Avocata premierului, din nou la DNA

Loredana Radu, avocata premierului Victor Ponta, s-a prezentat, astăzi, din nou la Direcția Națională Anticorupție (DNA). Aceasta nu a dorit să precizeze presei care este motivul pentru care a venit, și nici când va reveni în țară prim-ministrul. Loredana Radu a fost şi în 22 iunie la DNA, atunci prezentând procurorilor documente care să justifice faptul că Victor Ponta nu se poate prezenta pentru a fi audiat în dosarul în care este urmărit penal.
Conform DNA, Ponta este urmărit penal în dosarul Turceni - Rovinari pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată (17 infracțiuni), complicitate la evaziune fiscală în formă continuată și spălare de bani, în calitate de avocat, (reprezentant legal al Cabinetului Individual de Avocat "Ponta Victor-Viorel"). Faptele reținute de anchetatori ar avea legătură cu faptul că Ponta ar fi beneficiat de o parte însemnată din sumele obținute de către SCA "Șova și Asociații" de la complexurile energetice Turceni și Rovinari, deși nu a efectuat niciun fel de activitate profesională în temeiul convenției de conlucrare dintre cele două case de avocatură.
În același dosar, procurorii susțin că se impune continuarea urmăririi penale față de Victor Ponta și sub aspectul săvârșirii a trei infracțiuni de conflict de interese, dintre care una în formă continuată (două acte materiale). Faptele ar avea legătură cu funcția de prim-ministru.
Șeful Executivului o intervenție chirurgicală la genunchiul stâng într-o clinică din Turcia și nu a revenit încă în țară.


sursa foto: evz.ro

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Neculai Onțanu rămâne în arest preventiv

29 Jun 2016 1873

Neculai Onţanu va rămâne în arest preventiv încă 30 de zile

25 Apr 2016 1944

Procurorii DNA au reținut-o şi pe nepoata lui Gabriel Oprea în dosarul lui Onțanu

23 Mar 2016 1993

UPDATE Gabriel Oprea, audiat la DNA

02 Mar 2016 1280

Stiripesurse.ro Ponta, sub presiunea DNA. Ce pregătesc procurorii

13 Jul 2015 1493

Update - Avocata premierului s-a dus la DNA

15 Jun 2015 1932

Mazăre despre cazul Stere Beca „Dacă rămâne definitiv după apel, plătim, ce să facem”

23 Dec 2014 2155