26 Sep, 2011 01:00
4040
Gustos.ro
Timp de preparare:
20 minute (complexitate redusa)
Ingrediente:
1 bagheta/4
cornuri/4 franzelute mini (~400 g)
3 oua
fierte tari
100 g branza cremoasa, moale
(feta, delis, etc.)
100 g unt
2 feliute branza topita
50 ml lapte
1-2
castraveciori acri
1/2 ardei gras rosu
2-3 lingurite seminte de susan
1 conserva peste in ulei (~170 g)
sare, piper, baza pentru manacaruri
Mod de preparare:
Un aperitiv usor de facut, rapid, poate fi
preparat in mai multe feluri, depinde de ingredientele pe care le aveti la
indemana. E bun si ca gustare la serviciu.
Taiati bagheta in 6 bucati pe
lungime (cornurile se taie in jumatate) si scoateti miezul cu o furculita.
Intr-un castron puneti miezul, ardeiul gras taiat cubulete foarte mici (pastrati
cateva fasiute pentru decor), castravetii cubulete mici, branza, jumatate din
unt si ouale tocate marunt.
Amestecati usor in compozitie si condimentati
dupa gust, apoi umpleti jumatate din baghete. In compozitia ramasa adaugati
pestele scurs, amestecati usor si umpleti restul baghetelor, apoi inmuiati-le pe
toate foarte putin in lapte. Ungeti-le deasupra si la baza cu untul ramas,
asezati-le in tava si garnisiti cu feliutele de ardei si cu feliute de branza
topita. Presarati cu susan si dati tava la cuptorul preincalzit, la foc mediu,
10 minute.
Scoateti baghetele din cuptor si asezati-le pe platou. Decorati cu
cateva frunzulite verzi, masline, feliute de castravete, etc.
Sunt bune
calde, dar si reci. Le puteti servi la cina si ce ramane, luati pentru gustare a
doua zi.
Pofta buna.
Sursa: Gustos.ro
Adauga un comentariu
Nume:
Email:
Comentariu*: