Din cauza cui a făcut accident prefectul Palaz Auto-Grup, în sfera de interese Mazăre-Constantinescu (documente)

dsc02315.jpgPrefectul Claudiu-Iorga Palaz a vorbit astăzi, într-o conferinţă de presă, despre accidentul în care a fost implicat ieri şi, mai ales, despre asociații firmei Auto-Grup SRL, cea care ar fi trebuit să repare automobilul prefecturii.

"Maşina era în reparaţii la Auto-Grup. M-am dus la acel service pentru că aşa mi-au recomandat cei de la Asirom. S-a dus şoferul. Cei de la Asirom mi-au zis că lucrează mai bine cu Auto-Grup. Acum, nu ştiu ce înţeleg dumnealor că lucrează mai bine. S-a dus acolo, interesul era ca să rezolv maşina, să se repare, După care a fost chemat şoferul pe 18 aprilie a.c. şi maşina a fost dezechipată pentru a se vedea alte daune ascunse. Au scos şi această mască, care nu are nicio treabă, nu era avariată şi nu trebuia schimbată. Faptul că această mască nu trebuia schimbată reiese din procesul verbal de la asigurare. Deci nu avea legătură cu masca. Probabil, tehnic sau procedural, ar fi trebuit dată jos. Nu mă pricep. Dar, pe mine mă interesează următorul lucru. S-a făcut afirmaţia că nu mi-au venit anumite piese. Dar nu mă interesează piesele", a declarat reprezentantul Guvernului în teritoriu. Palaz i-a acuzat pe cei de la service că şi-au făcut prost treaba când au reasamblat piesele pe maşină: "O spun cu toată responsabilitatea. Nu sunt profesionişti. Asta este problema mea. Nu am comentat şi nu mă interesează piesele, cu toate că au spus că o să le cumpere din Ungaria, cu toate că sunt mai ieftine în România... Nu mă interesează, este problema asigurărilor cu acest service. Au asamblat prost maşina. Nu este prima dată când merg spre Bucureşti. Nu avea voie să zboare, să iasă din caroserie, să ricoşeze. A fost un concurs de împrejurări. În primul rând nu am avut nicio maşină lângă mine când s-a frânat brusc. Masca, când a lovit maşina, a zgâriat geamul, ca să vă daţi seama cu ce forţă a putut să lovească. Noroc că a lovit la baza geamului. Dacă intra la mijloc, această mască intra în maşină, în habitaclu şi era altă nenorocire. Şi, în al treilea rând, acest cablu de care erau legate proiectoarele de mască, i-au atenuat şocul şi nu a plecat cu viteza cu care a fost smulsă. Această mască era întreagă, nu avea niciun fel de problemă. A fost prost reasamblată. Încercarea de a mă duce înspre faptul că nu au fost duse piesele este o încercare de deturnare de la situaţia reală şi de la gravitatea ei. Masca era în regulă". palaz.jpg

"Ştiţi cine este Puşcaşi Marius?"

Zece minute de şoc. Prin asta povesteşte prefectul că a trecut ieri. Însă, dacă ar fi avut maşini prin preajmă situaţia ar fi putut deveni dramatică. Claudiu-Iorga Palaz a mai spus şi că a fost foarte deranjat din cauza faptului că a fost implicat politicul în această problemă: "Ce treabă are politicul?! Le-am spus că de mâine le fac reclamaţie şi le fac control. La ora 13.00 trimit hârtie la OPC, la RAR, la Garda Financiară şi o să trimit şi pentru neglijenţă la Poliţia Economică, îi fac plângere penală. Mai departe să gândească dumnealor". Apoi, prefectul a prezentat persoanele implicate în Auto-Grup SRL şi legăturile lor cu apropiaţii grupului de afaceri Mazăre-Constantinescu. "Să vă spun şi acţionariatul, că s-au făcut fel de fel de speculaţii. Deci... Auto-Grup SRL. Acţionari: Anamaria Mihai, Adrian Bizineche, Stelian Fottu, Neculai Ciupercă şi Adrian Tecuşeanu. De aici avem două ramificaţii. unu: Bizineche Adrian, care este asociat în Romconstruct Top SRL cu domnul Puşcaşi Marius, aşa cum apare în Monitorul Oficial din 2009. Ştiţi cine este Puşcaşi Marius? Soţia este angajată la Consiliul Judeţean şi este cel care este băgat în toate retrocedările ilegale şi care are dosar pentru aceste retrocedări. Mai departe. În 2005, SC Romontis SRL, din care domnul Strutinsky Gabriel este revocat din funcţia de administrator şi se numeşte în locul lui domnul Puşcaşi Marius. Eu vorbesc din Monitorul Oficial şi din acte. Mai departe. Puşcaşi Marius, asociat în SC Asociaţii SRL cu domnul Darie Cristian. Cea de-a doua legătură. Domnii Fottu Stelian, Fechete Vasile şi Ciupercă Neculai sunt asociaţi în firma Autorenco SA şi în SC Autorenco Trucks SRL. Aceste firme au contracte de licitaţii cu Consiliul Judeţean Constanţa. Să nu vorbească alţii de politică... Eu nu am făcut niciun fel de declaraţie politică, dar dacă vreţi să vedeţi sfera de interese a Auto-Grup, aceasta este. Mai departe, sunt convins, nu sper, sunt convins că instituţiile statului îşi vor spune cuvântul şi, cu această ocazie, voi demara acţiuni de verificare la toate service-urile din Constanţa. Săptămâna viitoare voi face comisie în acest sens, pentru că este pusă în pericol viaţa cetăţenilor", a mai spus Palaz.

