UPDATE Alertă cu bombă pe aeroportul JFK. Pasagerii au fost evacuaţi de urgenţă

Panică pe aeroportul JFK din New York. O alertă cu bombă la bordul unui avion a provocat panică în rândul pasagerilor şi al autorităţilor, relatează România TV.
 
Alerta a fost dată cu puţin timă înainte de aterizarea unei aeronave care venea de la Barcelona, iar turnul de control l-a direcţionat pe pilot către un hangar special. 200 de pasageri şi membrii echipajului au fost evacuaţi. Geniştii au demarat căutările pentru a depista dacă la bordul aeronavei se află într-adevăr un dispozitiv exploziv.

Un pasager aflat la bord, Jacob Rosenberg, a postat pe Twitter mai multe fotografii de pe pista pe care a aterizat avionul. El a precizat că pasagerii au fost debarcaţi şi duşi la o distanţă de câteva sute de metri, pentru a fi preluaţi de autobuze.

La faţa locului se află peste o sută de pompieri.

Din primele informaţii, alerta cu bombă a venit prin telefon, însă istoria recentă şi ameninţările repetate lansate de islamişti în ultima vreme la adresa SUA nu permit autorităţilor să trateze subiectul cu superficialitate.

UPDATE
Alerta cu bombă s-a dovedit a fi falsă. Echipe ale poliţiei au folosit patru câini pentru a inspecta bagajele pasagerilor de la bordul avionului.

FBI a anunţat că în urma verificărilor nu s-au găsit explozibili, iar situaţia pe aeroport a revenit la normal. Deocamdată nu se ştie cine a făcut ameninţarea cu bombă.

American Airlines a prezentat scuze clienţilor săi, precizând însă că siguranţa pasagerilor şi a echipajului este principala sa prioritate.


Sursa foto: romaniatv.net

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ameninţare cu bombă într-un avion civil aflat în spaţiul aerian al României. Aeronava, escortată până în spaţiul aerian ungar

13 Nov 2022 1421

Apel 112 Alertă cu bombă la bordul unui avion, pe Aeroportul Henri Coandă! Zborul era programat pentru Munchen

29 Apr 2022 1912

Investigațiile continuă Alertele cu bombă la bordul a două avioane cu destinația Bruxelles au fost false

11 Aug 2016 1798

Într-un avion Turkish Airlines a fost găsit un pachet suspect! Aeronava, redirecționată!

24 Jan 2016 1776

Alertă cu bombă la bordul unui avion

07 Dec 2015 1669

Aterizare de urgență a unui avion Turkish Airlines după o alertă cu bombă

07 Jun 2015 1700

Cursă între Taiwan și Los Angeles Alertă cu bombă la bordul unui avion

27 May 2015 1860

Alertă cu bombă la Aeroportul din Chișinău

12 Mar 2015 1507