„Sper să mă ajute cu bani Consiliul Judeţean” Cum va arată grădiniţa de la Topraisar (galerie foto)

În vară, prichindeii de la Topraisar vor învăţa într-un spaţiu modern şi aceasta pentru că lucrările la grădiniţă se vor încheia în curând.

Cu implicarea primarului Stelian Gheorghe, amenajarea grădiniţei din Topraisar ar putea fi gata în această vară.
Prichindeii vor avea o unitate preşcolară modernă, prevăzută cu şase săli de clasă, o cameră de joacă, un cabinet medical, vestiare, grupuri sanitare şi o camera de izolare pentru copiii cărora li se depistează semne de boală la controlul medical efectuat dimineaţa, la sosire.
La acest moment, sălile de clasă şi celelalte încăperi sunt aproape finalizate, iar cât de curând va fi definitivată şi împrejmuirea grădiniţei. Unitatea preşcolară beneficiază de încăperi spaţioase şi luminoase, fiind prevăzută cu geamuri înalte. Grădiniţa va fi una desprinsă din poveşti. O surpriză pentru copii nu va fi doar modul în care se va realiza interiorul unităţii preşcolare, ci şi maniera în care s-a gândit amenajarea exterioară. Primarul comunei Topraisar a cerut constructorului ca stâlpii gardului să fie în formă de creioane colorate.

Povestea privind construcţia grădiniţei nu este una tocmai fericită. Amenajarea acesteia a început în anul 2008, însă până de curând s-a aflat în fază de construcţie la roşu, întrucât Guvernul nu a mai alocat fonduri pentru continuarea investiţiei. Pentru a nu se deteriora construcţia începută de Ministerul Educaţiei, primarul a decis anul acesta ca până la alocarea de noi fonduri guvernamentale Primăria Topraisar să fie cea care va suporta costurile construcţiei unităţii preşcolare. Ca atare, de curând au fost reluate lucrările la grădiniţă cu bani de la bugetul local al comunei, iar constructorul este optimist, dând termen de finalizare a lucrărilor în vara acestui an.

Primăria nu poate asigura cofinanţarea pentru drumul de exploatare

Primarul de la Topraisar, Stelian Gheorghe, îşi doreşte pentru anul acesta să deruleze alte două obiective importante privind construirea unui drum de exploatare agricolă şi finalizarea lucrărilor la reţeaua de apă din satul Potârnichea.
Şeful autorităţii locale a precizat că în curând va începe licitaţia pentru atribuirea contractului de execuţie a lucrărilor la drumul de exploatare agricolă. Fondurile necesare pentru realizarea drumului, în valoare de 1,5 milioane de euro, vin prin Măsura 125 - Îmbunătăţirea şi dezvoltarea infrastructurii legate de dezvoltarea şi adaptarea agriculturii şi silviculturii, din cadrul Planului Naţional de Dezvoltare Rurală, a precizat primarul Stelian Gheorghe. Drumul se va întinde pe o suprafaţă de 11 kilometri şi va ocoli localitatea, fiind destinat traficului utilajelor agricole. Potrivit şefului autorităţii locale, lucrările de amenajare ar trebui să înceapă în vară, iar în maxim un an de zile să fie finalizate.
Primarul speră că va primi sprijin financiar de la Consiliul Judeţean Constanţa pentru asigurarea cofinanţării proiectului. „O problemă o constituie cofinanţarea, întrucât nu dispunem de bani la bugetul local. Ar fi vorba de 300.000 de euro. Sper să mă ajute cu bani Consiliul Judeţean Constanţa, aşa cum m-a mai ajutat”, a precizat Gheorghe Stelian.

Se aşteaptă fonduri pentru finalizarea reţelei de apă

În ceea ce priveşte proiectul privind reţeaua de alimentare cu apă din satul Potârnichea, demarat în anul 2008 pe Hotărârea de Guvern 577, lucrările au fost realizate în proporţie de 60%, susţine primarul comunei Topraisar. „Sper să continuăm lucrările la Potârnichea. Guvernul a promis că o să termine lucrările începute pe Hotărârea de Guvern 577”, a afirmat primarul Gheorghe Stelian.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Firme Constanța Reînnoirea mandatului membrilor şi al preşedintelui CA, pe ordinea de zi a AGOA societății Proiect SA

18 Apr 2024 290

Daniel Gigi Tatu a sărit din echipa Chițac, în cea a senatorului Felix Stroe!

18 Apr 2024 386

Cumpărări directe Constanța Consiliul Local Castelu, licitație deschisă pentru lucrări montare pavele și borduri pe strada Republicii (DOCUMENT)

18 Apr 2024 265

Cumpărări directe Constanța Consiliul Local Amzacea investește în servicii de întreținere a spațiilor verzi din comună (DOCUMENT)

18 Apr 2024 239

Licitația pentru pază la locațiile Drumuri Județene Constanța SA, contestată la CNSC!

18 Apr 2024 274

Ședință de CJC Mihai Lupu forțează retragerea județului Constanța din Asociația de Dezvoltare Durabilă a Județului Constanța. Care sunt celelalte proiecte? (DOCUMENTE)

18 Apr 2024 357

Firme Constanța Acționarii Mamaia SA, convocați în Adunare Generală Ordinară. Pe ordinea de zi, inclusă și propunerea de repartizare a profitului net înregistrat în 2023

18 Apr 2024 283

Prefectul din Tulcea, demers la Curtea de Apel Constanța pentru anularea unei hotărâri a Consiliului Local Măcin

18 Apr 2024 281

Consiliul Local Cuza Vodă organizează licitaţie publică pentru suprafeţe de teren intravilan/extravilan

18 Apr 2024 221

La finalul unui proiect de dezvoltare de doi ani, Aeroportul Internațional „Delta Dunării” Tulcea își deschide porțile (Galerie FOTO)

17 Apr 2024 633

Research Consorzio Stabile Societa Consortile A.R.L. execută lucrările Proiectul de salvare și punere în valoare a Mormântului pictat hypogeu s-a majorat cu 10%! (DOCUMENTE)

17 Apr 2024 388

Primăria Constanța și CLC vor terenul de la Cazino Sud, vândut Mehmetoglu SRL! Judecătorii spun că pe suprafața respectivă se găsește „nisip“, deci terenul este plajă - bun inalienabil (MOTIVARE)

17 Apr 2024 1786

Asociația de Dezvoltare Durabilă Constanța a lansat două licitații Președintele Mihai Lupu – „CJC va depune plângere penală“ - VIDEO

17 Apr 2024 451

Este nașul fiicei afaceristului Comănescu de la GSP Plecare din echipa Chițac. O nouă demisie din Consiliul Local Municipal Constanța!

17 Apr 2024 2129

Noi numiri în CA-urile spitalelor din subordinea Consiliului Județean Constanța, după revocarea lui Sorin Ciutureanu (DOCUMENTE)

17 Apr 2024 495