A fost semnat contractul. Casa Embiricos, transformată în incubator de afaceri

Primarul municipiului Constanța, Decebal Făgădău și Luminița Mihailov, directorul general al Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud-Est au semnat astăzi contractul de finanțare a proiectului “Incubator de afaceri Constanța”.
„Ne-am asumat un proiect unic pe regiunea de Sud Est. Zona peninsulară este inima orașului și trebuie să utilizăm fondurile structurale pentru a adăuga valoare atât din punct de vedere arhitectural, cât și din punct de vedere al vieții socio-economice. Este un moment important în care administrația, componenta privată structurată la nivelul  Camerei de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură își dau mâna, împreună cu Zona Metropolitană și își asumă o cofinanțare a acestui proiect. Palatul Navigației se pregătește ca în 2022 să aniverseze 100 de ani de la momentul în care s-a pus piatra de temelie și mi-aș dori ca acest moment să  găsească clădirea renovată și plină de viață”, a declarat primarul municipiului Constanța, domnul Decebal Făgădău.
Proiectul prevede reabilitarea, modernizarea și dotarea clădirii din strada Nicolae Titulescu, nr.13, (Casa Embiricos - fostul Palat al Navigației) și transformarea ei într-un incubator de afaceri modern, care se dorește să devină primul hub regional dedicat industriilor creative pentru antreprenorii din partea de sud-est a României.
„Pentru noi este un proiect important, singurul din regiune în care avem beneficiar o entitate publică, iar faptul că Primăria Municipiului Constanța a decis să pregătească acest proiect destul de complicat arată că există o anumită maturitate în ceea ce privește abordarea fondurilor europene”, a declarat doamna Luminița Mihailov.
Incubatorul va putea găzdui 17 întreprinderi mici și mijlocii nou înființate și peste 160 de persoane cărora le va putea fi oferită consultanță în managementul și dezvoltarea afacerilor, în servicii juridice și de contabilitate.
La eveniment au participat și reprezentanți ai Camerei de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură Constanța și ai Zonei Metropolitane Constanța, parteneri ai Primăriei Municipiului Constanța în implementarea acestui proiect.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cumpărări directe Constanța Primăria Mangalia investește în lucrări de intervenții pe domeniul public (DOCUMENT)

19 May 2024 183

Cumpărări directe Constanța SC Iceberg Plus SRL efectuează un studiu de fezabilitate pentru Administrația Canalelor Navigabile (DOCUMENT)

19 May 2024 180

Cumpărări directe Constanța Pluri Consultants Romania SRL, contract de 46.000 de euro cu Administrația Porturilor Maritime pentru gestionarea capitalului uman (DOCUMENT)

19 May 2024 230

Licitații Tulcea Braka Efect SRL și Ramali Construct SRL reabilitează drumurile din Valea Teilor, cu 1,39 milioane de euro (DOCUMENT)

19 May 2024 265

Iată firmele care vor încasa peste 72 milioane de euro Licitația privind retehnologizarea Ecluzei Năvodari, atribuită de CN ACN SA Constanța (DOCUMENT)

17 May 2024 1021

Achiziții Constanța Un nou contract bifat de New Byora SRL cu Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor. Despre ce este vorba (DOCUMENTE)

17 May 2024 449

Artantik Events Comp organizează atelierele pentru copii de Zilele Constanței (DOCUMENT)

17 May 2024 339

Licitații Constanța Compania Națională „Administrația Porturilor Maritime” SA, contract cu firma deținută de familia Bosînceanu (DOCUMENT)

16 May 2024 614

Cumpărări directe Constanța Mural Serv SRL contract de 500.000 de euro cu Primăria Crucea pentru asfaltarea străzilor din Crișan și Stupina (DOCUMENT)

16 May 2024 430

Direcția de Pază a Județului Constanța, contract de aproape 20 de mii de euro cu Gavion GEC Security SRL, din Argeș! (DOCUMENT)

16 May 2024 551

Primăria Mihail Kogălniceanu, județul Constanța, cumpără echipamente pentru locuri de joacă

16 May 2024 357

Achiziții Constanța Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu plătește peste 28.000 de euro unei firme din București. Iată pentru ce (DOCUMENT)

15 May 2024 439

Acord-cadru La cât se ridică contractul subsecvent pentru furnizare arbuști semnat de Hiris Garden Expert SRL cu Primăria Constanța(DOCUMENT)

15 May 2024 438

Licitații Constanța PG Delta Electron SRL modernizează străzile din Grădina, cu peste 700.000 de euro (DOCUMENT)

15 May 2024 475

Cumpărări directe Constanța Apă Canal Proiect SRL, un nou contract adjudecat de la Primăria Năvodari (DOCUMENT)

15 May 2024 520