Adio grăsime abdominală?Cercetătorii au descoperit un aliment ce reduce ţesutul adipos de pe abdomen

Sindromul metabolic este numele dat unui şir de factori de risc ce predispun la afecţiuni cardiace, accident vascular cerebral şi diabet de tip 2 şi care afectează o treime dintre americani. Acum, cercetătorii au descoperit un aliment care scade riscul de sindrom metabolic prin reducerea grăsimii abdominale: uleiul de rapiţă.
Viena de la 103€ › Rezervă bilete de avion prin

Oamenii de ştiinţă canadieni şi americani au prezentat rezultatele studiului în cadrul un conferinţe ştiinţifice organizate în New Orleans de American Heart Association. Rezultatele cercetării au arătat că folosirea uleiului de rapiţă în preparea alimentelor poate duce la reducerea ţesutului adipos de pe abdomen.

„Grăsimile mononesaturate din aceste uleiuri vegetale par să reducă grăsimea abdominală, ceea ce reduce la rândul său factorii de risc ce compun sindromul metabolic”, a explicat Penny Kris-Etherton, profesor la Universitatea Penn State.

Testul clinic a fost realizat pe 121 de participanţi care prezentau factori de risc pentru sindromul metabolic, printre care se numără un nivel mare al grăsimi abdominale, un nivel mare al trigliceridelor din sânge, un nivel scăzut al colesterolului HDL, hipertensiune şi hiperglicemie.

Participanţii au urmat o dietă de 2.000 de calorii timp de patru săptămâni şi au consumat zilnic un smoothie cu 40 de grame din unul din următoarele cinci uleiuri: ulei de rapiţă, ulei de rapiţă bogat în acid oleic, ulei de şofrănaş şi in, ulei de şofrănaş şi porumb şi ulei de rapiţă bogat în acid oleic şi îmbogăţit cu acizi graşi omega-3.

Articolul integral aici: descopera.ro

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.