Navodari Depozitul de deseuri, subiect de dezbatere publica pentru referendum (galerie foto)

navodari.jpgPrimăria Năvodari a organizat, în această seară, o dezbatere publică privind organizarea referendumului propus cetăţenilor pentru a vota pro sau contra înfiinţării în oraşul lor a unui depozit de deşeuri periculoase.

Primarul Nicolae Matei a convocat năvodărenii în baza Legii 52 din 2003 privind transparenţa decizională în administraţia publică pentru a dezbate importanţa organizării referendumului referitor la investiţia societăţii Ecological Center. Pentru ca locuitorii Năvodariului să-şi spună punctul de vedere prin referendum, Consiliul Local al oraşului trebuie să adopte o hotărâre în acest sens. La întâlnirea organizată la Centrul Cultural din localitate au participat peste 200 de năvodăreni. Acestora li s-au alăturat liberalii Puiu Haşotti şi Gheorghe Dragomir, dar şi reprezentanţi din partea senatorului Nicolae Moga, ai Primăriei Constanţa şi ai ONG-urilor de mediu. Locuitorii oraşului Năvodari au fost informaţi în legătură cu organizarea referendumului care va avea loc pe 23 mai a.c. şi au putut discuta cu primarul Nicolae Matei şi cu alţi reprezentanţi ai administraţiei publice locale. Scandalul cu depozitul de deşeuri de la Năvodari a început la începutul lunii martie, atunci când primarul Năvodariului, Nicolae Matei a organizat o conferinţă de presă în care îşi exprima dezacordul şi teama că aprobarea acestui proiect va face ca turismul litoral să piară. „Matei a anunţat că instanţa de judecată îl obligă să elibereze o autorizaţie de construire cu care nu este de acord, pentru un depozit de deşeuri industriale toxice care ar urma să fie amenajat lângă oraş. „Vestea prin care instanţa de judecată mă obligă să eliberez autorizaţia de construire pentru depozitul de deşeuri industriale toxice a venit ca o condamnare la moarte pentru mine şi oraşul care m-a ales primar. Nu toţi românii recită Mioriţa şi nu o voi face nici eu în cazul acesta. Pe platforma fostului combinat de îngrăşăminte chimice, lichidat în 1996, şi cumpărat de nişte investitori italieni pe bani puţini se vrea amenajarea acestui depozit. Vor să omoare nu numai oraşul Năvodari, ci şi puţinul litoral pe care îl are România, de 247 km", a declarat la acea dată edilul din Năvodari. Acesta a mai spus că se va forma „un munte de deşeuri, înalt de 95 de metri, vizibil chiar şi din Constanţa. Vor fi aduse otrăvurile din toate ţările Europei la noi". Evident, toate acesta aspecte au fost negate de reprezentanţii Ecological Center.

Vom reveni


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Acțiuni recente ale Poliției. Amenzi la Costinești, Năvodari și Hârșova!

03 May 2024 378

Societatea Nikolas & Andreas Style, înființată recent la Năvodari. Cu ce se ocupă

02 May 2024 504

Firme Constanța TCM Auto Parts SRL își schimbă sediul social și își reia activitatea

02 May 2024 316

Afaceri Constanța Un bărbat cu domiciliul în Turcia și-a deschis firmă la Năvodari

02 May 2024 459

Infracțiuni rutiere depistate de polițiști în județul Constanța

01 May 2024 554

Cumpărări directe Constanța Termica Distribuție Năvodari SRL a contractat lucrări de placare cu piatră naturală (DOCUMENT)

01 May 2024 380

Certificatul de extinderere a unei construcții, emis de Primăria Năvodari, anulat Curtea de Apel Constanța s-a pronunțat în procesul dintre CN APM SA, GSP Logistic SRL și Primăria Năvodari

01 May 2024 477

Jandarmii Grupării Mobile Tomis Constanța, la datorie în perioada minivacanței de 1 Mai și a Sărbătorilor Pascale (GALERIE FOTO)

01 May 2024 330

Fotbal județul Constanța Unirea Topraisar - Avântul Comana, meci cu 11 goluri. Liga a 5-a, rezultate și clasamente

01 May 2024 1345

Afaceri Constanța Societate ce se ocupă cu activități de curățenie înființată recent la Năvodari

29 Apr 2024 537

Accident rutier în Năvodari, județul Constanța. Victima a fost transportată la spital

29 Apr 2024 692

Rianna Chiru și Ana Biciușcă, eleve la Liceul Tehnologic „Lazăr Edeleanu” Năvodari, reprezentantele României în cadrul unui proiect Erasmus (GALERIE FOTO)

29 Apr 2024 429

Caz incredibil la Năvodari! Droguri cumpărate cu bani falși! Primele condamnări

29 Apr 2024 591

Primăria oraş Năvodari organizează licitaţii publice pentru închiriere spaţii situate în centrul de afaceri Năvodari

29 Apr 2024 274

Candidatura i-a fost respinsă de Biroul Electoral Fostul primar, Nicolae Matei își „aruncă" fiul în competiția electorală de la Năvodari!

29 Apr 2024 919