Noile manuale pentru clasele I și a II-a pot fi descărcate gratuit de pe site-ul MEN

Potrivit Agerpres, toate noile manuale pentru clasele I și a II-a, publicate pe platforma www.manuale.edu.ro, pot fi descărcate gratuit de luni, informează Ministerul Educației Naționale prin intermediul unui comunicat remis presei. Potrivit sursei citate, accesul pe platforma www.manuale.edu.ro este liber pentru oricine dorește să utilizeze materialele didactice.

„De la lansare și până luni, 20 octombrie, ora 17.00, platforma a înregistrat 70.000 de vizitatori și peste 28 de milioane de accesări. Noile manuale sunt parte a procesului de modernizare a educației, de adaptare a ei la realitățile societății contemporane. Procesul de actualizare și modernizare a manualelor se desfășoară în paralel cu revizuirea programelor școlare pentru învățământul preuniversitar. Manualele pentru clasele I și a II-a sunt, așadar, o consecință firească a aplicării noului curriculum“, arată MEN.

Reprezentanții MEN precizează că noile manuale au și o componentă digitală, însă varianta digitală nu înlocuiește manualul tipărit, cele două variante ale manualelor (print și digital) funcționând în paralel.

„Introducerea formatului digital este un pas în plus pe care MEN îl face pentru adaptarea învățământului românesc la tendința mondială de utilizare a tehnologiei informației în procesul de predare — învățare“, subliniază MEN.

Valabilitatea manualelor este de patru ani școlari, cu posibilitatea de extindere pentru încă doi ani, cu condiția reevaluării lor. Manualele școlare sunt supuse unui proces periodic de analiză, pe durata valabilității acestora.

Sursa: Agerpres

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.