Topraisarul are nevoie de bani pentru gradinita si alimentare cu apa la Potarnichea

cap_2_topraisar_primar_gheorghe_stelian___.jpgPrimarul Stelian Gheorghe afirmă că aceste investiţii reprezintă o prioritate pentru comuna pe care o conduce

Administraţia locală din Topraisar are nevoie de bani pentru plata primei tranşe de TVA şi co-finanţare pentru proiectul integrat obţinut în cadrul Măsurii 322.

Primarul Stelian Gheorghe ne-a declarat că implementarea unui astfel de proiect integrat, finanţat cu fonduri europene, este una complexă, care necesită un efort financiar serios şi din partea unităţii administrativ-teritoriale beneficiare. „Lucrările sunt în grafic, fiind executate în momentul de faţă cam la 10%. Prima tranşă pe care trebuie să o achităm este de 23 miliarde de lei vechi. Am mai avea nevoie în momentul de faţă de cinci miliarde de lei vechi şi sper să beneficiem în continuare de sprijinul Consiliului Judeţean Constanţa", ne-a declarat primarul din Topraisar. Proiectul finanţat prin Măsura 322 include reabilitarea drumurilor comunale şi înfiinţarea reţelei de canalizare în Topraisar. Durata de execuţie a proiectului este de un an. Investiţia face parte din proiectul integrat finanţat din fonduri europene, a cărui valoare totală este de 2,5 milioane euro.

În perioada imediat următoare, administraţia locală din Topraisar va delega gestiunea serviciului de colectare a deşeurilor. „Urmează să stabilim o taxă modică pentru gunoi", ne-a declarat edilul.

stelian_gheorghe_primar_topraisar_09.jpg„Grădiniţa are nevoie de bani urgent"

Primarul Gheorghe Stelian a precizat că un alt obiectiv care are nevoie urgentă de fonduri pentru a fi finalizat este grădiniţa din Topraisar, care a fost ridicată, dar pentru care s-a întrerupt alocarea de fonduri de la stat. „Am tencuit grădiniţa pe interior pentru ca acest imobil să nu fie lăsat în paragină. În momentul de faţă, avem datorii de 2,5 miliarde de lei la constructor şi ne mai trebuie încă şapte ca să finalizăm construcţia. Nu înţeleg de ce nu s-a făcut o evaluare de la centru în teritoriu pentru a se vedea unde este necesară continuarea lucrărilor, în funcţie şi de numărul copiilor. Noi avem 160 de copii preşcolari care merg la grădiniţă într-un spaţiu impropriu. Avem nevoie de acest imobil şi avem nevoie de bani urgent ca să îl terminăm", a subliniat primarul din Topraisar.

Un alt obiectiv pentru care lucrările au fost suspendate din lipsa fondurilor este alimentarea cu apă a satului Potârnichea. Lucrările sunt finanţate de către Guvern în baza HG 577/1977, iar valoarea investiţiei se ridică la aproximativ 20 miliarde de lei vechi. „Anul trecut am primit două miliarde de lei vechi, lucrările fiind suspendate după epuizarea acestor fonduri. Ne mai trebuie încă aproximativ 17 miliarde de lei vechi pentru întreaga reţea. Este de asemenea o investiţie necesară, şi nu un moft, pentru că oamenii din acest sat nu au apă", a precizat primarul Stelian Gheorghe. Potrivit edilului, reţeaua de alimentare cu apă din Potârnichea va deservi 600 de locuitori.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Primăria Constanța, autorizație de desființare pentru Oil Terminal SA

27 Nov 2023 1354

Dosarul indemnizațiilor parlamentarilor pe masa magistraților de la Tribunalul Constanța. Când a fost stabilit termenul de judecată?

24 Sep 2023 992

Declarații de avere Constanța Averea și interesele lui Stelian Gheorghe, primarul comunei Topraisar (DOCUMENTE)

14 Sep 2023 1522

Ciutureanu joacă în prelungiri! A patra prelungire de mandat dictată de Consiliul de Administrație al Oil Terminal

10 May 2023 2222

Constanța Veteranii Farului i-au învins pe cei ai lui FC Național la Memorialul „Gică Barbu“ (GALERIE FOTO + VIDEO)

26 Feb 2023 3511

Veterani de la Farul Constanța și FC Național se întâlnesc la Constanța la Memorialul „Gică Barbu“

24 Feb 2023 2166

La Constanța se va organiza „Memorialul Gică Barbu“, în amintirea fostului fotbalist al Farului

15 Feb 2023 1933

Petrică Tomescu și Gheorghe Moraru, trimiși în judecată!

09 Feb 2023 3934

Sentință definitivă în cazul ANRP! Înalta Curte a încetat procesul penal față de Dorin Cocoş și Crinuţa Dumitrean

05 Dec 2022 1554

Legende ale Farului și Rapidului s-au confruntat, la Constanța, la Trofeul „Dumitru Antonescu“ (GALERIE FOTO)

27 Nov 2022 2865

LIVE USR Constanţa şi USR Mangalia- Încheierea şi depunerea semnăturilor strânse în cadrul campaniei „Uniți salvăm Pădurea Comorova“

02 Sep 2022 1616

Constanța Vulturii Buzău, câștigătoarea „Cupei Farul“ la old-boys. Mihai Moraru, de la veteranii Farului, desemnat cel mai bun portar (GALERIE FOTO)

12 Jul 2022 3430

Turneu de old-boys Fotbaliști cunoscuți vor evolua la ediția a doua a „Cupei Farul“, de la Constanța

07 Jul 2022 2017

„Uniți Salvăm Pădurea Comorova”! Strângere de semnături la Mangalia, susținută de conducerea USR. Europarlamentarul Vlad Gheorghe, prezent la Constanța

11 Apr 2022 3016

LIVE TEXT de la Biserica Greacă Metamorphosis Te-Deum închinat martirilor din Marea Revoluție de la 1821, care au adus libertatea Greciei (galerie foto)

25 Mar 2021 3079