Laura Codruţa Kovesi anunţă presiuni politice pentru abandonarea cazurilor ce vizează oficiali de nivel înalt

Procurorul-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) Laura Codruţa Kovesi, a declarat într-un interviu acordat Reuters, că presiunea politică exercitată asupra procurorilor pentru a abandona cazuri pe care le anchetează a crescut în contextul în care sunt vizaţi oficiali de la vârf, însă rezistenţa procurorilor a crescut, informează Mediafax.
 

"Presiunea va continua atât timp cât investigăm asemenea cazuri", a mai spus Kovesi, conform Mediafax.
 
În opinia sa, "este important ca membrii clasei politice să ajungă la o anumită maturitate politică şi să înţeleagă că tot ceea ce vor procurorii este adevărul, în cazuri, şi că nu avem alte interese", a subliniat Kovesi pentru Reuters, care notează că DNA se bucură de un succes atât de mare în ţară, încât echipaje de televiziune sunt staţionate permanent în faţa instituţiei, aşteptând următorul politician, om de afaceri sau judecător vizat.
 
Anchetarea cumnatului şi socrului premierului, unor miniştri şi liderului unui partid mediu ţin titlurile presei locale, notează agenţia, adăugând că eforturile celor peste 100 de procurori au dovedit că numeroase contracte de stat sunt acordate în schimbul unor favoruri sau mitei, iar şapte procente dintre parlamentarii aleşi în 2012 au fost condamnaţi sau sunt anchetaţi pentru corupţie.
 
Odată cu presiunile au crescut şi criticile formulate de către politicieni, mai scrie agenţia, citând ca exemplu acuzaţii lansate în ianuarie de un fost candidat la preşedinţie, în prezent investigat, potrivit cărora Kovesi datorează funcţia influenţei unui oficial de rang înalt din serviciile secrete. Şefa DNA a respinsa afirnmţiile ca defăimătoare.
 
"Legile sunt modificate constant şi există unele îngrijorări că unele modificări ar putea afecta sau chiar bloca reforma judiciară", a declarat Kovesi pentru Reuters, referindu-se la încercări de consolidare a imunităţii parlamentare sau de slăbire a sistemului judiciar, mai notează sursa citată.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.