Poliţiştii constănţeni au demarat campania „Votează Legal!“

Pe perioada campaniei electorale generată de referendumul care va avea loc la data de 29 iulie a.c., poliţiştii constănţeni vor desfăşura campania de informare şi conştientizare a cetăţenilor „Votează Legal! Mita şi votul ilegal înseamnă închisoare!". Pentru suport au fost realizate afişe, fluturaşi, spoturi radio şi TV care sunt diseminate cu ajutorul poliţiştilor, partenerilor I.P.J. Constanţa şi cu ajutorul presei locale, acestea putând fi accesate şi descărcate de pe site-ul oficial al campaniei „www.votlegal.mai.gov.ro". Astfel, I.P.J. Constanţa a demarat activităţi de informare a cetăţenilor cu privire la prevederile legale, asigurând în egală măsură în această perioadă ordinea şi liniştea publică. De asemenea, poliţiştii constănţeni, ca reprezentanţi ai autorităţilor de apărare şi implementare a legii, pe toată perioada premergătoare referendumului şi în ziua acestuia, vor derula activităţi de constatare şi contracarare a oricăror fapte care se constituie în contravenţii sau infracţiuni.

Cele mai importante mesaje ale campaniei „Votează Legal! Mita şi votul ilegal înseamnă închisoare!" pentru cetăţeni sunt:

Ø „Dacă dai mită - constând în bani sau bunuri - pentru a vota sau a nu vota un candidat/o listă de candidaţi faci închisoare între 6 luni şi 5 ani. Şi tentativa se pedepseşte."

Ø „Decide singur la vot! Nu te lăsa influenţat de promisiuni, bani sau cadouri!Alegătorul care votează de mai multe ori în ziua referendumului riscă închisoarea de la 6 luni la 5 ani! Nu uita! Şi tentativa se pedepseşte cu închisoare."

Ø „În cazul în care vă aflaţi, în ziua referendumului, în altă localitate decât cea în care sunteţi înscris în lista electorală, puteţi vota pe o listă suplimentară, pe baza actului de identitate sau a adeverinţei care ţine loc de act de identitate."

Ø „Autorităţile au prevăzut măsuri pentru depistare a fraudelor electorale, iar cetăţenii care săvârşesc asemenea fapte vor suporta rigorile legii. Astfel, legea prevede termenul de 60 de zile de la data referendumului, în care Biroul Electoral Central va înainta copiile listelor electorale permanente, respectiv tabelele electorale utilizate în cadrul secţiilor de votare, Autorităţii Electorale Permanente. Acestea vor fi verificate în vederea depistării eventualelor voturi multiple şi se vor sesiza organele de urmărire penală în cazul persoanelor care au votat de mai multe ori."


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Fostul paramedic acuzat că ar fi masat sânii unei femei, într-o ambulanţă SMURD, fără avocat în sala de judecată

19 May 2024 431

Tulcea Suprafața habitatelor protejate din Deltă s-a redus în ultimii ani

16 May 2024 400

Fanii pot vota pentru Neversea și Untold în Top 100 cele mai mari festivaluri ale lumii

14 May 2024 343

ANI a analizat aproximativ 5000 de proceduri de achiziții publice în vederea prevenirii conflictului de interese

13 May 2024 456

Firme Constanța Heliofarm SA, convocată în adunare generală ordinară

13 May 2024 348

Vești bune pentru angajații de la stat! S-au stabilit încă trei zile libere

12 May 2024 760

Deputații au adoptat noi reguli pentru utilizarea microbuzelor școlare!

12 May 2024 470

Vreme capricioasă la Constanța. Ce ne rezervă ziua de duminică, 12 mai?

11 May 2024 806

Consultare publică Regulamentul Comisiei pentru analiza și repartizarea spațiilor cu altă destinație decât aceea de locuință destinate închirierii fără licitație publică (DOCUMENT)

10 May 2024 378

Închisoare pe viață, la Constanța! Victima, înjunghiată de 42 de ori. Cererea de revizuire, respinsă

10 May 2024 852

De unde putem cumpăra cireşe mai ieftine? Kilogramul este chiar şi de trei ori mai mic decât în pieţe!

06 May 2024 834

Atenție șoferi! Sunt restricții de circulație pe Autostrada A2 București Constanța și DN39 Agigea-Mangalia

05 May 2024 759

ANM Se anunță ploi și în perioada următoare în Dobrogea

03 May 2024 590

#ConstanțaEsteBine Valul 5 de energie - partea a doua - ziua 10. 3 mai 2024. Natura arată mai frumoasă ca niciodată

03 May 2024 404

Atenție șoferi! Vor fi restricții de circulație pe Autostrada A2 București Constanța și DN39 Agigea-Mangalia de Sărbătorile Pascale

02 May 2024 745