Cinci comisari desemnaţi ar putea întâmpina probleme la audierile din Parlamentul European

 
Parlamentul european va audia, începând de mâine, membrii viitoarei Comisii Europene. Cinci dintre aceștia ar putea întâmpina probleme din cauza profilului lor sau a posibilelor conflicte de interese, scrie Antena3.ro. 
   
Spaniolul Miguel Arias Canete, desemnat pentru Energie şi Climat, este de departe cel mai controversat, în privința lui existând conflicte de interese, suspiciuni de evaziune fiscală, și declaraţii sexiste. 

Britanic, eurosceptic şi fost lobbyist, Jonathan Hill cumulează mai multe probleme. Atribuindu-i Serviciile Financiare, Jean-Claude Juncker a făcut o concesie majoră Marii Britanii. 

Francezul Pierre Moscovici a fost foarte criticat de la nominalizarea sa în funcţia de comisar pentru Afaceri Economice şi Monetare, având ca misiune supravegherea bugetară a statelor membre. 

Un apropiat al premierului conservator Viktor Orban, cu care Bruxelles-ul a avut mai multe dispute, ungarul Tibor Navracsics (Educaţie, Cultură şi Cetăţenie) riscă să fie chestionat amănunţit, având în vedere preocuparea deputaţilor de a apăra valorile fundamentale ale Europei. 

Fostul premier sloven Alenka Bratusek, care se declară liberală, suferă de lipsa sprijinului unuia dintre cele două partide europene mari, de lipsă de experienţă şi de faptul că provine dintr-o ţară mică.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Congres PPE Bogdan Huțucă (PNL) - „Organizarea acestui eveniment în țara noastră reflectă importanța PNL în cadrul familiei politice europene"

03 Mar 2024 746

Ursula von der Leyen cere României nominalizarea pentru funcția de comisar european

10 Oct 2019 1412

Foști comisari europeni, inclusiv Dacian Cioloș, primesc indemnizații de tranziție

03 Nov 2016 2197

Lista posibilă a comisarilor europeni

10 Sep 2014 1465

Ce funcție de comisar a obținut Corina Crețu

08 Sep 2014 2132

Deputaţii aprobă cei patru noi comisari care îi înlocuiesc pe cei aleşi în PE

16 Jul 2014 1317