Supă cremă de roşii cu busuioc şi mentă

supa-crema-rosii_14.jpgVersiune rafinată a unei supe clasice italiene (Zuppa di Pomodoro), crema cu roşii, busuioc şi mentă, dulce-acrişoară şi picant-parfumată, este, pe cât de simplu de realizat, pe atât de complexă în arome. O delicatesă!

Porţii: 4-5

Timp de preparare: 50 minute

Ingrediente:

6 roşii mari, bine coapte

2 linguri pastă de tomate

1 cartof mare

1 ceapă mare

3 căţei de usturoi

3 linguri ulei de măsline

1 ardei iute roşu (opţional)

2 linguri busuioc tocat

1 lingură mentă tocată

1 linguriţă de zahăr

sare

piper proaspăt măcinat

plus (opţional):

crutoane pentru servire

smântână dulce pentru servire/decor

Preparare:

Decojiţi roşiile şi tocaţi-le. Curăţaţi cartoful şi tăiaţi-l cubuleţe. Curăţaţi şi tocaţi ceapa şi usturoiul. Scoateţi seminţele ardeiului şi tocaţi-l. Încingeţi uleiul într-o oală. Adăugaţi şi sotaţi 30 de secunde ceapa, usturoiul şi ardeiul iute. Adăugaţi roşiile tocate şi pasta de tomate. Amestecaţi des. Adăugaţi cartofii şi 1 litru de apă. Fierbeţi 35-40 de minute până când cartofii au fiert bine. Adăugaţi menta, busuiocul, zahărul, sare şi piper după gust. Lăsaţi să mai dea câteva clocote. Pasaţi totul cu un blender sau robot de bucătărie şi, dacă doriţi, strecuraţi. Supa de roşii cu busuioc şi mentă se serveşte fierbinte sau la temperatura camerei, decorată cu smântână dulce.

Pentru mai multe reţete, vizitaţi www.cevabun.ro


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.