Navă istorică încărcată cu vizitatori din Germania, la Cernavodă

 
Oraşul Cernavodă va avea onoarea de a primi în vizită, în perioada 11-12 iulie, o delegaţie importantă din Ulm, Germania, formată din 30 de personalităţi, membri ai Consiliul Oraşelor şi Regiunilor de pe Dunăre. 

Delegaţii, vor ajunge la Cernavodă pe Dunăre, cu ajutorul unei nave istorice „Ulmer Schachtel" (Cutia din Ulm), care deţine o poveste interesantă. În urmă cu  trei sute de ani, mii de oameni -șvabi au Dunării- a plecat din Ulm pe Dunăre pe „Ulmer Schachtel", ambarcaţiune simplă din lemn, în sudul Ungariei, spre Banat, la Batschka, în speranța de a găsi un nou cămin.  

De-a lungul secolelor au produs peisaje fertile și au stabilit să trăiască în pace cu alte popoare. „Ulmer Schachtel" a servit ca o navă de transport pentru mărfuri și persoane, până la începutul secolului XX.

În acest an, călătoria se va desfăşura  sub conducerea primarului Ivo Gönner, președintele Consiliului Orașelor și Regiunilor Dunării, în perioada 9- 14 iulie, vizitând Dunărea de Jos bulgară și română de la Ruse la Tulcea, eveniment organizat cu scopul de promovare a Strategia UE pentru regiunea Dunării, şi de asemenea, în semn de prietenie pentru oraşele de oe Dunăre, partenere CORD.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Licitație la Primăria Cernavodă. Iată ce cumpără (document)

09 Sep 2021 3444

Ce a declarat comandantul navei Garda de Coastă. Navă sub pavilion Moldova, la control. Ce au descoperit oamenii legii

02 Jun 2021 1779

Bărbat cu probleme medicale, la bordul unei nave, pe Dunăre

12 Sep 2019 1351

O firmă din Cernavodă va repara instalaţia frigorifică la nava PMn 274 (document)

15 Jan 2019 2753

Oficial de la ITM Constanța despre bărbatul care a murit după ce a căzut de la bordul navei Phoenix Mars în Canalul Dunăre Marea Neagră (galerie foto)

27 Aug 2018 3138

UPDATE. Trupul bărbatului care a căzut în Dunăre la Cernavodă, recuperat de salvatori

20 Jun 2018 2809

Nava „Borcea“ a primit din nou viaţă la Cernavodă, cu ajutorul unui arhitect care şi-a pierdut fiul la Colectiv

05 Dec 2015 4446