ConstanțaUn cețățean sirian și unul turc prinși de Poliția de Frontieră după ce au trecut ilegal frontiera din Bulgaria


Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă - Sectorul Poliţiei de Frontieră Ostrov au depistat un cetăţean turc şi un cetăţean sirian care au trecut ilegal frontiera de stat din Bulgaria în România, cu scopul de a ajunge în Germania.

Un echipaj al Poliţiei de Frontieră de la debarcaderul trecerii cu bacul a oprit pentru legitimare şi control o persoană de sex masculin cu  cetăţenie turcă și vârsta 45 de ani. Acesta a prezentat o carte de identitate ce purta însemnele de Bulgaria. Din declaraţiile celui în cauză a reieşit faptul că a trecut ilegal frontiera deoarece dorea să ajungă în Germania.

În aceeaşi zi, un alt echipaj al Poliţiei de Frontieră au legitimat un cetăţean sirian care avea asupra sa documente înscrise cu litere chirilice și arabe, un document cu fotografia persoanei care atesta statutul de solicitant de azil în Bulgaria. Polițiștii au stabilit faptul că bărbatul a traversat înot fluviul Dunărea, de pe malul bulgăresc pe cel românesc, pe insula Hopa, cu ajutorul unui GPS, intenționând să ajungă în localitatea Călăraşi. Din declaraţiile celui în cauză a reieşit faptul că este cetăţean sirian, în vârstă de 26 de ani şi a trecut ilegal frontiera deoarece dorea sa ajungă în Germania.
 
Pe numele celor doi, poliţiştii de frontieră au întocmit actele premergătoare cercetării penale pentru săvârşirea infracţiunii de intrare în ţară prin trecerea frauduloasă a frontierei de stat a României, iar pentru cetățeanul turc şi pentru fals privind identitatea.
La finalizarea verificărilor specifice, vor fi întreprinse demersurile necesare pentru punerea în aplicare a protocolului român-bulgar, în vederea predării persoanelor către autorităţile bulgare, pentru continuarea cercetărilor şi luarea măsurilor legale.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.