Crucea Multi Service SRL

În cadrul celei mai recente şedinţe de Consiliu Local, aleşii de la Crucea au votat un proiect de hotărâre iniţiat de primarul Gheorghe Frigioi, prin intermediul căruia s-a înfiinţat societatea Crucea Multi Service SRL. Firma se află în subordinea Consiliului Local Crucea. Şeful autorităţii locale se aşteaptă ca activitatea SRL-ului să înceapă cu data de 1 august. Pe 21 iunie a avut loc interviul în vederea ocupării funcţiei de administrator al SRL-ului, postul fiind ocupat de un candidat din Constanţa. Primarul comunei Crucea, Gheorghe Frigioi, susţine că, în primă fază, în cadrul societăţii vor fi create 18 locuri de muncă, urmând a fi recrutaţi atât muncitori calificaţi, cât şi necalificaţi, vizată fiind angajarea de mecanici, zidari şi sudori. „Societatea ne va ajuta să ne gospodărim singuri. Avem în plan achiziţionarea unei maşini de gunoi, astfel încât să reducem costurile aferente gospodăririi localităţii”, a afirmat primarul Gheorghe Frigioi.
 
CNADNR ar trebui să încheie lucrările în toamnă
 
Şeful autorităţii locale speră că reprezentanţii Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale (CNADNR) vor finaliza în curând lucrarea de reabilitare a şoselei principale. Amintim că, din cauza desfiinţării rigolelor de către cei de la CNADNR, localitatea s-a confruntat la sfârşitul lunii iunie cu inundaţii, şase gospodării fiind afectate, iar pericolul declanşării acestora încă există. Primarul Gheorghe Frigioi a declarat ieri că, recent, a purtat o discuţie cu directorul Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri, Marian Dima, iar acesta i-a comunicat că, „din informaţiile avute şi din discuţiile purtate la nivel superior, lucrarea se va finaliza până în toamnă”. Cei de la Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale au început programul de modernizare a arterei principale în anul 2010 şi, deşi au trecut trei ani, nu au încheiat această lucrare nici la ora actuală. „Până nu se încheie această lucrare, nu putem derula nici programele şi proiectele de amenajare a trotuarelor şi de înfrumuseţare a localităţii”, a mai precizat primarul Gheorghe Frigioi.
 
Se insistă pentru investiţia Ministerului Educaţiei

Deşi au trecut patru luni de când a fost emisă autorizaţia de construcţie a grădiniţei, începerea lucrărilor se lasă aşteptată. Marţi, primarul Gheorghe Frigioi a luat legătura cu reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean pentru a afla cum stau lucrurile. „Am făcut şi o adresă către Inspectoratul Şcolar Judeţean. Nimeni nu ne oferă un răspuns pentru a ne lămuri în ce fază se află proiectul, care este derulat de Ministerul Educaţiei Naţionale. Noi speram să inaugurăm unitatea preşcolară în toamnă, iar copiii să înceapă activitatea într-un cadru adecvat”, a afirmat Gheorghe Frigioi. Prichindeii din localitate învaţă în clădirea unui internat, o construcţie veche de o sută de ani, care nu a fost creată pentru preşcolari, fiind cu holurile înalte, după modelul şcolilor de tip „Spiru Haret”.
Amintim că banii pentru realizarea unităţii preşcolare sunt acordaţi de Ministerul Educaţiei, valoarea aproximativă a lucrărilor fiind de 800.000 de lei. Unitatea preşcolară este prevăzută cu două săli de clasă, o încăpere pentru organizarea festivităţilor şi un cabinet medical. De asemenea, grădiniţa va avea şi un mini-parc şi un loc de joacă, acestea urmând a fi amenajate pe o suprafaţă de 2.000 de metri pătraţi.
 
Un nou ONG pentru Căminul de Bătrâni Stupina
 

Primarul Gheorghe Frigioi declară ca în această perioadă face ultimele demersuri pentru a pune în funcţiune Căminul de bătrâni de la Stupina. „Suntem pe punctul de a semna un protocol cu un alt ONG. Intenţia noastră este ca, întru-un timp cât mai scurt, să creăm condiţii pentru bătrâni, astfel încât aceştia să nu mai prindă iarna singuri, în case neîncălzite. Am vrea să fim noi cei care au grijă de bătrânii noştri, pentru că şi dumnealor au avut grijă de noi”, a afirmat primarul Gheorghe Frigioi. Deşi lucrările de construcţie a Căminului de bătrâni de la Stupina s-au finalizat, ONG-ul care avea datoria să asigure asistenţa socială şi medicală în cadrul instituţiei nu s-a acreditat şi de aceea s-a apelat la serviciile unei alte organizaţii.
Căminul de bătrâni este prevăzut cu două etaje, 34 de camere, cabinete medicale, bucătărie şi o sală de mese, iar construcţia lui a fost finanţată prin Măsura 322.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

LIVE Conferință de presă a CLM. Chițac vrea să construiască un sediu nou pentru Primărie, dacă va câștiga un nou mandat. Unde va fi acesta? (FOTO+VIDEO)

28 Mar 2024 693

LIVE Consiliul Local Municipal votează rectificarea bugetară și mai multe vânzări de terenuri (FOTO+VIDEO+DOCUMENTE)

28 Mar 2024 764

Gabriel Ciobanu, candidează la funcția de primar Partidul Național Liberal, filiala Constanța susține un pol electoral unit cu toate forțele de dreapta, pentru localitatea Agigea!

27 Mar 2024 891

Costin Răsăuțeanu deschide listele PSD pentru Consiliul Local Municipal Constanța

27 Mar 2024 832

Proiectele, la mâna consilierilor locali Trei grădinițe din municipiul Constanța vor fi reabilitate, modernizate și dotate cu mobilier (DOCUMENTE)

24 Mar 2024 753

După doi ani de demersuri din partea USR Mangalia și urmare a adreselor ISC Construcțiile de pe taluzul Mangaliei ar putea fi oprite de instituțiile statului!

17 Mar 2024 723

Doi consilieri locali USR de la Medgidia, în negocieri cu PSD Constanța. Unul a candidat și la primărie în 2020!

08 Mar 2024 835

Sala de Sport a Şcolii Gimnaziale nr. 29 „Mihai Viteazul” din Constanța ar putea fi închiriată. Deciza aparține consilierilor locali (DOCUMENT)

29 Feb 2024 663

Ședință CLM Constanța Consilieri locali discută despre acordarea unei reduceri de 60% la impozit. Iată cine sunt cei vizați (DOCUMENT)

27 Feb 2024 1034

Consiliul local al municipiului Constanţa a aprobat indicatorii tehnico-economici pentru mai multe proiecte. Sala Polivalentă, peste 10 milioane de euro (VIDEO)

27 Feb 2024 667

MINUTA ședinței ordinare a Consiliului Județean Constanța din data de 21 februarie 2024

23 Feb 2024 166

Învățământ Constanța Componența consiliilor de administrație ale unităților școlare din Constanța. Lista consilierilor locali și școlile de care sunt responsabili (DOCUMENT)

21 Feb 2024 810

Ședință extraordinară a Consiliului Local Constanța. Municipiul Constanța are buget pentru 2024. Consilierii locali USR au votat împotrivă (DOCUMENTE+VIDEO)

14 Feb 2024 1249

Noua reţea şcolară a municipiului Constanţa 73 de unităţi de învăţământ cu personalitate juridică, alte 37 - arondate (DOCUMENT)

11 Feb 2024 976

Negocieri intense Liderii Pro România Constanța discută în aceste zile despre un „transfer” la PNL

09 Feb 2024 933