Citești eticheta și afli dacă acea bucată de carne este cancerigenă. Simplu, nu?

 
Toată lumea știe că etichetele produselor trebuie citite înainte de a achiziționa ceva de la magazin. Numai că uneori ai nevoie de lupă ca să poți citi ce scrie. Și totuși trebuie să citim! În primul rând pentru că nu trebuie să cumpărăm cârnați, crenvuști sau salam care au scris pe etichetă MSM (carne procesată mecanic). Asta înseamnă că o maşină a tocat carnea şi a mărunţit oasele, care conţineau toate urmele de antibiotice, hormoni, metale grele şi alte otrăvuri pe care animalul respectiv le-a consumat pe parcursul vieţii. Acelaşi lucru este valabil şi în cazul în care pe etichetă se găseşte scris că emulgatorul este nitrit, sub numele de E249, E250, E251 şi E252.
 
Şi asta pentru că aceştia sunt dăunători întrucât aminoacizii din carne produc un compus cancerigen numit nitrosamina. Cârnaţii, crenvuştii, salamul şi pateul conţin polifosfaţi marcaţi cu E451, E452, E453, care sunt toxici şi care ne afectează genetic.

Specialiștii ne atrag atenția să fim foarte atenți la consumul produselor care conțin E407, un compus cancerigen. Potrivit acestora, E407 se lipește de pereții intestinali, creând inflamații ce mai târziu pot degenera în cancer la colon.
 
Specialiştii ne mai sfătuiesc: "Evitaţi pe cât posibil produsul pe a cărei etichetă este scris glutamat MSG!"
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Sondaj de opinie Verificați eticheta cărnii înainte de a o cumpăra? Iată ce au ales respondenții

28 Nov 2022 1415

Sondaj de opinie Verificați eticheta cărnii înainte de a o cumpăra?

21 Nov 2022 1804