"Anutimpuri" printre ruinele cetatii Callatis

sorin_marcel_colesniuc.jpgMuzeul de Arheologie „Callatis" Mangalia, în colaborare cu Centrul de Afaceri „Marea Neagră", organizează vineri, 2 octombrie 2009, ora 17.00, la Galeriile de Artă „President" din Mangalia, vernisajul expoziţiei de pictură intitulată „Anotimpuri". Tablourile aparţin pictorului Alexandru Marius Boboc, născut în anul 1941 în comuna Bălteni, judeţul Buzău. Artistul a făcut şcoala la Braşov şi de 30 de ani locuieşte în Eforie Nord, locul unde îşi are şi atelierul. Expoziţia este alcătuită din lucrări reprezentând: peisaje, flori, natură statică şi impresii din ţările vizitate, toate aşternute pe pânză. Tablourile sunt lucrate în ulei, în tehnica penelului şi cuţitului.

Directorul Muzeului de Arheologie Callatis Mangalia, cercetător ştiinţific dr. Sorin Marcel Colesniuc a făcut următoarele precizări: „Ne bucurăm că avem prilejul să organizăm această expoziţie în perimetrul unui sit arheologic, îmbinând astfel trecutul cu prezentul. La vernisaj sunt invitaţi mulţi iubitori de artă din mai multe localităţi ale judeţului Constanţa şi, cu prilejul acestei expoziţii, ei vor vedea şi o parte a cetăţii Callatis, un cartier de epocă romano-bizantină aflat lângă zidul de apărare, de sud, al cetăţii callatiene. Ca urmare, vor vedea ruinele unor locuinţe romano-bizantine, un edificiu termal, o stradă antică prevăzută cu un calal de colectare a apei menajere şi pluviale, precum şi alte aspecte de urbanism datând din secolele IV - VI, toate restaurate şi conservate în subsolul Complexului „President" din Mangalia. Doresc să subliniez că organizarea acestui vernisaj s-a făcut în colaborare cu directorul general al Centrului de Afaceri „Marea Neagră", d-na Carmen Rădulescu, cea care s-a implicat şi în organizarea celorlalte expoziţii de la Galeriile de Artă „President" Mangalia, pe care le reamintesc în continuare: „Vinul" - expoziţie temporară în care a fost prezentată istoria vinului din antichitate şi până în contemporaneitate şi „Oblic" - expoziţie de fotografie aeriană."

În câteva cuvinte, artistul Alexandru Marius Boboc a transmis un mesaj celor interesaţi de lucrările sale: „Expoziţiile pe care le-am avut, începând cu anul 1968, au fost atât în ţară, cât şi în străinătate, ca exemple fiind cele din: Franţa, Germania, Luxemburg, Belgia şi altele. Am încercat să duc mesajul României în tările unde am avut expoziţii, arătând frumuseţile ţării noastre. De fiecare dată când organizez o expoziţie sunt cuprins de emoţii, dar încerc să îmi păstrez verticalitatea atât ca individ, cât şi prin mesajul pe care îl aştern pe pânză. Doresc, de fiecare dată, ca mesajul transmis prin lucrările mele să ajungă la privitor. Odată cu vibraţia sentimentelor mele, îmi doresc acelaşi lucru şi din partea privitorului"


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Declarații de avere Constanța Averea și interesele lui Constantin Tohăneanu, secretar general al comunei Independența (DOCUMENTE)

06 May 2024 177

O firmă din Constanța, executată silit de fiscul din Tulcea. Mai multe bunuri deținute de SSS Global Systems SRL, scoase la licitație (DOCUMENT)

06 May 2024 328

Infotrafic Aglomerație pe drumurile din România – Vezi unde

06 May 2024 321

Firme Constanța AGA la Alliance Qwest Company SA, fondată de Mirea, Mazăre, Constantinescu, Secărea. Se repartizează profitul

06 May 2024 641

Infotrafic Cum se circulă pe autostrada A2 București-Constanța?

06 May 2024 387

Declarații de Avere Constanța Averea și interesele lui Petrică Răducan, secretar general la Comuna Istria (DOCUMENTE)

05 May 2024 415

Afaceri Constanța Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor societății Complex Savoy SA, convocată în ședință

04 May 2024 422

Declarații de Avere Constanța Averea și interesele Anișoarei Brașovanu secretar general UAT la Comuna Gârliciu (DOCUMENTE)

04 May 2024 384

Infotrafic Porturile de la Marea Neagră, închise din cauza vântului puternic

04 May 2024 367

Declarații de Avere Constanța Averea și interesele Silviei Gheorghe secretar general UAT la Comuna Cuza Vodă (DOCUMENTE)

04 May 2024 372

Angajări Constanța Ai studii superioare în medicină generală? Primăria Cumpăna angajează

03 May 2024 670

Cum va fi vremea în Dobrogea în noaptea de Înviere?

03 May 2024 697

Rico SRL contestă amenda primită de la Poliția Locală Constanța

03 May 2024 524

Declarații de avere Constanța Averea și interesele Danielei-Alina Borcan, secretar general al comunei Tuzla (DOCUMENTE)

03 May 2024 594

Pe surse Coaliția s-a răzgândit. PNL şi PSD vor să mute alegerile prezidențiale în noiembrie

03 May 2024 421