Avocatura.com ELSA Constanța, vizită la Parlamentul României - Discuții privind Legea internship-ului

 
Reprezentanții ELSA Constanța au realizat, săptămâna trecută, o vizită la Parlamentul României, în cadrul căreia s-au bucurat de un tur oficial al instituției și au participat la o dezbatere pe marginea Legii internship-ului, alături de mai mulți deputați, notează avocatura.com.  
 
Radu Popescu, președintele ELSA Constanța, a punctat pentru Avocatura.com că apreciază deschiderea Biroului Permanent al Camerei Deputaților în legătură cu vizita studenților la Palatul Parlamentului și că este încrezător în evoluția proiectului care vizează Legea internship-ului.
 
„Consider că implicarea noastră în acest proiect legislativ a fost una foarte importantă. Susțin acest lucru, deoarece prin activitatea noastră am atras atenția politicienilor asupra importanței adoptării acestui proiect de lege. (...) Ne dorim ca acțiunea organizației să contribuie la accelerarea demersului de adoptare a acestui proiect de lege, care îi vizează pe studenți”, a explicat președintele ELSA Constanța.
 
În ceea ce privește activitățile pe care le desfășoară organizația, Radu Popescu a explicat că este foarte important ca tinerii studenți să dobândească experiență, pentru a deveni buni practicieni.
 
„Am văzut cazuri de tineri juriști care se lovesc de teama de a pleda în instanță, cazuri care, de cele mai multe ori, sunt bine pregătite din punct de vedere teoretic. Ușurința de a vorbi în instanță, ușurința de a rezolva spețe nu poate să decurgă decât în urma unor practici, pe care nu toți avem șansa să o facem în timp util, astfel încât la momentul oportun să ne folosim atuurile profesionale. Un bun teoretician trebuie să fie în egală măsură un bun practician, dar și un bun orator. În orice meserie trebuie să convingi, indiferent de conjunctură, indiferent de caz”, a declarat Popescu, pentru Avocatura.com.
 
 
Sursa foto și text: avocatura.com

Citește și: Echipa ELSA Constanța vorbește despre activitatea sa


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Academia Navală „Mircea cel Bătrân“ cumpără laborator digital! Iată de la cine (DOCUMENT)

18 Apr 2023 1354

Academia Navală „Mircea cel Bătrân“ Constanța​, contracte cu o firmă din Valu lui Traian și una din București (documente)

20 Jul 2021 2687

#citeșteDobrogea „Dobrogea românească“ (1938) - un nou titlu prețios, de astăzi, în Biblioteca Virtuală ZIUA de Constanța

05 Feb 2019 2604

Enver Amiş, boxerul campion de la CS Farul Constanţa, a devenit tătic

06 May 2016 4389

Ghirlande şi foc de tabără Petrecere tematică la Zoom Beach

15 Jun 2015 2964

Conferința „Dezbateri de drept civil. Executarea obligațiilor și moștenirilor in Noul Cod Civil”

18 May 2015 1128

Sunt tineri și hotărâți! Echipa ELSA Constanța vorbește despre activitatea sa (galerie foto)

20 Dec 2014 5715

„Împreună pentru viaţă!“ Farul 2010, Academia „Hagi“ şi două echipe de amatori au jucat fotbal pentru o fetiţă din Cernavodă cu afecţiuni medicale grave (galerie foto)

04 Jun 2014 2524

„Eveniment caritabil „Împreună pentru viaţă” la Sala Sporturilor din Constanţa

31 May 2014 4895

ELSA Constanţa organizează evenimentul „Viaţa după gratii"

12 May 2014 2092