Funeriu Spiru Haret va putea organiza examen de licenta sub monitorizarea ministerului

Ministrul Educaţiei spune că studenţii de la învăţământ la distanţă ai Universităţii Spiru Haret vor putea da un nou examen de licenţă, pentru a obţine o diplomă recunoscută. Examenul ar urma să se desfăşoare în perioada 15-30 septembrie.

„Universitatea Spiru Haret a făcut o solicitare către minister pentru da licenţă cu cei care au un stat incert. Pe baza acestei solicitări am purtat o corespondenţă internă în minister şi trimis astăzi o adresă către universitate, în care se spun câteva lucruri: 1.Universitatea este cea care a solicitat acest examen. 2. Există baza legală prin ordonanţa 10 şi am comunicat Universităţii Spiru Haret, că fiind preocupaţi de interesul studenţilor care au fost de bună credinţă, ne putem da acordul de principiu pentru acordul desfăşurarea unui examen de licenţă, cu condiţia să se respecte metodologia de monitorizare elaborată de minister şi să se stabilească care sunt comisiile", a declarat ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, la TVR2.

„Examenele nu vor fi date în acelaşi format ca prima dată, pe baza unei atente supravegheri a Ministerului. Condiţiile sunt cele stabilite de monitorizarea impusă de minister, o monitorizare de trei ani. Universitatea se supune acestei monitorizări. Diplomele acestor studenţi nu vor mai avea acest statut incert. Vom fi de acord cu aceste examene. Dacă vom constata respectarea obligaţiilor, acest examen va putea fi dat. Eu am declarat şi în trecut că trebuie să urmărim interesul studenţilor, iar asupra unor universităţi să nu mai planeze suspiciunea de „fabrici de diplome", a adăugat ministrul.

Funeriu a arătat şi ce se întâmplă că IDD-ul. „Nu se mai înmatriculează studenţi la forma de învăţământ la distanţă. Acest program a fost închis. Ordonanţa 10 prevede că cei care erau înscrişi la formele neacreditate să poate să se înscrie la forma acreditată, adică la forma la zi."

Examen de licenţă între 15-30 septembrie

Purtătorul de cuvânt al Universităţii Spiru Haret, Corneliu Toader, a declarat că instituţia de învăţământ superior va respecta legislaţia şi metodologia în vigoare atunci când va organiza sesiunea specială a examenului de licenţă, se arată pe forumul universităţii.

Potrivit acestuia, din comisiile de examinare vor face parte reprezentanţii de la facultăţile de profil acreditate din ţară. „Vom respecta cu stricteţe legea. Vom prezenta pe site-ul universităţii toate amănuntele înainte de susţinerea examenului de licenţă", a spus Toader.

Sursa: realitatea.net


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Oficial de la Ministerul Muncii Anunțul mult așteptat de pensionari! Se va întâmpla înaintea sărbătorilor pascale

25 Apr 2024 370

Farul Constanța Pe lângă Louis Munteanu, și Mihai Popescu ar fi pe lista de achiziții a FCSB. Ce a declarat Gheorghe Hagi

12 Apr 2024 1092

Lumea marinarilor Inginerul providențial al Marinei Române. Arsenalul Marinei, Ingineria navală, pionieri

12 Apr 2024 575

Farul Constanța Hagi, decizie luată în privința căpitanului de echipă. „Identitatea noastră înseamnă academia. Revenim la origini“ (GALERIE FOTO)

17 Mar 2024 1603

Tatăl Simonei, Stere Halep „Eu știam de prima dată că așa se va întâmpla, Dumnezeu are grijă și rezolvă problema” (VIDEO)

05 Mar 2024 2256

ISU Giurgiu Astăzi 47 de ani de la cutremurul din 1977

04 Mar 2024 282

Știri Constanța Afaceristul Doru Aita a murit

06 Feb 2024 5846

Utilizatorii din UE vor putea să-şi deconecteze între ele conturile de Instagram şi Facebook

23 Jan 2024 6087

„E un monstru” Mărturia tinerei care susține că a fost bătută de Florin Salam, într-un hotel

16 Jan 2024 1135

Ministrul grec al Apărării Grecia trebuie să-și pregătească forţele pentru „instabilitate", după Erdogan

14 Jan 2024 1349

Guvernul a făcut un anunț de ultim moment! Ce se va întâmpla cu trotinetele şi bicicletele electrice. Va fi obligatoriu!

29 Dec 2023 907

ONG Mare Nostrum Peste 2.000 de participanți la Crosul Mării Negre, ediția a V-a!

19 Oct 2023 1050

IGSU „Alege să înoți doar în siguranță!”. Recomandările pompierilor

29 Sep 2023 980

IGSU Campania „Mie nu mi se poate întâmpla”

29 Sep 2023 536

UPDATE. Farul Constanța Andrei Borza, transferat la Rapid București. Anunțul oficial al clubului din Giulești

15 Aug 2023 1281