Concursurile pentru managerii de spitale înregistrate audio-video!

Ministerul Sănătății a lansat în dezbatere publică noul ordin al ministrului sănătăţii privind aprobarea Regulamentului de organizare şi desfăşurare a concursului pentru ocuparea funcţiei de manager din spitalele publice.
 
Potrivit unui comunicat remis de Ministerul Sănătăţii, noul regulament aduce modificări importante - transparenţa şi profesionalismul, fiind prioritare în acest proces.   
„Noua procedură de concurs va consta în susţinerea publică a unui proiect de management pe o temă aleasă din cinci domenii prioritare ale managementului spitalicesc şi adaptată la problemele spitalului unde se candidează. (…)
Prezentarea proiectului de management se va face pe durata a maxim 20 de minute şi va fi urmată de un interval de maxim 60 de minute de răspuns la întrebări. Comisia de concurs va adresa suficiente întrebări fiecărui candidat pentru a permite evaluarea proiectului de management precum şi abilităţile manageriale ale candidaţilor“, se menţionează în comunicatul remis presei. 
Pentru cei interesaţi să participle la concurs, aceştia trebuie să ştie că ordinul de ministru conţine şi modele de grilă generală de evaluare a proiectului de management şi de fişă de evaluare a abilităţilor manageriale.
„În vederea asigurării transparenţei privind modul de desfăşurare a concursului, proiectele de management ale candidaţilor se publică pe site-ul spitalului unde se organizează concursul, cu cel puţin 5 zile înainte de data susţinerii publice, iar mass media precum şi orice persoană poate participa la susţinerea publică cu condiţia de a-şi anunţa intenţia prin email la adresa menţionată în anunţul de concurs şi cu privire la care a obţinut confirmarea de participare. Mai mult, orice persoană poate adresa întrebări candidaţilor cu condiţia ca aceste întrebări să fie adresate prin email la adresa din anunţul de concurs cu cel puţin 24 de ore înainte de data probei“, anunţă reprezentanţii ministerului de resort.
 
Conform aceluiaşi ordin, în componenţa comisiei de concurs vor fi incluşi, pe lângă preşedintele consiliului de administraţie, şi două persoane cu „expertiză teoretică sau practică în domeniul managementului sanitar (fie experienţă de minim 3 ani ca manager de spital, fie calitatea de cadru didactic universitar în specialitatea management sau sănătate publică şi management sanitar)“. Totodată, reprezentantul ales al asociaţiilor de pacienţi din cadrul consiliului de etică al spitalului unde se organizează concursul va fi pe post de observator fără drept de vot şi notare în cadrul comisiei de concurs dar va putea pune întrebări candidaţilor.
Comisia de soluţionare a contestaţiilor nu mai este numită de Ministerul Sănătăţii ci tot de către consiliul de administraţie al spitalului, cel care numeşte şi comisia de concurs.
„Pentru a facilita exercitarea dreptului la contestaţii, susţinerea publică a proiectului de management se înregistrează audio-video“, se menţionează în finalul comunicatului remis de Ministerul Sănătăţii.
 
 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Rafila, anunț de ultim moment despre o strategie care să limiteze trimiterea pacienţilor de la stat la privat

18 Apr 2024 408

Ministerul Sănătății Concluziile controlului ministrului Rafila la Spitalul Clinic de Urgență Sf. Pantelimon București

17 Apr 2024 549

Bilanțul persoanelor infectate cu COVID – 19. Informațiile ministerului Sănătății

09 Apr 2024 515

1.914 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2, la nivel național

06 Feb 2024 562

500 de milioane de lei aprobate pentru digitalizarea sistemului medical din România

06 Feb 2024 552

Intensitate a activității gripale. Avertizarea Ministerului Sănătății

01 Feb 2024 774

Guvern Reuniune de lucru pe teme din domeniul sănătății și asistenței sociale

23 Jan 2024 735

Ce se întâmplă cu eliberarea antibioticelor? Informații noi de la Ministerul Sănătății!

22 Jan 2024 992

Ministerul Sănătății Pacienții diagnosticați cu COVID-19 nu vor mai fi monitorizați după externare sau după încetarea perioadei de izolare

17 Jan 2024 836

Ministerul Sănătății Peste 2.000 cazuri noi înregistrate de persoane infectate cu COVID

16 Jan 2024 659

Termenele pentru ocuparea posturilor vacante din unităţile sanitare, reduse de la 100 la 35 de zile. Anunțul lui Rafila (DOCUMENT)

15 Jan 2024 965

Anunț important al Ministerului Sănătății! Vizate, vaccinurile

12 Jan 2024 660

Peste 7600 de posturi vacante în domeniul sănătații și asistenței sociale

11 Jan 2024 741

Raport covid pentru săptămâna 01 - 07 ianuarie 2024. Nici o persoană internată la Constanța (DOCUMENT)

09 Jan 2024 942

Șase palestinieni au fost uciși în urma unui atac aerian israelian, în Cisiordania

07 Jan 2024 579