Grupul

Auto-Grup SRL are sediul pe strada Santinelei nr. 2C. Potrivit Registrului Comerţului, asociaţi în business sunt Anamaria Mihai, Adrian Bizineche, Stelian Fottu, Neculai Ciupercă şi Adrian Tecuşeanu. Afacerea este administrată de Bizineche, Tecuşeanu, dar şi de Vasile Victor Fechete, pe al cărui frate, Gheorghe, îl regăsim în Arconi Star, firmă cu lipici la contracte pe bani publici. Asociaţii Auto-Grup sunt mari afacerişti. Spre exemplu, Fottu este implicat şi în SC Autorenco Trucks SRL, firmă cu sediul pe str. Verde 29, alături de Iucsel Selamet, Vasile Victor Fechete, Neculai Ciupercă şi SC Argenta SRL (societate a cărui director este Stelian Fottu). Partenerul Selamet are nişte legături foarte... interesante. Spre exemplu, în SC Autorenco SA, bărbatul este asociat cu Dogan Fetisleam, dar şi cu Sisteme Internaţionale de Afaceri, firma lui Valentin Gheorghe Ionescu, co-inculpat în dosarul retrocedărilor şi concesionar pe 25 de ani al Portului Turistic Tomis. Ar mai trebui menţionat că în februarie 2010, Autorenco a pus mâna pe contractul pentru reînnoirea parcului de maşini şi utilaje a Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri, instituţie condusă de PSD-istul Adrian-George Gâmbuţeanu. Dar, evident, legătura cu Ionescu, proaspăt divorţat şi fost coleg de Institut de Marină cu Radu Mazăre, nu se opreşte aici. Nici Adrian Bizineche nu stă mai rău la capitolul business-uri. potrivit Registrului Comerţului, acesta deţine părţi sociale în Atmosphere Wellness, Tecar Auto, BZN OIL Company, Suntrax Group şi Auto Como. Monitorul Oficial ne arată însă alte... prietenii de afaceri ale lui Bizineche. În octombrie 2009, asociaţii SC Romconstruct Top SRL, Gheorghe Dan Ciobică şi Cătălin Mrejeru, se decid să coopteze noi asociaţi. Este vorba despre Emanuel Muntmark, Adrian Bizineche şi Marius Puşcaşi. Un an mai târziu, cu SC Templum Plus în acţionariat şi cu ceva fonduri europene în buzunar, Romconstruct Top a ajuns, în proporţie de 90%, la Butan Gas, firmă controlată de Veronica Daniela Guşă de Drăgan, văduva unuia dintre cei mai bogaţi români. Şi, cum la modă sunt afacerile cu eoliene, iată că şi nici din povestea noastră vântul nu lipseşte. Muntmark este cunoscut ca fiind unul dintre cei mai activi jucători pe piaţa eolienelor, iar SC Templum Plus, afacere a viitoarei foste familii Ionescu (Valentin Gheorghe şi Alina) nu se lasă mai prejos.

