Poliţiştii şi pompierii se pregătesc pentru perioada sărbătorilor

 
Ministrul afacerilor interne, Petre Tobă, a evaluat stadiul desfășurării acțiunilor prioritare ale MAI din perioada imediat următoare, respectiv: asigurarea ordinii publice pe perioada sărbătorii Floriilor și a Paștelui Ortodox, derularea în bune condiții a examenelor pentru ocuparea posturilor din sursă externă și acțiunile organizatorice ocazionate de începerea campaniei electorale pentru alegerile locale.
 
Având în vedere că sărbătoarea Paștelui Ortodox coincide cu ziua de 1 mai, Ministerul Afacerilor Interne va lua măsuri suplimentare de creștere a nivelului de siguranță a cetățenilor prin implicarea unor efective sporite de Poliție și Jandarmerie în misiunile de asigurare a ordinii publice. Pentru prevenirea comercializării de produse alimentare contrafăcute și combaterea evaziunii fiscale, Poliția Română va intensifica controalele la agenții economici și în zonele comerciale. Totodată, în această perioadă premergătoare sărbătorilor, structurile ISU au în derulare acțiuni de control preventiv atât la lăcașurile de cult, dar și la hotelurile și zonele de cazare din stațiunile turistice.
 
Conform planului de măsuri aprobat de conducerea MAI, Poliția de Frontieră este pregătită să gestioneze un număr mare de români care se așteaptă să tranziteze frontiera, în acest sens urmând a fi actualizate aplicațiile electronice de informare a cetățenilor privind timpii de staționare în punctele de trecere a frontierei.
 
În ceea ce privește derularea concursurilor pentru încadrarea din sursă externă, acestea se află în faza probelor eliminatorii, urmând ca probele teoretice să aibă loc la jumătatea lunii mai a.c.
 
Referitor la stadiul măsurilor de pregătire a desfășurării alegerilor locale, s-a constatat că activitățile aflate în sarcina MAI, conform calendarului electoral, sunt în grafic. În paralel cu activitățile organizatorice, MAI pregătește o campanie de informare a cetățenilor pentru respectarea legislației electorale, campania de informare urmând a demara începând cu data de 6 mai a.c.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Oficial de la IPJ Constanța despre accidentul din Portul Tomis!

04 May 2024 1247

Acțiune cu efective mărite a polițiștilor rutieri din Constanța. Iată ce au constatat (FOTO)

03 May 2024 515

IPJ Constanța Acțiune a polițiștilor în stațiunea Mamaia. Peste 200 de persoane legitimate și peste 100 de vehicule verificate (FOTO)

03 May 2024 379

Știri Constanța Bărbat, reținut după ce ar fi produs un accident rutier băut și drogat (VIDEO) – o femeie a fost rănită

03 May 2024 987

Acțiuni ale polițiștilor din județul Tulcea, pentru combaterea pescuitului ilegal. Iată ce au constatat ​

03 May 2024 383

Acțiuni ale polițiștilor în județul Constanța. Au fost aplicate mai multe amenzi

02 May 2024 461

Șofer beat depistat în trafic pe strada Portului din Mangalia. Ce alcoolemie avea bărbatul

02 May 2024 458

Știri Constanța Șoferiță de 21 de ani, beată și sub influența substanțelor interzise, implicată într-un accident rutier pe Șoseaua Mangaliei

02 May 2024 841

Activități preventive pentru siguranța turiștilor desfășurate de polițiștii din județul Constanța (FOTO)

02 May 2024 449

Județul Constanța În noaptea de 1 Mai, Poliția Rutieră a dat amenzi însumate de 10.000 de lei (FOTO)

02 May 2024 436

Constanța. Amânare de pronunțare în dosarul unor falși polițiști

02 May 2024 432

În Constanța Acțiuni ale polițiștilor pentru prevenirea violenței și a traficului de substanțe interzise

01 May 2024 626

Polițiștii, sesizați pentru un conflict între concubini, au întocmit dosar penal pentru altă cauză

01 May 2024 505

Cererea de arestare, respinsă Trafic de cocaină la Constanța! Ce sume de bani cerea suspectul pentru drogurile comercializate (GALERIE FOTO+VIDEO)

01 May 2024 516

Oficial de la IPJ Constanța despre scandalul dintr-o clădire în construcție din zona Brotăcei (GALERIE FOTO+VIDEO)

01 May 2024 615