ProSport Victor Ponta s-ar afla în spatele proiectului Forza Rossa din Formula1

Cursa de Formula 1 i-a strâns în capitala Emiratelor Arabe Unite pe împătimiţii curselor de maşini. Printre ei s-ar număra şi Victor Ponta. Premierul se află zilele acestea în Abu Dhabi, unde a fost fotografiat într-un club exclusivist, aflat vis-a-vis de circuitul de Formula 1.
 
Potrivit jurnaliştilor de la Prosport, Victor Ponta s-ar afla în spatele proiectului Forza Rossa, care ar fi urmat să fie finanţat din bani publici. Forza Rossa, echipă care va intra în Marele Circ, probabil, din 2015 ar urma să aibă o puternică implicare românească. În luna februarie, Ponta ar fi semnat dosarul şi l-ar fi prezentat fostului ministru al tineretului şi sportului, Nicolae Bănicioiu, conform sursei citate. Contactat de Prosport, Bănicioiu ar fi refuzat să le prezinte jurnaliştilor dosarul semnat de Victor Ponta, susţinând că nu există în minister. 

Un jurnalist britanic de Formula 1 a făcut dezvăluiri despre controversatul proiect. 

Joe Saward: ,,Proiectul, care avea sprijinul guvernului Ponta, a rămas în umbră din vară, în special din cauza unei campanii electorale dezordonate, în timpul căreia discuţiile despre o echipă finanţată din bani publici ar fi cauzat o controversă în plus. Din informaţiile noastre din România, planul era ca noua echipă să concureze cu monoposturi construite de o entitate independentă. Maşinile ar fi început sezonul 2015 iniţial sub numele Caterham pentru că schimbarea numelui şasiurilor nu este uşoară. Compania 1MRT care deţinea Caterham urma să devină proprietate românească, iar operaţiunile echipei urmau să fie făcute de companii independente, conduse de cumpărătorii lui Caterham. În spatele ideii exista un plan clar de afaceri. Guvernul României ar fi asigurat astfel finanţarea şi sponsorizarea echipei'', a scris jurnalistul Joe Saward.
 
Planurile lui Victor Ponta ar fi fost însă stricate de intrarea companiei Catherm în insolvenţă, dar şi de pierderea alegerilor prezindenţiale. O sursă Prosport a declarat că: ,,Nu e exclus ca Ponta să vorbească despre Formula 1 în Abu Dhabi. El este acolo ca o atracţie, poate discuta cu oficialii FIA. Sunt câţiva români descurcăreţi în zilele de curse pe circuitele din F1 capabili să facă legătura cu oricine”. La Abu Dhabi s-ar afla în această perioadă şi preşedintele LPF Gino Iorgulescu, care ar fi un apropiat al lui Victor Ponta.
 
Sursa: prosport.ro

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.