Legături de top

Valentin Gheorghe Ionescu, unul administratorul Templum Plus, este co-inculpat cu primarul Radu Mazăre şi cu Nicuşor Constantinescu în dosarul retrocedărilor. Mai mult, despre Ionescu se spune că ar fi fost coleg cu aceştia la Institutul de Marină. Valentin Gheorghe Ionescu este inculpat în dosarul retrocedărilor, prin firma sa, Habitat şi Ambient SA, la capitolul cesionari cumpărători de drepturi succesorale, „pentru complicitate la infracţiuni asimilate şi în legătură directă cu infracţiuni de corupţie". Prin firma sa, Sisteme Internaţionale de Afaceri, a concesionat Portul Turistic Tomis. Este asociat în: Compania de Servicii şi Consultanţă, Compania Tutun şi Ziare SA, Habitat şi Ambient SA, Rezident Com, Sisteme Internaţionale de Afaceri, Eco Industries Trading Group, Dusep, Societatea Naţională de Distribuţie, Euro Pro Construct şi Jacobs, Hendrix & Partners. Coleg de inculpare este şi Puşcaşi, cel care a avut legături cu Romconstruct Top SRL. În 2004, Puşcaşi, care se ocupă de hotelul Flora, care aparţine firmei Xenoti SRL, în care îi regăsim pe Radu Mazăre, Nicuşor Constantinescu şi Sorin-Gabriel Strutinsky, a fondat SC Asociaţii SRL alături de vicele Consiliului Judeţean, Cristian Gheorghe Darie, şi de fratele acestuia, Valentin. Un an mai târziu, Marius Puşcaşi a preluat SC Romontis SRL de la Conpress Advertising, firmă administrată de Strutinsky, eminenţa cenuşie din spatele afacerilor grupului Mazăre-Constantinescu. Puşcaşi este preşedintele Asociaţiei Judeţene de Handbal şi membru fondator al Fundaţiei pentru Promovarea Sportului Constănţean. Dar şi, aşa cum am mai menţionat, inculpat în dosarul retrocedărilor alături de soţia sa, Carmen, de Radu-Ştefan Mazăre, Nicuşor-Daniel Constantinescu (preşedintele HCM) şi alţii. Deci, cei de la Auto-Grup SRL se pot lăuda cu nişte lăgături bine plasate în administraţia locală, dar şi în cercul afaceriştilor... de top.           


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

a2

01 May, 2011 18:56

eram pe autostrada cand masina prefecturii m-a depasit. aveam eu 120 km la ora, ira masina prefecturii a trecut pe langa mine cu cel putin 150 km. la limita dintre km 17 si 16, se vad inca urmele impactului cu parapetii. masina cu siguranta avea viteza, nu exista urme de franare. cacaciosii nu au inchis bine capota, aceasta s-a deschis in mers in masura in care masina rula in panta cu viteza mare. dupa cateva hopuri care se simt pe autostrada incepand cu km 22, in dreptul trecerii peste un pod, capota, neasigurata corespunzator s-a deschis. inca ceva pigmeul de palaz isi regleaza scaunul ca toti ceilalti sa fie liliputani pe langa el? a luat-o razna!

constanteni

01 May, 2011 18:53

mafiotii nu te lasa si te urmaresc pana te omoara.acesti nenorociti care pun la cale atentate sinucigase.probabil urmeaza intoxicarea cu mercur !!!! nemernicii !

Intrebare

30 Apr, 2011 07:26

Fapta celor de la AUTO GRUP nu are iz de tentativa de omor? Doar (ma) intreb...

nedumirit

29 Apr, 2011 15:33

Aici s-a ajuns,cand mafia periculoasa a transformat in cangrena societatea.Mai avem viitor,mai avem speranta?Domnule prefect,va rugam faceti o minune,faceti dreptate,sa nu mai conduca orasul clanurile de puscariabili!Ma intreb,a fost oare cu intentie pentru ca sunteti om al legilor si-i deranjati?

Articole asemanatoare

Evenimente anunțate în minivacanța de 1 Mai și Paște în Constanța

07 Apr 2024 1957

Constanța Surprize pregătite pentru fani la ediția aniversară din acest an a festivalului NEVERSEA

05 Jul 2023 1654

Melodia zilei MIRA x LORA - Tu cu Ea | Official Video

16 Apr 2022 2222

Melodia zilei F.Charm feat. @LORA - Perfect defect (Videoclip Oficial)

30 Oct 2021 2266

Melodia Zilei LORA – O rană

05 Sep 2020 2052

Lora – Rămas bun (Official Video)

03 Nov 2017 5109

Lora - Ruga

03 Dec 2016 5170

Concert Lora, live, la Constanţa

13 Aug 2016 6488

Melodia zilei Anda Adam, George, Lora, What's Up - Moşu' e român

27 Dec 2015 4421

Ultima din acest sezon Petrecere în Princess Summer Club

11 Sep 2015 3908

Lora revine pe scena Princess Summer Club

10 Aug 2015 3460

Melodia Zilei Lora feat. Naz Tokio - Fire Up

26 Jul 2015 4894

Lora, într-un concert live la Constanţa

15 Jul 2015 2861

La cererea publicului, CORUL ARMATEI ROSII va sustine inca o reprezentatie la Bucuresti 22-23 septembrie, Sala Palatului, ora 20.00

08 Jul 2015 2797

Comunicat - Partidul Mişcarea Populara

29 Jun 2015 2372