Academia Americană de Film a luat mâsuri de urgență în urma scandalului de rasism

 
În acest an, Academia americană de Film ia măsuri de urgență pentru diversitate etnică și reprezentare egală a sexelor. Asta, ca urmare a scandalului iscat de faptul că în acest an la Premiile Oscar nu a fost nominalizat niciun actor de culoare, notează româniatv.net.
 
Academia instituția care decernează bine cunoscutele premii Oscar, a fost criticată în ultima perioadă de timp pentru lipsa diversității membrilor săi și a anunțat ieri o serie de măsuri de urgență pentru a se deschide mai mult către femei și minoritățile etnice.
 
„Academia a adoptat niște măsuri istorice pentru a-și spori diversitatea” în special prin „dublarea până în anul 2020 a numărului femeilor și a reprezentanților minorităților etnice din rândul membrilor săi”, potrivit unui comunicat, mai scrie aceeași sursă.
 
Membri Academiei americane de film sunt majoritate bărbați albi între două vârste, iar acest lucru a declanșat noi polemici după ce a nominalizat doar actori albi pentru ediția din anul acesta a premiilor Oscar.
 
Mai multe personalități ale lumii cinematografice au decis să boicoteze din acest motiv ceremonia ce va avea loc la 28 februarie. Astfel regizorul Spike Lee, care a primit anul trecut un Oscar pentru întreaga carieră, dar și actorul Will Smith și soția sa, Jada Pinkett-Smith, nu vor participa la ceremonia din acest an, mai scrie româniatv.net. 



Sursa foto: tion.ro

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Se restabilesc criteriile pentru filmele care intră în cursa premiilor Oscar de anul viitor

19 May 2022 1086

Academia Americană de Film pregătește măsuri împotriva lui Will Smith, de la suspendarea imediată sau temporară din Academie şi până la retragerea premiului Oscar câştigat

29 Mar 2022 1314

Oscar 2017. Iată marii câştigători şi gafa de proporții

27 Feb 2017 2851