Aleksandr Grușko Rusia nu va lăsa fără reacție activitatea militară a NATO în Marea Neagră

Rusia va urmări atent activitățile militare ale SUA și NATO în Marea Neagră, activități care ar putea implica, de asemenea, Ucraina și alte țări din regiune, și nu va lăsa fără răspuns această situație, a declarat joi reprezentantul permanent al Moscovei pe lângă Alianța Nord-Atlantică, Aleksandr Grușko, citat de TASS și RIA Novosti, notează agerpres.ro.
 
„Vom urmări îndeaproape activitatea militară a Alianței Nord-Atlantice în această regiune, inclusiv posibila implicare a Ucrainei și a altor” țări, a spus Grușko, adăugând: „Este clar că vom reacționa la astfel de lucruri cu scopul de a asigura o securitate fiabilă la frontierele sudice ale Rusiei”. „Noi nu am văzut nicio punere în aplicare concretă a deciziilor NATO de consolidare a prezenței militare în Marea Neagră până în prezent, dar Alianța discută această idee', a spus Grușko, indicând că 'au fost făcute propuneri pentru a se crea un grup naval permanent, care să implice țări NATO ce nu sunt situate direct în regiunea Mării Negre, precum și țări partenere (…) Din punctul nostru de vedere, această idee va afecta în mod negativ situația deja complicată din Marea Neagră cauzată de activitatea militară intensificată a NATO. Aceasta poate submina și mai mult formatele de cooperare existente în regiunea Mării Negre”, a subliniat diplomatul rus, mai scrie agerpres.ro.
 
„SUA încearcă să cucerească această zonă maritimă cu ajutorul navelor echipate cu sisteme de luptă Aegis ce dispun de un potențial serios antirachetă și de lovire, ceea ce comportă riscuri suplimentare de destabilizare”, a conchis diplomatul rus, conform aceleiași surse.
 
Ambasadorul Rusiei la NATO afirmase că Marea Neagră nu va deveni niciodată un „lac al NATO”.
 
Potrivit RIA Novosti, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a afirmat în repetate rânduri că Alianța continuă să adopte noi măsuri pentru a asigura securitatea statelor aliate de la Marea Neagră, inclusiv în cadrul discuțiilor dintre România, Turcia și Bulgaria cu privire la posibile inițiative comune.
 
Ministrul apărării ucrainean Stepan Poltorak a anunțat miercuri că Ucraina este pregătită să se alăture unui grup naval al României, Bulgariei și Turciei dacă acesta va fi creat, potrivit agerpres.ro.
 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Şeful Direcției Principale de Informații din Ucraina Dronele maritime vor depăşi în curând dominaţia navelor convenționale

26 May 2024 445

Constanța Maratonul Nisipului 2024, ziua a doua. Antrenorul Andrei Filimon a dat startul curselor competitive. Arbitru de fotbal, pe podium (FOTO+VIDEO)

26 May 2024 1139

Vreme bună pentru sporturi pe apă azi la Constanța (FOTO+VIDEO)

25 May 2024 581

Președintele PNL Constanta, deputatul Bogdan Huțucă, despre Canalul Dunăre-Marea Neagră „ Este un monument ingineresc încărcat de istorie, cu părți cumplite și dureroase pentru mulți români”

23 May 2024 608

CN ACN 40 de ani de la inaugurarea Magistralei Albastre

23 May 2024 618

Conferință despre consecințele anexării Crimeii, la Universitatea Ovidius din Constanța

23 May 2024 499

CN Administraţia Canalelor Navigabile SA LIVE TEXT. Evenimentul „Magistrala Albastră - Canal Dunăre Marea Neagră - de la «Proiect de țară» la 40 de ani de exploatare“ (FOTO+VIDEO)

23 May 2024 1241

Premierul Ciolacu anunță un proiect în Marea Neagră. „Se face în comun cu Turcia“ (VIDEO)

21 May 2024 648

FOTOREPORTAJ Marea Neagră, mereu impresionantă! Imagini de vis cu marea în mai multe culori surprinse de pe faleza 23 August, Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

19 May 2024 1846

Oficial de la ANR Constanța despre accidentul de navigație de la Sf .Gheorghe Este posibil ca nava implicată să fie cea care a apărut în presa bulgară

19 May 2024 609

ANR Operaţiunea de căutare a celor trei marinari sirieni dispăruţi, suspendată

18 May 2024 594

ARSVOM, detalii de ultim moment despre operațiunea de căutare după scufundarea navei lângă Sf. Gheorghe

18 May 2024 742

Alertă în Marea Neagră Un elicopter al Forțelor Aeriene Române îi caută pe marinarii dispăruți după scufundarea navei lor

18 May 2024 730

O navă s-a scufundat în apropiere de Sfântu Gheorghe! Trei marinari, dați dispăruți. Ce spune Adrian Mihălcioiu, liderul SLN (VIDEO)

18 May 2024 697

Oficial de la ISU Dobrogea Unul dintre marinarii salvați de pe nava scufundată, transportat la Spitalul Clinic Județean Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

18 May 2024 1741