Liber de la Băsescu pentru urmărirea penală a foştilor miniştri Videanu şi Silaghi

Preşedintele Traian Băsescu şi-a dat avizul pentru începerea urmăriii penale împotriva fostului ministru al Economiei, Adriean Videanu şi a fostului ministru al Transporturilor, Ovidiu Silaghi.

"Preşedintele României, domnul Traian Băsescu, a transmis duminică, 8 septembrie a.c., ministrului Justiţiei, domnul Robert-Marius Cazanciuc, cererea de urmărire penală pentru domnul Adriean Videanu, fost ministru al Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri, pentru a se proceda conform legii, având în vedere solicitarea Procurorului General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie din data de 2 septembrie 2013 privind formularea cererii de urmărire penală faţă de domnul Adriean Videanu, fost ministru al Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri în perioada decembrie 2008 - septembrie 2010, în raport cu dispoziţiile Art. 109 alin. (2) Teza Întâi din Constituţia României, republicată, Art. 12 şi Art. 18 din Legea nr. 115/1999 privind responsabilitatea ministerială, republicată, având în vedere şi Decizia Curţii Constituţionale nr. 270/2008", precizează un comunicat al Preşedinţiei.

"Totodată, legat de cererea de urmărire penală pentru domnul Adriean Videanu, fost ministru al Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri, transmisă ministrului Justiției, domnul Robert-Marius Cazanciuc, președintele României, domnul Traian Băsescu, a înștiințat și Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie", adaugă comunicatul.
Un alt comunicat precizează că "Preşedintele României, domnul Traian Băsescu, a transmis duminică, 8 septembrie a.c., ministrului Justiţiei, domnul Robert-Marius Cazanciuc, cererea de urmărire penală pentru domnul Ovidiu-Ioan Silaghi, fost ministru al Transporturilor, pentru a se proceda conform legii, având în vedere solicitarea Procurorului General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie din data de 6 septembrie 2013 privind formularea cererii de urmărire penală faţă de domnul Ovidiu-Ioan Silaghi, fost ministru al Transporturilor în perioada mai - decembrie 2012, în raport cu dispoziţiile Art. 109 alin. (2) Teza Întâi din Constituţia României, republicată, Art. 12 şi Art. 18 din Legea nr. 115/1999 privind responsabilitatea ministerială, republicată, având în vedere şi Decizia Curţii Constituţionale nr. 270/2008".

"Totodată, legat de cererea de urmărire penală pentru domnul Ovidiu-Ioan Silaghi, fost ministru al Transporturilor, transmisă ministrului Justiției, domnul Robert-Marius Cazanciuc, președintele României, domnul Traian Băsescu, a înștiințat și Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie", anunţă comunicatul.



Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Schimbări în conducerea Fondului Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii

22 Sep 2021 2065

Constanța Aflat în vacanță pe litoral, Ovidiu Silaghi, fost ministru al Transporturilor, a ajuns de urgență la spital. Ce s-a întâmplat

12 Aug 2021 2272

Dosarul fostului ministru al Transporturilor, Ovidiu Silaghi, clasat de DNA

14 May 2018 2931

UPDATE. Accident grav. Fiul fostului ministru Silaghi a intrat cu bolidul în copac. Avea permis de o săptămână

29 Nov 2015 3131

Tupeu! Cum dau vina politicienii pe lipsa de autostrăzi

04 May 2015 1945

Cine este pesedistul care se alătură partidului format de Tăriceanu

26 Jul 2014 1862

Puiu Hașotti, despre ONG-ul lui Tăriceanu „Nu sunt decât niște trădatori jalnici”

12 Jun 2014 2204

Din categoria „lipsă de transparenţă“ Ministerul Transporturilor pune „lacăt“ informaţiilor de interes public (documente)

04 Jun 2014 3729