Litoral TV Săptămâna prevenirii criminalității

Adolescenții cad mai greu pradă celor care comit infracțiuni și se lasă mai greu prinși în anturajele obscure care conduc la delincvența juvenilă. La această concluzie au ajuns autorităţile după cele şapte ediţii ale Săptămânii prevenirii criminalității. Luni, activităţile au debutat din nou, pentru că de-a lungul timpului au dat rezultate excepționale în rândul elevilor, spun poliţiştii.

Proiectul Săptămâna prevenirii criminalității se află la a opta ediție și este pus în practică, la nivel național, de Inspectoratele Județene de Poliție și cele Școlare, în parteneriat cu alte instituții implicate în educarea elevilor.
“Pe 1 octombrie avem prevenirea infracțiunilor comise cu violență, pe 2 octombrie avem prevenirea delincvenței juvenile, urmată de cea a victimizării minorilor și vom încheia cu siguranța rutieră”, a declarat cms. Gabriela Radu, șef Compartiment Prevenire IPJ Constanța.
În ultimii ani, această campanie a reușit să genereze în rândul elevilor o reacție pozitivă în ceea ce privește receptarea mesajelor destinate reducerii riscului de victimizare, dar și de implicare în fenomenul comiterii de infracțiuni.

„Nu este suficient ca din punct de vedere legislativ să iei o anumită măsură. Autorul unei infracțiuni ajunge în pușcărie, dar ce se întâmplă mai departe? Contribuabilul plătește pentru deținut cheltuieli cât acesta stă în închisoare. Iar partea vătămată are satisfacția morală că infractorul a ajuns în închisoare, însă prejudiciul se recuperează, de cele mai multe ori, în mică măsură. Iar în urmă rămân foarte multe traume, mai ales când vorbim de infracțiuni comise prin violență: tâlhării, violuri, omoruri. Iar pagubele sunt irecuperabile.”, a declarat cms șef Adrian Rapotan, adjunct IPJ Constanța.
„Invităm toate asociațiile de părinți din școlile de la nivelul județului, alături de polițiști, la conferințe în care să le transmitem direct părinților cât de importantă este implicarea lor în ceea ce faceți dvs.”, a declarat Răducu Popescu, inspector școlar general, ISJ Constanța.
Efectul acțiunilor de prevenire derulate de polițiștii constănțeni este evident. Spre exemplu, numărul tâlhăriilor comise pe raza județului a scăzut cu 40 de procente în primele opt luni ale acestui an, față de 2012.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Tulcea Ecologizări, în cadrul programului Săptămâna Verde

26 Apr 2024 244

ARBDD Programul Național Săptămâna Verde 2023-2024, la final

26 Apr 2024 265

“CONSTRUIESC DE MIC, CU BRICK” – atelier de creatie sustinut de Brick Romania in institutiile de invatamant constantene

26 Apr 2024 339

CFR În „Săptămâna verde”, elevii din Constanța află de ce trenul este cel mai ecologic mijloc de transport (FOTO)

25 Apr 2024 367

Polaris M Holding Un viitor mai verde, alături de Școala Gimnazială Nr. 8 Constanța și Școala Generală "Gheorghe Titeica" nr. 30 (FOTO)

24 Apr 2024 401

Beneficiar, afaceristul Viorel Farcaș Deputatul Stelian Ion (USR) - „O nouă bucată din faleza orașului, un alt tun imobiliar pus la cale de primarul Chițac" (DOCUMENT)

23 Apr 2024 1016

Campania națională ”Detector pentru Viață” a ajuns în județul Tulcea! În ce localități au fost montate detectoare de fum și monoxid de carbon (GALERIE FOTO)

20 Apr 2024 363

Mai multe evenimente organizate astăzi în municipiul Constanța! Unde pot petrece constănțenii și turiștii

20 Apr 2024 1694

Polaris M Holding Preșcolarii de la Grădinița cu Program Prelungit Nr. 8, Constanța au explorat ecologia și tehnologia în Săptămâna Verde

19 Apr 2024 344

ZIUA LIVE. Iulia Iurea, viceprimar Valu lui Traian „28 de hectare de teren sunt destinate strict amenajării de parcuri în localitate" (VIDEO)

18 Apr 2024 1666

ZIUA LIVE Predare de ștafetă la Valu lui Traian! Iulia Iurea, despre proiectele pe care le-a gândit și pentru care a obținut finanțare!

17 Apr 2024 875

Ultima săptămână din aprilie vine cu alegeri interne în PSD Constanța?!

15 Apr 2024 880

Muzeul Național de Marină Română din Constanța, închis vizitatorilor în data de 17 aprilie

12 Apr 2024 502

Piețele agroalimentare din Constanța, pregătite pentru Sărbătorile Pascale

09 Apr 2024 592

Constanța! În ce zone sunt amplasate săptămâna aceasta containerele speciale pentru colectarea deșeurilor voluminoase

09 Apr 2024 608