SRL-ul CJC Contracte pe banda rulanta pentru firma lui Dobrescu

cap4.jpgFirma „minune" a modernizat sediul CJC în trei zile şi, potrivit reprezentanţilor instituţiei, nu a fost nimic supranatural la mijloc, ci doar o echipă numeroasă

Luna trecută, SRL-ul Consiliului Judeţean Constanţa a atribuit, prin licitaţie, nu mai puţin de 22 de contracte de lucrări ce privesc reabilitarea unor obiective importante pentru comunităţile locale din mediul rural. Printre câştigători se numără firme cu rezonanţă în ceea ce priveşte colaborarea cu Consiliul Judeţean Constanţa.

Unul dintre câştigătorii licitaţiilor puse în scenă de către SC Domeniul Public şi Privat Judeţean (DPPJ) Constanţa este SC Duo Management Construct SRL Constanţa. Firma a câştigat trei contracte de lucrări de reparare a unor clădiri. Este vorba despre reabilitarea căminului cultural din satul Viişoara, comuna Cobadin, a grădiniţei din aceeaşi localitate şi a dispensarului medical din Plopeni, comuna Chirnogeni.

Contractul de reabilitare a grădiniţei din Viişoara a fost parafat între SRL-ul CJC şi SC Duo Management Construct pe data de 11 noiembrie. Valoarea estimată a fost de 450.000 lei, preţul de atribuire fiind de 442.342,2 lei fără TVA. Altfel spus, pentru repararea grădiniţei, firma va încasa peste 5,2 miliarde de lei vechi, cu tot cu TVA.

Contracte de peste 17 miliarde, din bani publici

Pentru reabilitarea căminului cultural din acelaşi sat, valoarea estimată a lucrărilor a fost de 600.000 lei. Contractul a fost atribuit pentru suma de 577.277,24 lei, adică, pentru aceste lucrări, firma va încasa aproape şapte miliarde de lei vechi, cu TVA.

Valoarea estimată a lucrărilor de reabilitare a dispensarului medical din Plopeni a fost de 450.000 lei. SC Duo Management a câştigat licitaţia, oferindu-se să realizeze această lucrare în schimbul sumei de 432.263,88 lei. Aşadar, pentru această lucrare, societatea a mai încasat încă 5,1 miliarde de lei vechi. Contractele câştigate de firma constănţeană totalizează, astfel, peste 17 miliarde de lei vechi. Sumele puse la bătaie, deloc de neglijat în această perioadă de criză, sunt alocate din bugetul Consiliului Judeţean Constanţa.

Trei licitaţii, niciun contracandidat

Interesant este de observat faptul că la niciuna dintre cele trei cereri de ofertă la care a participat şi a câştigat, SC Duo Management Construct SRL nu a avut concurent. Altfel spus, a fost singurul ofertant înscris în cursă. Criteriul de atribuire - preţul cel mai scăzut - nu i-a creat probleme societăţii, având în vedere faptul că nu au mai existat alţi candidaţi. Surse care au legătură cu piaţa achiziţiilor publice din judeţ susţin că este o practică obişnuită ca, la licitaţiile publice, firmele să-şi împartă între ele contractele, în funcţie de nevoi şi de puterea de muncă. Cu alte cuvinte, societăţile cad de acord asupra împărţelii, înţelegându-se între ele unde să participe şi unde nu, unde să facă pasul înapoi şi unde nu. O altă variantă de colaborare între societăţi este subcontractarea lucrărilor între ele. Mai exact, firma care câştigă poate lua ca subcontractant societatea care a renunţat să mai concureze, de exemplu.

sediul_cjc_consiliul_judetean.jpgClientă fidelă a CJC

SC Duo Management Construct SRL este o firmă care a colaborat şi în mod direct cu instituţia judeţeană. Aşadar, CJC face parte din portofoliul de clienţi fideli ai societăţii. În luna martie a acestui an, societatea a câştigat un contract pus la bătaie de către CJC. Este vorba despre „Lucrări de reparaţii, finisări, pereţi interiori şi lucrări de tâmplărie, dulgherie pentru sediul Consiliului Judeţean Constanţa". Firma s-a „bătut" pentru această lucrare cu nu mai puţin de şase ofertanţi: SC Ecserv Interprod, SC Luc Impex, SC Ro-mat Construct, SC ABC Val, SC Rovas Investment şi SC Sebring Consulting.

