„Noi toţi dăm LIKE matematicii” Atelier de matematică organizat de Universitatea „Ovidius” din Constanţa


Studenţii din cadrul Facultăţii de Matematică şi Informatică a Universităţii „Ovidus” din Constanţa organizează mâine, începând cu ora 17.30, atelierul cu tema „Noi toţi dăm LIKE matematicii”. Acţiunea este relizată în parteneriat cu Institutul de Matematică al Academiei Române şi Societatea de Ştiinţe Matematice şi se va desfăşura sub forma unei întâlniri informale dintre elevi constănţeni de liceu şi iubitori de matematică, olimpici şi matematicieni din universităţi şi institute de cercetare de prestigiu din ţară şi din lume.

„Acest atelier este o activitate comună între Facultatea de Matematică din cadrul Universităţii „Ovidius” din Constanţa, ISJ Constanţa şi Societatea de Ştiinţe Matematice - Filiala Constanţa, prin care ne propunem să reunim pe cât mai mulţi dintre cei care contribuie la fenomenul performanţei la matematică în Constanţa: olimpici, foşti olimpici, profesorii care ştiu să-i aducă pe acesti copii la nivel de performanţă, cadre didactice universitare şi cercetători ştiinţifici. Vrem să le oferim ocazia de a-şi împărtăşi reciproc din experienţa lor despre excelenţă, despre performanţa în matematică şi dincolo de concursurile şcolare. Vrem să facem astfel lobyy matematicii şi să transmitem că noi toţi dăm LIKE matematicii!” a declarat lect.univ.dr. Denis Ibadula, unul dintre organizatorii acţiunii.

Vor fi prezenţi foşi olimpici la matematică, care au studiat şi s-au format la universităţi precum Princeston, Stanford sau MIT, care au beneficit de fonduri guvernamentale şi europene destinate cercetării şi care participă anul acesta la a patra ediţie a "Workshop for Young Researchers in Mathematics", workshop găzduit în perioada 21-24 mai de Universitatea „Ovidius” din Constanţa, Facultatea de Matematică şi Informatică, în colaborare cu Institutul de Matematică „Simion Stoilow” al Academiei Române şi University of St.Missouri, SUA.



Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Week-end promițător și foarte ofertant în Constanța

04 May 2024 854

“CONSTRUIESC DE MIC, CU BRICK” – atelier de creatie sustinut de Brick Romania in institutiile de invatamant constantene

26 Apr 2024 554

ARBDD Ziua Pământului celebrată de copii la Sulina, județul Tulcea

23 Apr 2024 388

Copii de grădiniță au participat la un atelier de pictură, la Muzeul de Artă Populară Constanța (FOTO)

17 Apr 2024 551

Fotografie a lui Nicolae Grigorescu, în expoziția „În jurul „Atacului de la Smârdan”

16 Apr 2024 434

Constanța Trei persoane fizice cer insolvența Dobrogea Media SRL (DobrogeaTV)!

07 Apr 2024 2237

Iată unde pot ieși locuitorii din Constanța astăzi. Lista evenimentelor

07 Apr 2024 2332

Muzeul Național de Istorie a României Lansarea atelierelor educaționale din cadrul proiectului „Tradiție în lut – În siajul artiștilor ceramiști”

06 Apr 2024 505

Nomad Atelier a elaborat documentația Proiectul de modernizare unor stații de transport în comun din Constanța mai scump cu 130.000 de euro(DOCUMENT)

25 Mar 2024 766

Atelier de pedagogie muzeală, încheiat cu succes la Muzeul de Artă Populară Constanța

23 Mar 2024 616

Institutul Yunus Emre a marcat Ziua Mondială a Sindromului Down printr-un atelier de pictură pe apă

22 Mar 2024 371

Atelier de pedagogie muzeală „Învățăm să țesem”, la Muzeul de Artă Populară din Constanța

22 Mar 2024 624

La Muzeul de Istorie Națională a României Stindardul liturgic al lui Ștefan cel Mare, capodoperă a artei medievale, cu o poveste extraordinară

14 Mar 2024 768

Atelier de pedagogie muzeală, la Muzeul de Artă Populară Constanța Participanții pot picta pe sticlă icoana „Bunavestire”

14 Mar 2024 687

Declarații de avere Constanța Colesnicencu Daniel, șef atelier la ABADL, averea și interesele (DOCUMENTE)

14 Mar 2024 708