Litoral TV Iarna le dă bătăi de cap constănţenilor

La Constanţa, frigul pare că a îngheţat şi deciziile autorităţilor locale în privinţa subvenţilor. Asociaţiile de proprietari se plâng că până la această oră nu ştiu nimic despre cuantumul ajutoarelor şi nici cine beneficiază de ele anul acesta. În contextul în care meteorologii au anunţat o iarnă grea, pensionarii drămuiesc fiecare leu, astfel încât să le ajungă banii de căldură. Să nu uităm, că oraşul are printre cele mai mari preţuri la gigacalorie din ţară.
 
În vederea acordării ajutorului pentru încălzirea locuinţei, abonaţii RADET vor avea nevoie de formular de cerere şi declaraţie pe propria răspundere, copie după ultima factură, dar şi copii după actele de identitate ale titularului de cerere și ale tuturor membrilor familiei acestuia. Cât despre suma subvenţionată sau ajutorul pe care Primăria municipiului Constanţa îl acordă cetăţenilor săi, situaţia este un pic confuză.
 
“În republica Mazăre nu se discută cu noi treaba asta. Nu cunoaştem absolut nimic, nu ne-a întrebat nimeni nimic, nu ne ascultă nimeni cu nimic, mergem înainte. Suntem împotriva subvenţionării parţiale, numai pentru persoanele vulnerabile, care nici nu se ştie care sunt. Suntem singurul oraş din ţară care nu are subvenţie generală, din cauza asta la noi este gigacaloria 300 şi ceva, pe când la Bucureşti este 170, iar la Năvodari 180.”, a declarat Marcel Dragu, şeful Uniunii Asociaţiilor de Proprietari.
 
Preţul gigacaloriei la Constanţa este de aproape 350 lei, motivul pentru care constănţenii se gândesc cu groază la iarna ce va veni. Primarul Constanţei a precizat cui vor fi acordate subvenţiile, însă a uitat să spună şi valoarea acestora, dar mai ales, când vor fi acordate.
 
„Părerea mea e că subvențiile trebuie acordate și sprijinul financiar celor mai săraci și de la sărac în sus. Cel care are 40 de milioane salariul nu trebuie să beneficieze de subvenție dacă nu are cinci copiii. Ăsta este principiul subvenționării – să-i dau săracului”, a declarat primarul Constanței, Radu Mazăre.
 
În premieră, în acest an familiile şi persoanele cu venituri cuprinse între 155 lei şi 615 lei vor primi de la stat, ajutoare de până la 240 de lei pentru încălzirea cu energie electrică.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Infracțiuni la regimul rutier, constatate de polițiști în județul Constanța

07 May 2024 198

IPJ Constanța Acțiuni de prevenție defășurate de polițiști pe litoral

07 May 2024 228

Centrul Militar Zonal Constanța S-a dat startul înscrierilor pentru posturile de soldat profesionist, seria a II-a

07 May 2024 270

,,Caravana Europa în fiecare localitate" a ajuns și pe faleza Cazinonului din Constanța (FOTO)

07 May 2024 318

Intervenții ale polițiștilor în stațiunea Mamaia, Constanța. Șoferi băuți și sub influența drogurilor (FOTO)

07 May 2024 341

Ziua Europei Monumente importante din întreaga UE vor fi iluminate. Printre ele, și 10 din România

07 May 2024 311

Știri Constanța Dosar penal întocmit unui tânăr de 20 de ani. Acesta ar fi comis mai multe infracțiuni

07 May 2024 369

Judecătorii au anulat executarea silită a Georgetei Tapangea. Primăria Constanța dorea să desființeze o construcție din zona Brotăcei pentru a amenaja un parc

07 May 2024 342

Primăria Mangalia, executată silit. Ce spune primarul Cristian Radu despre un teren scos la licitație de un executor judecătoresc (DOCUMENT)

07 May 2024 371

Tribunalul Constanța s-a decis Holiday Club Olimp SRL poate obține un teren de pe domeniul privat al comunei Chilia Veche. Inițial, licitația pentru vânzarea acestuia a fost anulată

07 May 2024 247

Teren în Mamaia, disputat de Habitat și Ambient SA și Primăria Constanța! Judecătorii au nevoie de mai mult timp pentru deliberări

07 May 2024 281

Judecătorii Tribunalului, verdict de peste 20 de milioane de euro – profitul din Portul Constanța! Unde vor merge banii (MINUTA)

07 May 2024 438

Judecătorii explică de ce administrația Chițac nu poate recupera 4,38 de milioane de dolari, prejudiciu calculat în Dosarul Retrocedărilor din Constanța (MOTIVARE)

07 May 2024 323

Este oficial! Asociația Handbal Club Dobrogea Sud Constanța a intrat în insolvență! Câți bani a primit în ultimii ani de la Primăria Constanța (DOCUMENT)

07 May 2024 288

Organizarea celei de-a 61 ediții a Festivalului de la Mamaia, licitată la pachet cu Festivalul Cântecului și Dansului PopularCe prezentatori și recitaluri își doresc organizatorii?

07 May 2024 355