Zeci de mii de euro, în trei zile

După cum a precizat la vremea respectivă vicepreşedintele CJC, Cristinel Dragomir, valoarea estimată a lucrărilor a fost de 56.000 euro fără TVA. Preţul de adjudecare a contractului a fost la jumătate din valoarea iniţială: 23.163,29 euro, adică de peste 27.500 euro cu tot cu TVA. Foarte interesant, în legătură cu acest contract, este faptul că durata de execuţie a lucrărilor a fost de trei zile lucrătoare de la primirea ordinului de începere a lucrărilor. Purtătorul de cuvânt al CJC, Cristian Moldovanu, ne-a asigurat, la momentul respectiv, că nu este nimic dubios la mijloc, întrucât firma a avut o echipă numeroasă. Potrivit datelor furnizate de către Registrul Comerţului, societatea are 16 salariaţi.

Fostul asociat al lui Dobrescu, partener de afaceri cu Toanchină

SC Duo Management Construct SRL îl are ca unic asociat şi administrator pe Tănase Dobrescu. Potrivit MO nr. 3346/2005, firma Duo Management Construct SRL a fost fondată în 2005, de către Graur Laurenţiu Florian şi Tănase Dobrescu. Cei doi deţineau la momentul respectiv câte 50% părţi sociale. Graur este asociat în SC Baumaschinen SRL Ploieşti, din Prahova. El a fost membru fondator al SC Antrepriza de Construcţii SA Constanţa, alături de pedelistul Ioan Toanchină. În prezent, Graur şi Toanchină nu mai sunt asociaţi în Antrepriza de Construcţii SA.

Precizăm că am încercat să-l contactăm telefonic pe patronul SC Duo Management Construct SRL, însă fără succes. Tănase Dobrescu nu a fost de găsit la niciunul dintre numerele de telefon disponibile la Registrul Comerţului.

Despre modul de derulare al lucrărilor la dispensarul din Plopeni, am stat de vorbă cu primarul comunei Chirnogeni, Gheorghe Manta, care ne-a declarat că este mulţumit de modul în care se lucrează. „La noi s-a lucrat foarte bine. Chiar acum se lucrează la acoperiş", a precizat edilul.

{mos_ri:Tănase Dobrescu,Ioan Toanchină} 


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

CSM Constanța, campioana României! Andrei Talpeș - „Este un moment istoric. Constanța merită să fie în top“ (GALERIE FOTO)

25 Apr 2024 68

LIVE VIDEO-TEXT Alegeri 2024 Este oficial - Stelian Ion și-a depus candidatura pentru funcția de primar al Constanței (GALERIE FOTO+VIDEO)

25 Apr 2024 505

Oină ONSS 2024 Echipa Școlii nr. 1 Târgușor, a Liceului ,,Ioan Cotovu” Hârșova și a Școlii ,,Grigore Moisil” Năvodari, calificate la fazele finale (GALERIE FOTO)

25 Apr 2024 528

Echipa de robotică AICitizen din Focșani a câştigat campionatul mondial de robotică „First Tech Challenge“ desfășurat la Houston (GALERIE FOTO+VIDEO)

24 Apr 2024 506

Candidatul din partea ADU pentru Primăria Constanța, Stelian Ion își depune candidatura la Biroul Electoral Municipal

24 Apr 2024 449

Cupa Satelor 2024 Finala fazei pe Euroregiunea Sud - Est, găzduită de Cumpăna. Județul Constanța e reprezentat de CS Victoria Cumpăna

23 Apr 2024 593

ZIUA LIVE Horia Constantinescu, candidatul PSD la Primăria Constanța - „Lucrurile pot fi făcute cu condiția că trebuie să fii pe teren“ (GALERIE FOTO+VIDEO)

23 Apr 2024 582

Farul Constanța are patru jucători în echipa rundei! Gheorghe Hagi, desemnat antrenorul etapei

23 Apr 2024 635

Din nou pe podiumul național „CSM Constanța menține tradiția rugby-ului constănțean la înălțime!“

23 Apr 2024 428

Rugby Echipa Under-16 de la Tomitanii Constanța, încă o victorie în campionat (GALERIE FOTO)

22 Apr 2024 491

ZIUA LIVE Este nevoie de o intervenție cathartică în Primăria Constanța?

22 Apr 2024 691

Rugby Echipa Under-20 a CSM Constanța, medaliată în Campionatul Național (GALERIE FOTO)

21 Apr 2024 655

CSM Constanța Trei victorii în trei meciuri, iar voleibalistele Under-17 s-au calificat la turneul final (GALERIE FOTO)

21 Apr 2024 713

Farul Constanța Fotbalistele, pe drumul către titlul de campioană. Victorie în deplasare cu Poli Timișoara

21 Apr 2024 790

Volei CS Medgidia, calificată matematic în Divizia A1 (GALERIE FOTO + VIDEO)

21 Apr 2024 606